Λαμία: Το παρασκήνιο πίσω από το πρόστιμο στην ηλικιωμένη – Πολιτική υπάλληλος ζήτησε την προσαγωγή της

Λαμία: Το παρασκήνιο πίσω από το πρόστιμο στην ηλικιωμένη – Πολιτική υπάλληλος ζήτησε την προσαγωγή της
Η 80χρονη στην οποία επιβλήθηκε πρόστιμο στη Λαμία lamiareport

Νέες αποκαλύψεις σχετικά με το πρόστιμο στην 80χρονη στη Λαμία, καθώς μία πολιτική υπάλληλος φέρεται να ζήτησε την προσαγωγή της. Η εξήγηση και η συγγνώμη από την πλευρά της αστυνομίας.

Νέες λεπτομέρειες είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με το περιστατικό που σημειώθηκε πριν από μερικές ημέρες στη Λαμία, όταν η αστυνομία επέβαλε πρόστιμο 300 ευρώ σε μία 80χρονη γυναίκα για άσκοπη μετακίνηση, παρά το γεγονός ότι η ίδια πουλούσε προϊόντα από τον κήπο της και χωρίς οι αρχές να δείξουν επιείκεια σε μία ηλικιωμένη που έχει χάσει τα δύο της παιδιά και το εγγόνι της σε τροχαίο.

Το πρόστιμο, το οποίο βέβαια λίγο αργότερα σβήστηκε με παρέμβαση Χρήστου Σταϊκούρα, δεν ήταν η μοναδική “ποινή” που έπεσε στο… τραπέζι της αστυνομικής δράσης, καθώς, όπως αναφέρει το lamiareport, μία πολιτική υπάλληλος φέρεται να ζήτησε την προσαγωγή της! Όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα, η η υπάλληλος κάλεσε περιπολικό της Άμεσης Δράσης για να οδηγήσουν την 80χρονη στο Αστυνομικό Τμήμα, επειδή δεν είχε άδεια για τα κηπευτικά που πουλούσε.

Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο, ωστόσο, δεν ακολούθησαν την έκκληση της πολιτικής υπαλλήλου, που από την πλευρά της ζήτησε από την ένστολη συνάδελφό της να βεβαιώσει πρόστιμο στην ηλικιωμένη για άσκοπη μετακίνηση, όπως και έγινε.

Να σημειωθεί πάντως ότι, βάσει όσων δήλωσε ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Φθιώτιδας, Νίκος Τριανταφύλλης, φαίνεται ότι στις τάξεις της αστυνομίας της πόλης υπήρξαν αντιδράσεις για την επιβολή προστίμου, με τον ίδιο μάλιστα να απολογείται εκ μέρους των αστυνομικών, εξηγώντας και πώς έφτασε η αστυνομία στην απόφαση να επιβάλει πρόστιμο στην 80χρονη:

“Στο συνεργείο συμμετείχε πολιτική υπάλληλος η οποία προέρχεται από την πρώην δημοτική αστυνομία και η οποία έχει ενταχθεί στο δυναμικό της Φθιώτιδας , όχι όμως ως ένστολο προσωπικό και η οποία ουσιαστικά βεβαίωσε την παράβαση, πράγμα που δεν βρίσκει σύμφωνο το σύνολο του ένστολου προσωπικού της Φθιώτιδας, έστω και αν υποχρεώθηκε ουσιαστικά η συνάδελφος που ήταν μαζί με την πολιτική υπάλληλο στη σύνταξη της παράβασης μιας και η πολιτική υπάλληλος δεν έχει το δικαίωμα βεβαίωσης.

Θέλω να ζητήσω συγγνώμη εκ μέρους αυτών που θα έπρεπε οι ίδιοι να ζητήσουν συγγνώμη και που δεν ανήκουν στο ένστολο ανθρώπινο δυναμικό. Πρέπει να τονιστεί ότι το ένστολο προσωπικό, το οποίο ως πρόεδρος με τιμή εκπροσωπώ, έχει αποδείξει τον τελευταίο χρόνο το κοινωνικό πρόσωπο από το οποίο διακατέχεται. Θα πρέπει να καταλάβει επίσης ο κόσμος, ότι ο αστυνομικός έχει καταντήσει ο σάκος του μποξ για όλους, ζητώντας του συνεχώς να εκτελεί και νέα καθήκοντα. Χωρίς ποτέ να του αφήνεται καμία επιλογή στο τι αναλαμβάνει, ακόμη και έξω από την περιοχή των καθηκόντων του”, δήλωσε ο κ. Τριανταφύλλης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα