Κρήτη: Με σοβαρές εγκεφαλικές βλάβες η 17χρονη που υπέστη αλλεργικό σοκ

Διαβάζεται σε 2'
Κρήτη: Με σοβαρές εγκεφαλικές βλάβες η 17χρονη που υπέστη αλλεργικό σοκ
Φωτογραφία αρχείου iStock

Με σοβαρές βλάβες στον εγκέφαλο εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Βενιζέλειου Νοσοκομείου στο Ηράκλειο η 17χρονη μαθήτρια που έπαθε ανακοπή μετά από αλλεργικό σοκ που υπέστη.

Εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου η 17χρονη μαθήτρια που υπέστη αλλεργικό σοκ έπειτα από κατανάλωση βουτύρου σε ξενοδοχείου της Αμμουδάρας.

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι η 17χρονη ήταν αλλεργική στα γαλακτοκομικά προϊόντα, ωστόσο ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου, όπου διέμενε το κορίτσι και κατανάλωσε τα εν λόγω προϊόντα, δεν ήταν ενήμερος για αυτό.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή της ΜΕΘ του Βενιζέλειου Νοσοκομείου, ο ίδιος ενημερώθηκε ότι το 17χρονο κορίτσι, που γνώριζε ότι είχε αλλεργία, διέθετε μαζί του και έκανε ένεση αδρεναλίνης, ωστόσο βρέθηκε από συμμαθήτριές του αναίσθητο μέσα στο δωμάτιο που διέμενε.

«Το παιδί είναι διασωληνωμένο και σε μια κατάσταση που είναι σταθεροποιημένη όσον αφορά τις ζωτικές λειτουργίες. Ο εγκέφαλος όμως έχει σημεία, και κλινικά και από την απεικόνιση, ότι έχει υποστεί βλάβες σοβαρές από την ανοξαιμία μετά την ανακοπή» ανέφερε στο ΑΠΕ ο Διευθυντής της ΜΕΘ του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ανέστης Κιούλπαλης, που ενημέρωσε και τους γονείς του παιδιού, οι οποίοι έφτασαν στο Ηράκλειο το βράδυ της Κυριακής.

Κρήτη: Τι δήλωσε ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου όπου υπέστη αλλεργικό σοκ η 17χρονη

Όπως δήλωσε στο Creta24, ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου, Δημήτρης Παπαδάκης, η ανήλικη φέρεται να κατανάλωσε ψωμί με βούτυρο (συσκευασμένο) την ώρα του πρωινού αλλά το ξενοδοχείο δεν είχα καμία ενημέρωση για την τα προϊόντα στα οποία είναι αλλεργική, ούτε από την ίδια ούτε από τους καθηγητές – συνοδούς της.

Δεν είχαμε καμία ενημέρωση από το παιδί ούτε από τους καθηγητές – συνοδούς και λυπούμαστε πάρα πολύ, έχουμε συγκλονιστεί. Απ’ ότι λένε τα παιδιά, έφαγε βούτυρο με ψωμί στον χώρο που πήραν πρωινό”, ανέφερε.

Ο κ. Παπαδάκης περιέγραψε ακόμα πως λίγα λεπτά αφού τελείωσε το πρωινό της η 17χρονη, δύο μαθητές έτρεξαν πανικόβλητοι στην ρεσεψιόν λέγοντας ότι η φίλη τους λιποθύμησε. Περίπου ένα τέταρτο μετά, στις 10:45 σύμφωνα με τον κ. Παπαδάκη, ήρθε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ της παρείχε τις πρώτες βοήθειες και την μετέφερε διασωληνωμένη στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, καθώς υπέστη ανακοπή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα