Κώστας Κωστόπουλος: Κινείται νομικά μετά το ξέσπασμα της Έλενας Αθανασοπούλου στην Τσολάκη

Διαβάζεται σε 4'
Κώστας Κωστόπουλος
Κώστας Κωστόπουλος PAPADAKIS PRESS

Η ανακοίνωση του συνηγόρου του σκηνοθέτη Κώστα Κωστόπουλου, μετά από το τηλεοπτικό ξέσπασμα της Έλενας Αθανασοπούλου, της γυναίκας που τον κατήγγειλε για βιασμό.

Ανακοίνωση, με την οποία προαναγγέλλει νομικές ενέργειες κατά όσων προσβάλλουν την τιμή και την υπόληψη του Κώστα Κωστόπουλου, μετά από την αθώωσή του για την κατηγορία του βιασμού, εξέδωσε ο συνήγορος του σκηνοθέτη, Νίκος Βιτώρος.

Η σχετική ανακοίνωση δημοσιοποιήθηκε λίγες ώρες μετά από το ξέσπασμα της Έλενας Αθανασοπούλου, της γυναίκας που τον κατήγγειλε, στο πλαίσιο της συνέντευξης που παραχώρησε στην Ελένη Τσολάκη στο OPEN.

Οι γυναίκες γίνονται πιστευτές μόνο όταν δολοφονούνται. Είναι δυνατόν; Πού ζούμε; Φοβόμουν. Σκεφτόμουν ότι πρέπει να δώσω αίμα για να γίνω πιστευτή” είπε, μεταξύ άλλων, η ηθοποιός και ξέσπασε σε κλάματα.

Στην ανακοίνωση του συνηγόρου του, υπογραμμίζεται σχετικά με την στάση της: “Σήμερα, τρεις ημέρες μετά την οριστική απαλλακτική κρίση του Δικαστηρίου, διαπιστώσαμε εμβρόντητοι ότι ο τηλεοπτικός σταθμός OPEN αποφάσισε να φιλοξενήσει την Ελένη Αθανασοπούλου, η οποία επιδόθηκε σε μία εκτενή αμφισβήτηση της απόφασης, παρουσιάζοντας, δήθεν, τα αποδεικτικά στοιχεία από τα οποία προκύπτει ότι η απόφαση αυτή ήταν λανθασμένη, ενώ η ίδια νιώθει “ηθικά δικαιωμένη”“.

“Όσοι τάσσονται με τη δεύτερη άποψη, οργανώνοντας “τηλεδίκες” επαναξιολόγησης του αποδεικτικού υλικού, ακόμη και μετά την τελεσίδικη αθωωτική κρίση των Δικαστηρίων, ας γνωρίζουν και ας αναλάβουν τις συνέπειες” σημειώνεται, επίσης, στην ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται πως προ ημερών, ο Κώστας Κωστόπουλος πρώην σκηνοθέτης της τηλεοπτικής σειράς “Σασμός” κρίθηκε ομόφωνα αθώος, με το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο να αποφασίζει την απαλλαγή του κατηγορούμενου, ο οποίος καθόταν στο εδώλιο για το κακούργημα του βιασμού σε βάρος της ηθοποιού Έλενας Αθανασοπούλου, που φέρεται να τελέστηκε το 2010.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του συνηγόρου του Κώστα Κωστόπουλου

“Από τον Μάιο του 2022, όταν η συκοφαντική καταγγελία της Ελένης Αθανασοπούλου ήρθε στη δημοσιότητα, έως και τις 11 Ιουνίου 2024, όταν το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών εξέδωσε ομόφωνη απαλλακτική απόφαση, ο Κώστας Κωστόπουλος παρέμεινε αταλάντευτος σε ό,τι είχε υποστηρίξει από την πρώτη στιγμή αυτής της δεινής περιπέτειας:

Ότι θα αποδείξει την αθωότητά του, αποκλειστικά και μόνον στο πλαίσιο που χαράζει η νομιμότητα και οι δικαστικές λειτουργίες. Μέσα από τη διαδικασία που ξεκίνησε τον περασμένο Μάρτιο, το αρμόδιο Δικαστήριο τον έκρινε αθώο, ακολουθώντας ομοφώνως την παρόμοια εισαγγελική πρόταση. Σήμερα, τρεις ημέρες μετά την οριστική απαλλακτική κρίση του Δικαστηρίου, διαπιστώσαμε εμβρόντητοι ότι ο τηλεοπτικός σταθμός OPEN αποφάσισε να φιλοξενήσει την Ελένη Αθανασοπούλου, η οποία επιδόθηκε σε μία εκτενή αμφισβήτηση της απόφασης, παρουσιάζοντας, δήθεν, τα αποδεικτικά στοιχεία από τα οποία προκύπτει ότι η απόφαση αυτή ήταν λανθασμένη, ενώ η ίδια νιώθει “ηθικά δικαιωμένη”.

Με τον τρόπο αυτό, αγνοήθηκε με τρόπο επιδεικτικό και χυδαίο η κρίση της Δικαιοσύνης και επιχειρήθηκε η εκ νέου, στο όνομα της “ηθικής” και πέραν της “δικαιοσύνης”, δημοσιοποίηση των στοιχείων της υπόθεσης με διάθεση αμφισβήτησης των όσων αποφάσισε το Δικαστήριο.

Ήδη, η συνέντευξη αυτή, γεμάτη ψεύδη και συκοφαντικές αναφορές οι οποίες αγνοούν την εκδοθείσα απόφαση, αναπαράγεται σε διάφορα sites, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Ας αποφασίσουν κάποιοι εάν θεωρούν ότι η Δικαιοσύνη αποδίδεται από τα αρμόδια κατά το Σύνταγμα Δικαστήρια, με βάση τους νόμους, ή εάν μπορεί ο οποιοσδήποτε να σμπαραλιάζει τους θεσμούς και να αγνοεί τις δικαστικές αποφάσεις εσαεί, στο όνομα μίας διαστρεβλωμένης αντίληψης για τη “δημοσιογραφία” και την “ενημέρωση”.

Όσοι τάσσονται με τη δεύτερη άποψη, οργανώνοντας “τηλεδίκες” επαναξιολόγησης του αποδεικτικού υλικού, ακόμη και μετά την τελεσίδικη αθωωτική κρίση των Δικαστηρίων, ας γνωρίζουν και ας αναλάβουν τις συνέπειες. Δεν θα επιτρέψουμε η προσωπικότητα του Κώστα Κωστόπουλου να κατακρεουργηθεί ακόμη και μετά την ομόφωνη απαλλαγή του. Τα δύο αυτά χρόνια υπέμεινε τους τηλε-εισαγγελείς και τη ρηχότητά τους, τη φτηνή εκμετάλλευση της υπόθεσης, την παράνομη και επιλεκτική δημοσιοποίηση στοιχείων της υπόθεσης, αναμένοντας την κρίση της Δικαιοσύνης.

Αλλά αυτό βρίσκει το – αυτονόητο – όριό του, όταν η Δικαιοσύνη αποφαίνεται. Έχουμε την εντολή να κινηθούμε νομικά απέναντι σε όποιον επιμένει να προσβάλει την τιμή και την υπόληψη του Κ. Κωστόπουλου, αγνοώντας την ομόφωνη κρίση του Δικαστηρίου“.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα