Κρήτη – Βίντεο ντοκουμέντο: Η στιγμή που έσκασε η φωτοβολίδα, σκοτώνοντας τον 33χρονο

Διαβάζεται σε 4'
Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI

Βίντεο ντοκουμέντο καταγράφει την στιγμή της έκρηξης της φωτοβολίδας, η οποία τραυμάτισε θανάσιμα τον 33χρονο στην Κρήτη. Ποινική δίωξη στους δύο φίλους του. Τι ερευνούν οι Αρχές.

Νέες λεπτομέρειες για την τραγωδία που σημειώθηκε στον Άγιο Νικόλαο στην Κρήτη, όπου ένας 33χρονος έχασε τη ζωή του από ναυτική φωτοβολίδα, βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Η έρευνα των αρχών για τον εντοπισμό του ανθρώπου που προμήθευσε τους κατηγορούμενους με τις φωτοβολίδες, που στοίχισαν τη ζωή στον 33χρονο, βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ στους δύο φίλους του θύματος, που είχαν συλληφθεί και αφέθηκαν ελεύθεροι, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη.

Την ίδια στιγμή, βίντεο ντοκουμέντο που αποτυπώνει τη στιγμή που η φωτοβολίδα σκάει και τραυματίζει θανάσιμα τον 33χρονο, έρχεται στο φως.

Στο βιντεοληπτικό υλικό, που εξασφάλισε το Star, φαίνεται μια μεγάλη λάμψη από την έκρηξη, η οποία “μαρτυρά” την σφοδρότητά της, ενώ στη συνέχεια, η φωτοβολίδα κυλάει για μερικά μέτρα αναμμένη στη μέση του δρόμου, μέχρι που τελικά σβήνει.

Πώς έγινε το τραγικό περιστατικό

Σύμφωνα με πληροφορίες του Creta24, o 33χρονος βρισκόταν στον πεζόδρομο της 28ης Οκτωβρίου μαζί με επτά φίλους του και την σύντροφό του. Με δύο από αυτούς, συνομήλικούς του, με τους οποίους μάλιστα ήταν μαζί από το σχολείο, άρχισαν να πυροδοτούν εναλλάξ ναυτικές φωτοβολίδες.

Όπως προκύπτει από μαρτυρίες ανθρώπων που βρίσκονταν στον πεζόδρομο, οι νεαροί είχαν πυροδοτήσει ήδη αρκετές, όταν ο 33χρονος Μανώλης προσπάθησε να «ανάψει» μια ακόμη, χωρίς όμως να τα καταφέρει. Σύμφωνα με μαρτυρίες τότε ήταν που ακούμπησε την φωτοβολίδα στην κοιλιά του στην προσπάθειά του να δει τι συμβαίνει. Το επικίνδυνο εκρηκτικό εξερράγη, με την εκκωφαντικό θόρυβο να ακούγεται σε αρκετά μεγάλη απόσταση.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι κάποιοι από τους φίλους του, που βρίσκονταν δίπλα του την ώρα της έκρηξης, θεώρησαν αρχικά ότι είχαν χτυπηθεί οι ίδιοι. Σε δευτερόλεπτα συνειδητοποίησαν πως ο νεαρός αιμορραγούσε. Κάλεσαν σε βοήθεια.

Οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν ήταν τραγικές. Η σύντροφός του και μια ακόμη κοπέλα της παρέας που εκείνη τη στιγμή είχαν απομακρυνθεί από το σημείο έτρεξαν να δουν τι συμβαίνει. Ο 33χρονος αιμορραγούσε αλλά είχε τις αισθήσεις του. Ένας γιατρός και ένας φαρμακοποιός που βρίσκονταν κοντά είχαν σπεύσει να τον βοηθήσουν. Προσπαθούσαν με γάζες να κλείσουν την πληγή για να περιοριστεί η αιμορραγία.

“Μανώλη μείνε ξύπνιος”

«Του είχαν βάλει κάτι και κρατούσε την κοιλιά του. Του λέγανε ‘’όλα θα πάνε καλά’’, όλοι μας ήμασταν γύρω του, πάνω του» ανέφερε μάρτυρας στο Live News.

«Βλέπω ένα παιδί που το έχουν βάλει στο παγκάκι ξαπλωμένο και μια κοπέλα πάνω του και γύρω γύρω πολύς κόσμος. Είδα μια ανοιχτή δυνατή πληγή, είχε επαφή. ‘’Μανώλη μείνε ξύπνιος’’, του λέγαμε, είχε επαφή. Πρέπει να καιγόταν μέσα γιατί δεν σβήνει η ναυτική φωτοβολίδα», είπε ο φαρμακοποιός που έσπευσε στο σημείο και τον βοήθησε.

Μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου. Ο Μανώλης είχε ακόμα τις αισθήσεις του. Έπρεπε να μπει στο χειρουργείο αλλά εκεί η καρδιά του δεν άντεξε.

Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

Η ιατροδικαστική εξέταση στο σώμα του άτυχου 33χρονου επιβεβαίωσε ότι η ληγμένη -σύμφωνα με τους δύο συλληφθέντες- φωτοβολίδα που εξερράγη στα χέρια του, προκάλεσε εκτεταμένες και ανεπανόρθωτες βλάβες στην κοιλιακή χώρα και το συκώτι του.

Ποινική δίωξη στους δύο συλληφθέντες

Ποινική δίωξη για κατοχή και χρήση ναυτικών φωτοβολίδων άσκησε ο Εισαγγελέας στους δύο συλληφθέντες που ήταν παρόντες στο τραγικό περιστατικό.

Οι δύο άνδρες, σύμφωνα με την ΕΡΤ, παραπέμφθηκαν σε τακτική δικάσιμο στις 13 Μαΐου και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Η προανάκριση συνεχίζεται, με τις αστυνομικές αρχές να αναζητούν τον ιδιοκτήτη σκάφους που έδωσε, σύμφωνα με τους συλληφθέντες, τις φωτοβολίδες σε αυτούς, τον οποίο δεν έχουν κατονομάσει.

Η τραγική ειρωνεία

Τραγική ειρωνεία, είναι το γεγονός ότι ο 33χρονος, είχε τραυματιστεί στα κάτω άκρα με τον ίδιο τρόπο και στο παρελθόν.

Σημειώνεται πως η οικογένεια είχε χάσει άλλο ένα παιδί, την αδελφή του 33χρονου, σε ηλικία 17 ετών.

H κηδεία του 33χρονου θα γίνει την Τετάρτη (20/03) το απόγευμα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα