Κορονοϊός: Στους 109 οι νεκροί στην Ελλάδα – Κατέληξε άνδρας στο Σωτηρία

Κορονοϊός: Στους 109 οι νεκροί στην Ελλάδα – Κατέληξε άνδρας στο Σωτηρία
Στιγμιότυπα από το Νοσοκομείο νοσημάτων θώρακος "ΣΩΤΗΡΙΑ" Eurokinissi

Ένας ακόμη συμπολίτης μας έχασε τη ζωή του το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου λόγω του κορονοϊού. Νοσηλευόταν για ένα μήνα στο Σωτηρία.

Μεγαλώνει ο κατάλογος των θυμάτων από κορονοϊό στην Ελλάδα, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου, κατέληξε στο Νοσοκομείο Σωτηρία ένας 76χρονος άνδρας. Πρόκειται για τον Ευάγγελο Σπανό, ιδρυτή της Βιοϊατρικής.

Ο άτυχος συμπολίτης μας νοσηλεύονταν για ένα μήνα και τον περισσότερο καιρό ήταν σε κλίνη εντατικής, ενώ έπασχε και από σοβαρό υποκείμενο νόσημα.

Ο συνολικός αριθμός των θανάτων στην Ελλάδα είναι 109 (80 άνδρες και 29 γυναίκες).

Τη Μεγάλη Παρασκευή, υπενθυμίζεται ότι το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε μόλις 17 νέα κρούσματα στη χώρα μας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων διαμορφώνεται στα 2.224, εκ των οποίων το 56% αφορά άνδρες. Από αυτά, 568 (25.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 927 (41.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 71 συμπολίτες μας. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. Από τους διασωληνωμένους ασθενείς 14 (19,7%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 83,1% των εν λόγω ασθενών έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Αξίζει να σημειωθεί ότι 35 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 74 έτη και το 89,8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version