Κρήτη: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση διακίνησης και εμπορίας όπλων

Διαβάζεται σε 2'
όπλα Ρέθυνο

Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα στο Ρέθυμνο και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων 12.872 φυσίγγια όπλων διαφόρων διαμετρημάτων, 8.523 κροτίδες, είδη οπλισμού και μαχαίρια.

Συνελήφθησαν μετά από αστυνομική επιχείρηση τέσσερις Έλληνες, οι οποίοι είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα που δραστηριοποιούταν στην παράνομη μεταφορά, διακίνηση και εμπορία όπλων, ειδών οπλισμού, πυρομαχικών, φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων από τις αρχές του έτους στο Ρέθυμνο, στην Κρήτη.

Στο πλαίσιο του ειδικού επιχειρησιακού σχεδίου και των δράσεων που εκπονεί η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης για την αντιμετώπιση της παράνομης διακίνησης και εμπορίας όπλων, πυρομαχικών, φωτοβολίδων και βεγγαλικών και μετά από αξιοποίηση πληροφοριών από αστυνομικούς του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, οργανώθηκε χθες η αστυνομική επιχείρηση από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης με την συνδρομή αστυνομικών της ΟΠΚΕ Ρεθύμνου, του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνου και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μυλοποτάμου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης που περιελάβανε έρευνες σε οικίες, αποθηκευτικούς χώρους και σε εμπορικό κατάστημα των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 12.872 φυσίγγια όπλων διαφόρων διαμετρημάτων, 8.523 κροτίδες, 18 συστοιχίες πυροτεχνημάτων, δύο όπλα κρότου, ένα πιστόλι τύπου replica, τέσσερις γεμιστήρες πολεμικών τυφεκίων και πιστολιού, μεταλλικά εξαρτήματα πολεμικών τυφεκίων, δύο μαχαίρια και τρεις συσκευές κινητών τηλεφώνων.

Επιπλέον, κατασχέθηκε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης σε έναν εκ των κατηγορουμένων και σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση περί ναρκωτικών. Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα