Κοινωνιολόγος, σωφρονιστικοί και κατάδικοι είχαν στήσει “μαγαζί” στις Φυλακές Νιγρίτας

Κοινωνιολόγος, σωφρονιστικοί και κατάδικοι είχαν στήσει “μαγαζί” στις Φυλακές Νιγρίτας
Φυλακές Νιγρίτας στις Σέρρες MotionTeam

Η κοινωνιολόγος, οι 4 σωφρονιστικοί ένας πρώην κατάδικος και δύο κρατούμενοι των φυλακών προμήθευσαν με κινητά και κάρτες τους κρατούμενους-Κοστολογούσαν στα 600 ευρώ τα κινητά και στα 400 ευρώ τις κάρτες

«Μαγαζί» είχαν στήσει υπάλληλοι και κρατούμενοι των Φυλακών Νιγρίτας Σερρών που προμήθευαν άλλους κρατούμενους με κινητά τηλέφωνα, κάρτες κλπ.

«Εγκέφαλοι» ήταν μία κοινωνιολόγος των φυλακών και ένας πρώην κατάδικος που προφυλακίστηκαν, δύο κρατούμενοι και τέσσερις σωφρονιστικοί υπάλληλοι που δεν προφυλακίστηκαν αλλά τους ασκήθηκαν διώξεις. Οι «ταρίφες» κινούνταν στα 600 ευρώ για κινητό τηλέφωνο και στα 400 ευρώ για κάρτες και δρούσαν τουλάχιστον από τον περασμένο Νοέμβριο.

Για την υπόθεση, αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση του Εσωτερικών Υποθέσεων:

«Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, διακριβώθηκε η δράση δύο εγκληματικών ομάδων που διευκόλυναν την εισαγωγή κινητών τηλεφώνων κλπ. αντικειμένων σε Κατάστημα Κράτησης, με σκοπό την αποκόμιση παράνομου χρηματικού οφέλους.

Συνελήφθησαν τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου, υπάλληλος και δύο έγκλειστοι Καταστήματος Κράτησης, καθώς και ιδιώτης, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία -κατά περίπτωση- για εγκληματική οργάνωση, δωροληψία και δωροδοκία υπαλλήλου, παράβαση καθήκοντος κλπ. αδικήματα. Στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα δύο υπάλληλοι και δύο έγκλειστοι του Καταστήματος Κράτησης, καθώς και τρεις ιδιώτες.

Και στις δύο ομάδες κύριο ρόλο είχε η υπάλληλος του Καταστήματος Κράτησης, καθώς εκμεταλλευόμενη την ιδιότητά της αναλάμβανε την εισαγωγή των κινητών τηλεφώνων κλπ. αντικειμένων έναντι αμοιβής.

Πιο αναλυτικά, η πρώτη εγκληματική ομάδα, που απαρτιζόταν από την υπάλληλο και δύο έγκλειστους του Καταστήματος Κράτησης καθώς και ιδιώτη, ενέχεται, τουλάχιστον από τον Νοέμβριο του 2020, στην εισαγωγή στο Κατάστημα Κράτησης τουλάχιστον 8 κινητών τηλεφώνων, 2 συσκευών ηλεκτρονικού δρομολογητή (router), ακουστικών τηλεπικοινωνίας, καρτών SIM και αναβολικών χαπιών.

Στη δεύτερη εγκληματική ομάδα συμμετείχαν -πέραν της υπαλλήλου- έγκλειστος και δύο ιδιώτες, οι οποίοι εντός του 2020, προέβησαν σε τουλάχιστον 5 παράνομες εισαγωγές κινητών τηλεφώνων.

Στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν η υπάλληλος και ο ιδιώτης, μέλος της πρώτης εγκληματικής οργάνωσης, ο οποίος προηγουμένως της είχε παραδώσει δύο κινητά τηλέφωνα, ακουστικά, δύο κάρτες sim και συσκευασία κάρτας sim, προκειμένου να τα εισάγει στο Κατάστημα Κράτησης, έναντι χρηματικής αμοιβής 900 ευρώ.

Ακολούθησαν έρευνες στο χώρο εργασίας και στην οικία της υπαλλήλου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 3 κινητά τηλέφωνα και φορτιστές, 2 συσκευές ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο (Wi- F i), ακουστικά, φορητή συσκευή αποθήκευσης (USB), ενώ στην κατοχή του ιδιώτη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φορητή συσκευή αναπαραγωγής μουσικής, κινητό τηλέφωνο, 425 ευρώ και πακέτο σύνδεσης κινητού.

Σε έρευνες που ακολούθησαν σε πτέρυγες, κοινόχρηστους χώρους και θαλάμους του Καταστήματος Κράτησης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κινητό τηλέφωνο, κάρτα sim και 8 αυτοσχέδια αιχμηρά αντικείμενα (σουβλιά). Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και παραπέμφθηκαν σε Ανακριτή.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα