Κορονοϊός: Κλείνουν όλα τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι μέχρι τις 30 Μαρτίου

Κορονοϊός: Κλείνουν όλα τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι μέχρι τις 30 Μαρτίου
Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη Eurokinissi

Στο πλαίσιο των μέτρων της αποφυγής της εξάπλωσης του κορονοϊού, το Υπουργείο Πολιτισμού ανακοίνωσε το κλείσιμο όλων των Μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων.

Η ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού πήρε την απόφαση να κλείσει όλα τα Μουσεία και τους Αρχαιολογικούς χώρους της χώρας λόγω του κορονοϊού.

Η σχετική ανακοίνωση

Με δεδομένο ότι στους αρχαιολογικούς χώρους και στα Μουσεία, λόγω των ειδικών συνθηκών, παρουσιάζονται ελλείψεις στο φυλακτικό προσωπικό σύμφωνα με τα στοιχεία που εστάλησαν σήμερα το πρωί στο ΥΠΠΟΑ, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη, σε συνεννόηση και με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Υπουργείου Πολιτισμού αποφάσισε για την ασφάλεια των εργαζομένων αλλά και των μουσείων και των μνημείων να ανασταλεί η λειτουργία τους ως και την 30η Μαρτίου.

Εννοείται ότι στα Μουσεία και στους αρχαιολογικούς χώρους θα υπάρχει το αναγκαίο προσωπικό φύλαξης. Παράλληλα έχουν δοθεί οι σχετικές οδηγίες για τη σχολαστική καθαριότητα των χώρων υγιεινής που χρησιμοποιεί το προσωπικό στο σύνολο των υπηρεσιών του ΥΠΠΟΑ, μουσείων και αρχαιολογικών χώρων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα