Κυψέλη: Απολογούνται οι τρεις κατηγορούμενες για την ανθρωποκτονία της Φαίης Μπακογιώργου

Διαβάζεται σε 3'
Κυψέλη: Απολογούνται οι τρεις κατηγορούμενες για την ανθρωποκτονία της Φαίης Μπακογιώργου
Περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ. Eurokinissi

Απολογούνται αυτή την ώρα η μητέρα, η αδελφή και η σπιτονοικοκυρά που συνελήφθησαν για την υπόθεση θανάτου της 23χρονης Φωτεινής Μπακογιώργου

Ενώπιον της 15ης ανακρίτριας βρίσκονται οι τρεις κατηγορούμενες για τη φρικιαστική υπόθεση θανάτου της 23χρονης Φωτεινής Μπακογιώργου που είχε βρεθεί νεκρή τον Οκτώβριο του 2021 τυλιγμένη με μία κουβέρτα σε δρόμο κοντά στο σπίτι της και μάλιστα τότε είχε ταφεί ως αγνώστων στοιχείων.

Η 59χρονη μητέρα της κατηγορείται για ανθρωποκτονία με δόλο, η 23χρονη αδερφή της για ανθρωποκτονία με δόλο και συνέργεια σε εμπορία ανθρώπου και η 57χρονη σπιτονοικοκυρά που φιλοξενούσε την έγκυο μητέρα για επικίνδυνη σωματική βλάβη, εμπορία ανθρώπου κατά συρροή, διακοπή κύησης, ανθρωποκτονία με δόλο, καθώς και για σωματική βλάβη ανηλίκου, μετά τις καταγγελίες γειτόνων πως κακοποιούσε τα παιδιά του θύματος.

Αναμένεται η απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέα για την περαιτέρω ποινική τους μεταχείριση, ήτοι για το αν θα προφυλακιστούν η όχι.

Το καθημερινό μαρτύριο και οι συγκλονιστικές καταθέσεις

Από τις μαρτυρίες προέκυψε ότι η 57χρονη σπιτονοικοκυρά αλλά και η αδελφή της 23χρονης είχαν κακοποιητική συμπεριφορά (ξυλοδαρμοί, απειλές, προσβολές κ.λπ.) σε βάρος της και την εξανάγκαζαν να επαιτεί.

Σύμφωνα με μαρτυρίες και καταθέσεις γειτόνων που βρίσκονται στη διάθεση της ΕΛ.ΑΣ., κατά την επαιτεία, η 23χρονη συνοδευόταν είτε από την αδερφή της είτε από τη σπιτονοικοκυρά, την ώρα που η 57χρονη κανόνιζε ερωτικές συναντήσεις της κοπέλας με άνδρες, έναντι αμοιβής. Επίσης, υπάρχει κατάθεση από ένοικο της πολυκατοικίας πως είχε ακούσει τη σπιτονοικοκυρά να χτυπάει τα παιδιά της άτυχης κοπέλας με “ξύλινο αντικείμενο“. Όλα αυτά εν γνώσει, ακόμη και παρουσία της μητέρας της.

“Πατούσαν την κοιλιά της όσο ήταν έγκυος”

Με την υπόθεση της Φαίης Μπακογιώργου είχε ασχοληθεί μέσα από την εκπομπή “Φως στο Τούνελ” και η Αγγελική Νικολούλη, φέρνοντας στην επιφάνεια συγκλονιστικές μαρτυρίες για τα βασανιστήρια που βίωνε η 23χρονη.

“Ήταν παγιδευμένη. Πάντα είχε πίσω της μία γυναίκα να την ελέγχει. Μου έχει μεταφερθεί ένα σοκαριστικό περιστατικό που αποκάλυψε το ένα από τα παιδιά της. Πατούσαν την κοιλιά της όσο ήταν έγκυος για να αποβάλει“, ανέφερε μία γυναίκα που την είχε συναντήσει, υποστηρίζοντας μάλιστα πως η άτυχη κοπέλα ήθελε να ξεφύγει από όσα περνούσε στο διαμέρισμα.

Άλλη μαρτυρία γειτόνισσας που είχε επικοινωνήσει με την εκπομπή περιέγραψε ανέφερε άλλο περιστατικό όπου “το ένα παιδί της κόντεψε να κρεμαστεί στο μπαλκόνι και να πέσει κάτω. Την είχαν κουρέψει γιατί είχε μακριά μαλλιά, τα μάτια της και το πρόσωπό της από το ξύλο που είχε φάει, δε φαινόταν. Ήταν πολύ χτυπημένη. Δεν μπορούσε να μιλήσει. Την ρώτησα τι κάνει και μου κούνησε μόνο το κεφάλι. Τα μάτια της ήταν πρησμένα από τις μπουνιές”.

Κάτοικος της περιοχής, αποκάλυψε πως “την είχα δει αρκετές φορές στο δρόμο να είναι χτυπημένη στο πρόσωπο ή με σπασμένο το χέρι. Όταν τη ρωτούσα μου έλεγε πως έπεσε ή ότι γλίστρησε από τις σκάλες. Την παρακολουθούσε μία γυναίκα να ζητιανεύει και φοβόταν. Έμενε μαζί της στο ίδιο σπίτι. Ένα μήνα περίπου πριν εξαφανιστεί, προσπάθησε κάτι να μου πει, αλλά αυτή η γυναίκα της φώναξε ‘προχώρα και μη μιλάς’. Τα τελευταία τρία χρόνια ήταν σχεδόν συνέχεια σ’ αυτή την κατάσταση”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα