Λαμία: Δεκάδες οι μαθητές με τροφική δηλητηρίαση – “Κάθε πέντε λεπτά μαθαίναμε για κρούσμα”

Διαβάζεται σε 2'
Σχολείο (φωτογραφία αρχείου)
Σχολείο (φωτογραφία αρχείου) ISTOCK

Σημαντική αύξηση παρουσιάζουν τα κρούσματα τροφικής δηλητηρίασης μαθητών σχολείου στη Λαμία. Στον Εισαγγελέα μετέβησαν γονείς.

Ολοκληρώθηκε η καταγραφή των μαθητών που παρουσίασαν συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης μετά την κατανάλωση γεύματος σε σχολείο στη Λαμία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το LamiaNow, επικαλούμενο στοιχεία της Α/θμιας Εκπαίδευσης, τα κρούσματα ανέρχονται σε 63 και από τα 7 σχολεία όπου παρουσιάστηκε το πρόβλημα, αριθμός ο οποίος ωστόσο δεν επιβεβαιώνεται επισήμως.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τον αριθμό των ατόμων που ασθένησαν, αφού τα σχολικά γεύματα διανέμονται μεν στα σχολεία αλλά οι μαθητές τα καταναλώνουν στο σπίτι τους.

Στον Εισαγγελέα γονείς μαθητών

Στον εισαγγελέα Λαμίας βρέθηκαν γονείς παιδιών που παρουσίασαν συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης.

Κάθε πέντε λεπτά στις ομάδες μας, ενημερωνόμασταν και για ένα ακόμη κρούσμα. Κοινός παρoνομαστής σε όλα τα περιστατικά ήταν το σχολικό γεύμα, αφού όσα παιδιά αρρώστησαν είχαν καταναλώσει το ίδιο φαγητό που μοιράστηκε στο σχολείο τους. Στην συνέχεια ενημερωθήκαμε ότι το ίδιο παρατηρήθηκε και σε άλλα σχολεία της πόλης, με παιδιά να εμφανίζουν τα συμπτώματα μόλις έφαγαν τις μερίδες τους.

Από το πρώτο κιόλας περιστατικό ενημερώσαμε τον Δ/ντη του Σχολείου μας, ο οποίος σήμερα έκανε καταγραφή των περιστατικών και όπως μας ενημέρωσε, πρόκειται για 17 παιδιά” δήλωσε η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 7ου Δημοτικού Σχολείου Λαμίας Μαρία Ζωγράφου.

“Μόλις το παιδί έφαγε το σχολικό γεύμα, άρχισε να διπλώνεται στα δύο από τον πόνο. Μετά άρχισαν οι εμετοί και η διάρροια. Το παιδί βασανίζονταν μας έλεγε πως μουδιάζει το κεφάλι του. Περάσαμε ένα μαρτύριο…” περιγράφει η μητέρα μαθητή κ. Μαρία Τριανταφύλλου στην κάμερα του lamianow.gr.

“Μιλάμε για αριθμό παιδιών που παρουσίασαν συμπτώματα δηλητηρίασης αλλά πραγματικά δεν γνωρίζουμε πόσοι μπορεί να έχουν ασθενήσει. Τα περισσότερα σχολικά γεύματα δεν καταναλώνονται από μαθητές. Οι γονείς τα μοιράζουν σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη από ένα πιάτο φαγητό ή στα συσσίτια.

Από την αρχή της σχολικής χρονιάς είχαμε διαπιστώσει πως κάποιες φορές τα γεύματα μύριζαν περίεργα, δεν είχαν καλή όψη και το είχαμε συζητήσει σαν σύλλογος αλλά και οι γονείς μεταξύ τους” δηλώνει μεταξύ άλλων το μέλος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γιώργος Πράππας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα