Κώστας Βουτσάς: Ράγισαν καρδιές στο τελευταίο αντίο

Κώστας Βουτσάς: Ράγισαν καρδιές στο τελευταίο αντίο
Κηδεία του ηθοποιού Κώστα Βουτσά στην Αθήνα την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Η Ελλάδα αποχαιρέτησε τον μεγάλο ηθοποιό Κώστα Βουτσά. Πλήθος κόσμου μαζεύτηκε στη Μητρόπολη. Συντετριμμένη η σύζυγός του Αλίκη Κατσαβού. Στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών τελέστηκε ταφή.

Πλήθος κόσμου μαζεύτηκε το πρωί της Παρασκευής στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης Αθηνών, όπου η σορός του Κώστα Βουτσά τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα, προτού μεταφεθεί στην τελευταία του κατοικία, στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Σε κλίμα συγκίνησης ο τελευταίος αποχαιρετισμός.

Συντετριμμένη εμφανίστηκε η σύζυγος του ηθοποιού, Αλίκη Κατσαβού, η οποία μαυροφορεμένη και υποβασταζόμενη έφτασε από νωρίς το πρωί.

Άνθρωποι του καλλιτεχνικού χώρου, ηθοποιοί, σκηνοθέτες και συνεργάτες του, αλλά και απλός κόσμος που τον αγάπησε μέσα από τη μεγάλη οθόνη, μέσα από τους ρόλους και τις ατάκες του, έσπευσε να του πει το τελευταίο αντίο και να τον τιμήσει με ένα λουλούδι.

Όλοι σιγοψιθύριζαν το πόσο μεγάλο ταλέντο, αλλά και πόσο καλός άνθρωπος ήταν, λέγοντας χαρακτηριστικά πως ήταν “ψυχούλα” και ότι βοηθούσε πολύ κόσμο κατά τη διάρκεια της ζωής του.

Η Αλίκη Κατσαβού, σύζυγος του Βουτσά, στην κηδεία Eurokinissi

Η Αλίκη Κατσαβού, σύζυγος του Βουτσά, στην κηδεία Eurokinissi

Η Έλενα Τσαβαλιά κρατώντας ένα λευκό τριαντάφυλλο και με δάκρυα στα μάτια, μη μπορώντας να συγκρατήσει τη συγκίνηση της, δήλωσε πως ο Κώστας Βουτσάς την είχε βοηθήσει πάρα πολύ και πρόσθεσε: “Η παρακαταθήκη που αφήνει είναι τεράστια. Φεύγει γεμάτος, χορτάτος και πολύ περήφανος για τα παιδιά του”.

Κηδεία του ηθοποιού Κώστασ Βουτσά στην Αθήνα την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020 Eurokinissi

Άνθιμος Ανανιάδης στην κηδεία του ηθοποιού Κώστα Βουτσά στην Αθήνα την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020 Eurokinissi

Παύλος Ορκόπουλος στην κηδεία του ηθοποιού Κώστα Βουτσά στην Αθήνα την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020 Eurokinissi

Θανάσης Τσαλταμπάσης στην κηδεία του ηθοποιού Κώστα Βουτσά στην Αθήνα την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020 Eurokinissi

Νίκος Χατζηνικολάου στην κηδεία του ηθοποιού Κώστα Βουτσά στην Αθήνα την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020 Eurokinissi

Λάκης Λαζόπουλος και Μαρία Σολωμού στην κηδεία του ηθοποιού Κώστα Βουτσά στην Αθήνα την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020 Eurokinissi

Μιμή Ντενίση στην κηδεία του ηθοποιού Κώστα Βουτσά στην Αθήνα την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020

Κώστας Μπακογιάννης στην κηδεία του ηθοποιού Κώστα Βουτσά στην Αθήνα την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020 Eurokinissi

Μπακογιάννης στην κηδεία του ηθοποιού Κώστα Βουτσά στην Αθήνα την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020

Στην κηδεία του Κώστα Βουτσά βρέθηκε και ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος δήλωσε στους δημοσιογράφους: “Θα θυμόμαστε πάντα το γέλιο του. Ψήφιζε ΚΚΕ σε όλη του τη ζωή μέχρι και τη μέρα που έφυγε”.

Κουτσούμπας στην κηδεία του Βουτσά News 24/7

Ζωζώ Σαπουντζάκη στην κηδεία του ηθοποιού Κώστα Βουτσά στην Αθήνα την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020 Eurokinissi

Κηδεία του ηθοποιού Κώστασ Βουτσά στην Αθήνα την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020 Eurokinissi

Ελένη Φιλίνη στην κηδεία του ηθοποιού Κώστα Βουτσά στην Αθήνα την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020 Eurokinissi

Ελένη Φιλίνη στην κηδεία του ηθοποιού Κώστα Βουτσά στην Αθήνα την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020

Αλέξανδρος Λυκουρέζος στην κηδεία του ηθοποιού Κώστα Βουτσά στην Αθήνα την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020 Eurokinissi

Κώστας Γεωργουσόπουλος στην κηδεία του ηθοποιού Κώστα Βουτσά στην Αθήνα την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020 Eurokinissi

Σπύρος Μπιμπίλας στην κηδεία του ηθοποιού Κώστα Βουτσά στην Αθήνα την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020 Eurokinissi

Σάσα Σταμάτη στην κηδεία του ηθοποιού Κώστα Βουτσά στην Αθήνα την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020

Παντελής Καναράκης στην κηδεία του ηθοποιού Κώστα Βουτσά στην Αθήνα την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020

Ελίζα Βόζεμπεργκ στην κηδεία του ηθοποιού Κώστα Βουτσά στην Αθήνα την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020 Eurokinissi

Κηδεία του ηθοποιού Κώστασ Βουτσά στην Αθήνα την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020 Eurokinissi

Κηδεία του ηθοποιού Κώστασ Βουτσά στην Αθήνα την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020 Eurokinissi

Στεφάνια απέστειλαν, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, η ΚΕ του ΚΚΕ, ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Μίμης Πλέσσας, ο Γιώργος Βαρδινογιάννης, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ, η Φίνος Φιλμ, ο Κινηματογράφος Τριανόν, ο Δημήτρης Μελισσανίδης, ο Λάκης Λαζόπουλος κ.ά.

Κηδεία του ηθοποιού Κώστασ Βουτσά στην Αθήνα την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020 Eurokinissi

Κηδεία του ηθοποιού Κώστασ Βουτσά στην Αθήνα την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020 Eurokinissi

Επικήδειοι Λόγοι:

Κόρη Κώστα Βουτσά, Νικολέτα

Είμαι η κόρη του. Είμαι μια από τα χιλιάδες παιδιά του. Πιστεύω πως ο λόγος που αποφάσισε, το τονίζω αποφάσισε , να είναι σήμερα εδώ, δηλαδή να φύγει, είναι επειδή κάποιος από πάνω πρέπει να του σφύριξε ότι έρχεται ανάσταση νεκρών πολύ σύντομα. Ο μπαμπάς μας έφυγε μετά από μια οικογενειακή γιορτή, ήμασταν πάνω απ’ το κεφάλι του, τραγουδούσαμε, λέγαμε αστεία, γελούσαμε και του δείχναμε βιντεάκια τον εαυτό του. Τον αφήσαμε να κοιμηθεί με ένα πρόσωπο γαλήνιο. Εγώ σήμερα γιορτάζω τον άνθρωπο που εκπροσώπησε τη ζωή. Αν ήταν η ζωή άνθρωπος, θα σηκωνόταν. Είσαι ο μπαμπάς μου και Σ-Α-Γ-Α-Π-Ω.

Κηδεία του ηθοποιού Κώστα Βουτσά στην Αθήνα την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Κώστας Γεωργουσόπουλος

Λαϊκός ηθοποιός είναι εκείνος που πλάθει ήθος. Ο Κώστας Βουτσάς ήταν υπεράνω κριτικής. Το μόνο που μπορούσαμε να πούμε ήταν να φτάσει κανείς σε αυτό το επίπεδο ηθοποιού. Εκείνο που θα λέμε από δω και πέρα, στους θιάσους και στα παρασκήνια, είναι “αυτός ο ρόλος ήθελε Βουτσά”. Καλό σου ταξίδι Κώστα.

Δημήτρης Κουτσούμπας

Πολυαγαπημένες μας σύντροφε και φίλε Κώστα, μας έλεγες πως μέρα χωρίς γέλιο είναι μέρα χαμένη. Δεν μας άφησες και πολλά περιθώρια για να προετοιμαστούμε. Δεν πέρασε ούτε ένας μήνας από τότε που ήσουν γελαστός πάνω στη σκηνή. Την αγάπη μας, την αγάπη όλου του κόσμου την είχες επάξια κερδίσει. Μια γεμάτη καρδιά γεμάτη από το γέλιο και τη χαρά εκείνου που γνωρίζει την άξια της ζωής. Ποτέ δεν ξέχασες τα λόγια της μητέρας σου “πρόσεξε μην αδικήσεις κανέναν γιατί είσαι γιος κομμουνιστή”. Αγαπημένε μας Κώστα, το μόνο που μας παρηγορεί είναι ότι πέρασες μια γεμάτη ζωή. Φρόντισες να δίνεις ζωή στα χρόνια σου και όχι χρόνια στη ζωή. Καλό σου ταξίδι.

Κώστας Μπακογιάννης

Κηδεία του ηθοποιού Κώστα Βουτσά στην Αθήνα την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020 Eurokinissi

Αποχαιρετούμε την αιώνια εφηβεία σου , την ανεμελιά, την υποχρέωση απέναντι στον εαυτό μας να γινόμαστε καλύτεροι. Αποχαιρετούμε τον Κώστα, τον Κωστάκη, τον Κλέαρχο, τον Γόη, όλους τους ρόλους, που θα τους αγαπάμε πάντα. Ο άνθρωπος που έμεινε μέχρι την τελευταία στιγμή πάνω στη σκηνή, προφανώς από εσωτερική ανάγκη , από ψάξιμο και πειραματισμό που δεν τελειώνει ποτέ. Η φτώχεια κάνει καλό στον άνθρωπο είχες πει, γιατί τον κάνει να δουλέψει. Θα είσαι η υπενθύμιση των πιο μεγάλων αρετών. Θα προσπαθήσουμε να βλέπουμε πάντα το μισογεμάτο ποτήρι, γεμάτο, όπως μας διδάξει. Σε ευχαριστούμε από καρδιάς.

Δημήτρης Μελισσανίδης

Μας έμαθες να πιστεύουμε στο θαύμα. Μπορώ να πω με απλά λόγια αυτά που μπορεί να πει ο Έλληνας και η Ελληνίδα, ότι μας πρόσφερες πολύ γέλιο. Μας πρόσφερες περισσότερα από όσα μας πρόσφεραν όλα αυτά τα χρόνια οι εκάστοτε εξουσίες. Κώστα, η καρδιά όλων των Αεκτζήδων έχει ραγίσει. Είχαμε πει πως θα ήσουν ο πρώτος που θα εγκαινιάσει το νέο μας γήπεδο. Θα πας τώρα ψηλά στην Αγιά Σοφιά γιατί είσαι αετός. Δεν θα σβήσει ποτέ η εικόνα σου από τη συνείδηση των Ελλήνων. Ήσουν πάντα μαζί μας στις χαρές στις λύπες και θα είσαι πάντα. Εκτός απ’ τις ταινίες, θα σε βλέπουμε και στο μουσείο της ΑΕΚ που θα στηθεί το ομοίωμα σου. Καλό ταξίδι.

Μίμη Ντενίση

Η τελευταία μας παράσταση ήταν η “Σμύρνη”. Μετά την παράσταση ερχόταν στην αγκαλιά μου και έλεγε: “Τι μας έκανες; Άνοιξες πληγές που δεν έκλεισαν ποτέ”. Γιατί μέσα του είχε μείνει το προσφυγόπουλο και ένιωθε ευγνωμοσύνη για ο,τι του έδινε η ζωη, τα έβλεπε όλα δώρα. Δεν ξεχνούσε ποτέ από πού άρχισε, για αυτό τον αγαπούσε ο κόσμος. Από όλους τους μεγάλους που είχα την τύχη να γνωρίσω και να συνεργαστώ, ήταν ο πιο γενναιόδωρος και εκείνος που αγάπησε περισσότερο το θέατρο. Δεν περίμενα πως θα φύγει, νόμιζα θα ζήσει για πάντα. Για αυτό και του είχα μια ατάκα στην παράσταση: “Εγώ δεν θα πεθάνω ποτέ, είμαστε συμμαθητές με τον Κύριο”. Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ.

Κηδεία του ηθοποιού Κώστα Βουτσά στην Αθήνα την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Δημήτρης Λιγνάδης

Ο δημιουργός δεν πεθαίνει, ο δημιουργός μετακομίζει στο έργο του. Σε ευχαριστώ κι εγώ και ο αδελφός μου που όταν ήμασταν μικροί βλέπαμε σε ένα πορτοκαλί κουτί τον Ονειροπαρμένο.

Κατά την εξόδιο ακολουθία και τη μεταφορά της σορού από την εκκλησία και τη Μητρόπολη Θηβών στην τελευταία του κατοικία στο Α’ Νεκροταφείο, ο κόσμος ξέσπασε σε χειροκροτήματα ενώ τον συνόδευσε με εμβατήρια η φιλαρμονική μπάντα του Δήμου Αθηναίων.

Κηδεία του ηθοποιού Κώστασ Βουτσά στην Αθήνα την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την επιθυμία της οικογένειας του Κώστα Βουτσά, όποιος ενδιαφέρεται να κάνει δωρεά εις μνήμην του μπορεί να προτιμήσει τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (Τράπεζα: ALPHA BANK IBAN: GR84 0140 1150 1150 0210 1239 950. Αιτιολογία: Δωρεά εις μνήμην του Κώστα Βουτσά) ή τη Μέριμνα-Εταιρία για τη Φροντίδα Παιδιών και Οικογενειών (TPAΠEZA ΠEIPAIΩΣ IBAN GR5801720530005053045477431 και ALPHA BANK IBAN GR2601401150115002002017657).

Κηδεία του ηθοποιού Κώστασ Βουτσά στην Αθήνα την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Ταφή στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών

Οικογένεια, συγγενείς και φίλοι μετέβησαν μετά από τη Μητρόπολη Αθηνών στο Α’ Νεκροταφείο, όπου και πραγματοποιήθηκε σε συγκινησιακό και έντονα φορτισμένο κλίμα η ταφή της σορού του Κώστα Βουτσά.

Ταφή της σορού του ηθοποιού Κώστα Βουτσά στο Α' Νεκροταφείο της Αθήνας, την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) Eurokinissi

Ταφή της σορού του ηθοποιού Κώστα Βουτσά στο Α' Νεκροταφείο της Αθήνας, την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) Eurokinissi

Ταφή της σορού του ηθοποιού Κώστα Βουτσά στο Α' Νεκροταφείο της Αθήνας, την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) Eurokinissi

Ταφή της σορού του ηθοποιού Κώστα Βουτσά στο Α' Νεκροταφείο της Αθήνας, την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) Eurokinissi

Ταφή της σορού του ηθοποιού Κώστα Βουτσά στο Α' Νεκροταφείο της Αθήνας, την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) Eurokinissi

Ταφή της σορού του ηθοποιού Κώστα Βουτσά στο Α' Νεκροταφείο της Αθήνας, την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) Eurokinissi

Ταφή της σορού του ηθοποιού Κώστα Βουτσά στο Α' Νεκροταφείο της Αθήνας, την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) Eurokinissi

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα