Κρήτη: Πώς ένας Παλαιστίνιος, που είχε τον ρόλο εκτελεστή, απέτρεψε διπλή δολοφονία

Διαβάζεται σε 2'
Κρήτη: Πώς ένας Παλαιστίνιος, που είχε τον ρόλο εκτελεστή, απέτρεψε διπλή δολοφονία
Φωτογραφία αρχείου ISTOCK

Ένας νεαρός Παλαιστίνιος αποκάλυψε το πανούργο σχέδιο του εργοδότη του να δολοφονήσει την εν διαστάσει σύζυγό του αλλά και έναν Ισραηλινό πρώην συνεργάτη του.

Τη ζωή ενός 37χρονου Ισραηλινού επιχειρηματία και της 39χρονης Ελληνίδας εν διαστάσει συζύγου του εργοδότη του, έσωσε ένας νεαρός Παλαιστίνιος στην Αγία Γαλήνη του Δήμου Αγίου Βασιλείου, Ρεθύμνου Κρήτης.

Η ερωτική αντιζηλία προς τη σύζυγό του -την οποία φέρεται να κακοποιούσε ο «εγκέφαλος»- και το μένος του για τον Ισραηλινό πρώην συνεργάτη του φαίνεται πως τον έκαναν να βάλει σε εφαρμογή ένα πανούργο σχέδιο.

Με απειλές και άλλες πιέσεις ανάγκασε, μαζί με τον κουμπάρο του και έναν κοινό τους φίλο, τον νεαρό Παλαιστίνιο που εργαζόταν για εκείνον να αναλάβει να τους σκοτώσει και τους δύο, και μάλιστα να ανοίξει δύο λάκκους που θα τους γέμιζε με οξύ για να εξαφανίσει μετά τη δολοφονία τις σορούς τους, και ύστερα να τους τσιμέντωνε.

Η σωτήρια κίνηση του Παλαιστίνιου

Ο Παλαιστίνιος προειδοποίησε τους «στόχους» του ότι κινδύνευαν και τούς είπε τα σχέδια του εργοδότη του σε βάρος του.

Η 39χρονη μετέβηκε στην Ασφάλεια Ρεθύμνου, όπου αρχικά τον κατήγγειλε για ενδοοικογενειακή βία και απειλές που είχαν λάβει χώρα σε παρελθόντα χρόνο. Μαζί της πήγε και ο Παλαιστίνιος που είχε μάλιστα ηχογραφήσει τους εντολείς του και άρχισε να εξιστορεί στους αστυνομικούς όσα τον πίεζαν να πράξει, ενώ φοβόταν και ο ίδιος ότι θα είχε την ίδια τύχη μετά την εκπλήρωση των εντολών τους.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη των τριών ανδρών που αντιμετωπίζουν κατηγορίες για:

  • ενδοοικογενειακή βία
  • απειλή
  • ναρκωτικά
  • περί όπλων αλλά και
  • σύσταση εγκληματικής οργάνωσης μετά τα όσα αποκάλυψε ο Παλαιστίνιος μάρτυρας.

Αφού οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία να απολογηθούν την Παρασκευή στον αρμόδιο Ανακριτή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα