Κρήτη: Εξαιρετικά κρίσιμη η κατάσταση της 17χρονης που υπέστη ανακοπή

Διαβάζεται σε 2'
Κρήτη: Εξαιρετικά κρίσιμη η κατάσταση της 17χρονης που υπέστη ανακοπή
Φωτογραφία αρχείου iStock

Εξαιρετικά κρίσιμη παραμένει η κατάσταση της υγείας της 17χρονης μαθήτριας, η οποία υπέστη ανακοπή, στη διάρκεια σχολικής εκδρομής μετά από αλλεργικό σοκ. Στο πλευρό της οι γονείς της.

Μάχη για τη ζωή της δίνει η μαθήτρια λυκείου που υπέστη αλλεργικό σοκ έπειτα από κατανάλωση βουτύρου σε ξενοδοχείου της Αμμουδάρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, η κατάσταση της 17χρονης παραμένει εξαιρετικά κρίσιμη και εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Βενιζελείου νοσοκομείου.

Στο πλευρό της βρίσκονται οι γονείς της που έφτασαν από την Αθήνα μετά την ενημέρωση που είχαν από τους εκπαιδευτικούς της σχολικής εκδρομής.

Πώς έγινε το περιστατικό

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η 17χρονη μαθήτρια Καλλιτεχνικού Σχολείου της Αττικής ήταν αλλεργική στα γαλακτοκομικά προϊόντα. Χθες, άγνωστο πως, την ώρα που έτρωγε το πρωινό της σε ξενοδοχείο στην Αμμουδάρα κατανάλωσε ποσότητα βουτύρου. Άμεσα η ίδια είχε αλλεργική αντίδραση και έβγαλε την ένεση αδρεναλίνης που κρατούσε πάντα μαζί της και την έκανε στον εαυτό της.

Την ίδια ώρα, οι εκπαιδευτικοί ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ που έσπευσε στο σημείο με τους διασώστες να μεταφέρουν εσπευσμένα στο Βενιζέλειο την 17χρονη.

Έπαθε ανακοπή

Το αλλεργικό σοκ που υπέστη η 17χρονη της προκάλεσε ανακοπή, παρά την ένεση αδρεναλίνης που είχε η ίδια χορηγήσει στον εαυτό της.

Οι γιατροί μετά από λίγα λεπτά κατάφεραν με πολλές προσπάθειες να την επαναφέρουν στην ζωή. Άμεσα η μαθήτρια διασωληνώθηκε και οδηγήθηκε στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Το ιατρικό ανακοινωθέν

Σήμερα Κυριακή 10-12-2023 διακομίστηκε στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου μας με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και με συνοδεία Ιατρού, ανήλικη 17 ετών σε καρδιακή ανακοπή (ασυστολία).

Διασωληνώθηκε και μετά από 10 λεπτά εξειδικευμένης αναζωογόνησης ανέκτησε καρδιακό ρυθμό.

Η αρτηριακή πίεση υποστηρίχθηκε με αγγειοσυσπαστικά φάρμακα και υποβλήθηκε στις απαραίτητες εξετάσεις.

Μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου για σταθεροποίηση και νοσηλεία.

Η κατάσταση της υγείας της παραμένει εξαιρετικά κρίσιμη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα