Κρήτη: 70χρονη έφυγε από τη ζωή, περιμένοντας επί 3 χρόνια τη σύνταξή της

Κρήτη: 70χρονη έφυγε από τη ζωή, περιμένοντας επί 3 χρόνια τη σύνταξή της
Ηλικιωμένη γυναίκα (φωτογραφία αρχείου) Getty Images/iStockphoto

Δεν πρόλαβε να παραλάβει τη σύνταξη που δικαιούταν εδώ και τρία χρόνια μία 70χρονη στο Ηράκλειο Κρήτης, καθώς έχασε τη ζωή της από καρκίνο.

Ακόμη ένα περιστατικό καθυστέρησης καταβολής των συντάξεων καταγράφηκε στο Ηράκλειο Κρήτης, αναδεικνύοντας περίτρανα τις παθογένειες του ελληνικού κράτους.

Ειδικότερα, η κυρία Χαρούλα Καρνίκη, η οποία εργάστηκε για πάνω από 40 χρόνια στον τομέα της εστίασης, νόσησε από καρκίνο και έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 70 ετών.

Εδώ και τρία χρόνια περίμενε να πάρει τη σύνταξη που δικαιούταν, παρόλα αυτά η κατάσταση της υγείας της ηλικιωμένης χειροτέρεψε, με αποτέλεσμα να φύγει από τη ζωή πριν προλάβει να την παραλάβει, όπως αναφέρει η εφημερίδα Πατρίς.

Η ίδια πάλευε με τον καρκίνο δίνοντας χιλιάδες ευρώ σε ιδιωτικά ασθενοφόρα, τα οποία τη μετέφεραν για τις θεραπείες της, και σε αποκλειστικές νοσοκόμες, στη διάρκεια της νοσηλείας της σε δημόσια νοσοκομεία του Ηρακλείου. Παρόλα αυτά, το κράτος δεν έδωσε οποιαδήποτε χρηματική βοήθεια για τη στήριξη της γυναίκας.

Στενή φίλη και συνεργάτιδα της εκλιπούσας δήλωσε στο ίδιο Μέσο ότι κάτι πρέπει να αλλάξει, είναι ντροπή αυτό που συμβαίνει και δεν το λέω μόνο για τη φίλη μου, αλλά και για τους επόμενους, που βιώνουν ή θα ζήσουν τέτοιες καταστάσεις, χωρίς να νιώθουν την παραμικρή ασφάλεια σε ένα κράτος που δεν προστατεύει τους πολίτες του, τονίζοντας ότι ο ισχυρισμός πως οι συντάξεις δίνονται μέσα σε 2,5 μήνες είναι απόλυτα λάνθασμένος.

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, Στέλιος Βοργιάς, δήλωσε: Πολιτικοί και υπάλληλοι κρύβονται πίσω από τα γραφεία τους, κάποιοι που έχουν “μπάρμπα στην Κορώνη” παίρνουν εγκαίρως σύνταξη και άλλοι περιμένουν χρόνια. Ντρέπομαι που ζω σε μια τέτοια κοινωνία”.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα