Κορονοϊός: 333 οι παραβάσεις των μέτρων το Σάββατο σε όλη τη χώρα

Κορονοϊός: 333 οι παραβάσεις των μέτρων το Σάββατο σε όλη τη χώρα
Εργαζόμενη με μάσκα σε παραλία. AP

Συνεχίζονται οι εντατικοί έλεγχοι της Αστυνομίας σε όλη τη χώρα στο πλαίσιο των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού.

Σύμφωνα με το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., το Σάββατο 1 Αυγούστου βεβαιώθηκαν συνολικά 333 παραβάσεις στην Ελλάδα, στο πλαίσιο των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού.

Ειδικότερα, πρόκειται για τις εξής παραβάσεις:

(311) για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα (150 ευρώ), ως ακολούθως:

-(88) στην Αττική, -(41) στη Θεσσαλονίκη, -(27) στην Κρήτη, -(27) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, -(21) στη Δυτική Ελλάδα, -(21) στα Ιόνια Νησιά -(19) στην Ήπειρο, -(19) στη Θεσσαλία, -(15) στην Κεντρική Μακεδονία, -(13) στη Στερεά Ελλάδα, -(8) στο Βόρειο Αιγαίο, -(6) στην Πελοπόννησο, -(5) στο Νότιο Αιγαίο και -(1) στη Δυτική Μακεδονία.

21) για τους κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τετραγωνικών μέτρων επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.).

(1) για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη και επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο (500ευρώ). Όπως επισημαίνει η ΕΛ.ΑΣ., οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση, με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα