Κορονοϊός: Σε καραντίνα η δομή αστέγων Ιονίς

Κορονοϊός: Σε καραντίνα η δομή αστέγων Ιονίς
Άστεγοι Eurokinissi

Εντοπίστηκε θετικός ένας ωφελούμενος στη δομή φιλοξενίας αστέγων χρηστών ψυχοδραστικών ουσιών του Δήμου Αθηναίων που λειτουργεί σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ και το ΚΕΘΕΑ.

Σε καραντίνα μπαίνει δομή φιλοξενίας αστέγων χρηστών ψυχοδραστικών ουσιών του Δήμου Αθηναίων που λειτουργεί σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ και το ΚΕΘΕΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα έγινε γνωστό ότι επιβεβαιώθηκε θετικός στον κορονοϊό ένας ωφελούμενος.

Αυτή τη στιγμή κλιμάκιο του ΕΟΔΥ κινείται προς τη δομή προκειμένου να επιληφθεί της κατάστασης και να επιδιωχθεί η ιχνηλάτηση. Θεωρείται ότι είναι το πρώτο κρούσματα στην συγκεκριμένα ομάδα πληθυσμού. Προβληματισμός πάντως υπάρχει για το πως μπορούν να εντοπιστούν οι επαφές, ενώ δεν είναι γνωστός ο αριθμός των ωφελούμενων στη δομή.

Η δομή άνοιξε στις 22 Απριλίου 2020, για να υποδεχθεί τους άστεγους χρήστες ψυχοδραστικών ουσιών. Ο ξενώνας βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του Ξενοδοχείου Ιονίς επί της οδού Χαλκοκονδύλη 41, στο κέντρο της Αθήνας και στοχεύει να «αγκαλιάσει» ευάλωτες ομάδες προκειμένου να προστατευθούν από την πανδημία.

Ο Δήμος Αθηναίων μετά και την γνωστοποίηση του θέματος προχώρησε στην ακόλουθη ανακοίνωση:

Τα ξημερώματα σήμερα 3 Σεπτεμβρίου, ωφελούμενος του Ξενώνα Τοξικοεξαρτημένων Αστέγων παρουσίασε πυρετό και αφού η κατάστασή του εκτιμήθηκε από το υγειονομικό προσωπικό της δομής διακομίστηκε με ασθενοφόρο ως ύποπτο κρούσμα Covid-19 στον Ευαγγελισμό για περαιτέρω διερεύνηση. Νωρίς το πρωί το Νοσοκομείο ενημέρωσε ότι το τεστ Covid-19 που του έγινε ήταν θετικό και ο ωφελούμενος παρέμεινε για νοσηλεία. Από εκείνη τη στιγμή ο Ξενώνας τέθηκε σε περιορισμό και επιτήρηση. Άμεσα διενεργήθηκε απολύμανση της δομής, ειδοποιήθηκε ο ΕΟΔΥ για τη διενέργεια τεστ Covid-19 στους 80 ωφελούμενους και στο προσωπικό της δομής (33 άτομα), ενώ ενημερώθηκε και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας τόσο για τους ωφελούμενους όσο και για τους εργαζόμενους από τους οποίους οι δύο είναι γιατροί και οι έξι νοσηλευτές“.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα