Κύπρος: Ελεύθερη υπό όρους η 19χρονη που κατήγγειλε ψευδώς ομαδικό βιασμό

Κύπρος: Ελεύθερη υπό όρους η 19χρονη που κατήγγειλε ψευδώς ομαδικό βιασμό
Δικαστήριο - φωτό αρχείου Eurokinissi

Η νεαρή Βρετανίδα δεν παραδέχθηκε την κατηγορία που της απαγγέλθηκε ότι έδωσε στην Αστυνομία ψευδή κατάθεση. Η ακροαματική διαδικασία θα ξεκινήσει στις 2 Οκτωβρίου.

Ελεύθερη με εγγύηση αφέθηκε η 19χρονη Βρετανίδα, η οποία κατηγορείται ότι έδωσε ψευδή κατάθεση για βιασμό της από 12 Ισραηλινούς στην Αγία Νάπα στην Κύπρο. Ως ημερομηνία έναρξης της ακροαματικής διαδικασίας ορίστηκε η 2α Οκτωβρίου 2019.

Η 19χρονη οδηγήθηκε σήμερα, Τρίτη, στην αίθουσα του Δικαστηρίου υπό αστυνομική φρούρηση. Όπως μεταδίδει το Sigmalive, ο εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής ανέγνωσε στην νεαρή κοπέλα την κατηγορία σύμφωνα με την οποία μεταξύ 17 – 27 Ιουλίου 2019 στο Παραλίμνι εν γνώσει της, έδωσε στην Αστυνομία ψευδή κατάθεση ότι υπέστη ομαδικό βιασμό από 12 Ισραηλινούς ενώ γνώριζε ότι η καταγγελία ήταν ψευδής. 

Στην ερώτηση κατά πόσο παραδέχεται την κατηγορία, η κοπέλα απάντησε «Όχι». 

Η κοπέλα αφέθηκε ελεύθερη αφού κατάθεσε το ποσό των 5 χιλιάδων ευρώ, υπεγράφη εγγύηση για το ποσό των 15.000 ευρώ από αξιόχρεο εγγυητή, παρέδωσε τα ταξιδιωτικά της έγγραφα και θα παρουσιάζεται τρεις φορές τη βδομάδα στον Αστυνομικό Σταθμό Λυκαβητού στη Λευκωσία ενώ θα τοποθετηθεί στον κατάλογο των ατόμων των οποίων η έξοδος από τη Δημοκρατία απαγορεύεται.

Μετά το πέρας της διαδικασίας ο Michael Polak, ένας εκ των δικηγόρων της 19χρονης που εκπροσωπεί την Οργάνωση «Justice Abroad», δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η κοπέλα στη σημερινή ακρόαση εκπροσωπήθηκε από μια εξειδικευμένη νομική ομάδα σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ποινικού δικαίου.

Ανέφερε ακόμα ότι η 19χρονη δεν παραδέχθηκε ενοχή στην κατηγορία που της απαγγέλθηκε και σημείωσε πως «η υπόθεση θα προχωρήσει σε δίκη. Η κοπέλα υποστηρίζει ότι δεν είπε ψέματα ότι υπέστη βιασμό και πως ασκήθηκε πίεση από την Κυπριακή αστυνομία για να την αναγκάσει να αποσύρει τον ισχυρισμό της για βιασμό».

Ανέφερε επίσης ότι «στη συνέχεια η υπόθεση θα προχωρήσει σε δίκη όπου η Εισαγγελία θα πρέπει να αποδείξει, χωρίς καμία αμφιβολία, ότι η κοπέλα είπε ψέματα για το βιασμό της. Η νομική ομάδα της 19χρονης θα υποβάλει στο Δικαστήριο ότι τα στοιχεία δεν δείχνουν αυτό και ότι αντιθέτως τα αποδεικτικά στοιχεία, τείνουν να δείξουν το αντίθετο, λαμβάνοντας υπόψη τη συμπεριφορά των Ισραηλινών τόσο στην Κύπρο όσο και στην επιστροφή τους στο Ισραήλ».

Σημείωσε ακόμα ότι η νομική ομάδα της νεαρής «σκοπεύει να υποβάλει γραπτές παρατηρήσεις στον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας για να διακόψει την υπόθεση εναντίον της κοπέλας, αφού λάβει υπόψη τα γεγονότα όπως αυτά θα τεθούν στην επιστολή προς αυτόν».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα