Κύκλωμα trafficking: Στην φυλακή ο θεωρούμενος εγκέφαλος και η σύζυγός του – Ελεύθεροι εννέα κατηγορούμενοι

Κύκλωμα trafficking: Στην φυλακή ο θεωρούμενος εγκέφαλος και η σύζυγός του – Ελεύθεροι εννέα κατηγορούμενοι
Ελληνική Αστυνομία

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν οι δύο εκ των έντεκα κατηγορουμένων που απολογήθηκαν ως εμπλεκόμενοι στο διεθνές κύκλωμα trafficking, με θύματα 51 γυναίκες από τη Λατινική Αμερική που εξαρθρώθηκε πρόσφατα.

Στην φυλακή οδηγείται ο θεωρούμενος ως εγκέφαλος του κυκλώματος trafficking που εξάρθρωσε η Αστυνομία σε συνεργασία με ξένες υπηρεσίες, καθώς και η σύζυγος του μετά από τις σημερινές απολογίες των πρώτων 11 κατηγορουμένων που οδηγήθηκαν σήμερα ενώπιον της 34ης Ανακρίτριας Ανακρίτριας .

Η πρώτη ομάδα των κατηγορουμένων που φέρονται ως μέλη της οργάνωσης σωματεμπόρων με θύματα 51 γυναίκες από την Λατινική Αμερική, οδηγήθηκε νωρίς το πρωί ενώπιον της δικαστικής λειτουργού προκειμένου να απολογηθούν για βαρύτατες κατηγορίες που τους αποδίδονται.

Αύριο θα ακολουθήσουν οι απολογίες των άλλων 11 κατηγορουμένων για την υπόθεση.

Ανακρίτρια και Εισαγγελέας με το τέλος της διαδικασίας αποφάσισαν την προφυλάκιση του Έλληνα που φέρεται ως ο αρχηγός του κυκλώματος trafficking, καθώς και της συζύγου του με αλβανική καταγωγή.

Τρεις κατηγορούμενοι που, σύμφωνα με την δικογραφία, είχαν υψηλή θέση στην ιεραρχία της ομάδας των σωματεμπόρων , κρίθηκαν μετά τις απολογίες τους ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης μια φορά το μήνα στο ΑΤ της περιοχής τους.

Το ζευγάρι και οι τρεις στους οποίους επιβλήθηκαν όροι για να αφεθούν ελεύθεροι είναι αντιμέτωποι με τις κακουργηματικές κατηγορίες της συγκρότησης, ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, της εμπορίας ανθρώπων κατά συναυτουργία και κατά συρροή και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Οι άλλοι έξι κατηγορούμενοι που απολογήθηκαν σήμερα, αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς κανέναν όρο.

Οι κατηγορούμενοι φέρονται να αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται. Ο βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση φαίνεται να ισχυρίστηκε στην δικαστική λειτουργό ότι είναι νόμιμος ιδιοκτήτης των 13 οίκων ανοχής σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και ότι δεν έχει σχέση με σωματεμπορία. . Οι συγκατηγορούμενοι του φαίνεται να ισχυρίζονται πως είναι απλοί υπάλληλοι των οίκων ανοχής.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα