Λέκκας: Περίπου 10.000 οι επικίνδυνες κατασκευές στην Ελλάδα- 300 σπίτια με πρόβλημα στη Σάμο

Λέκκας: Περίπου 10.000 οι επικίνδυνες κατασκευές στην Ελλάδα- 300 σπίτια με πρόβλημα στη Σάμο
Η επόμενη ημέρα του καταστροφικού σεισμού των 6,7 ρίχτερ στην Σάμο.Εικόνες καταστροφής από το Καρλόβασι και το χωριό Κοκάρι, Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020 (EUROKINISSI/ΜΑΝΩΛΗΣ ΘΡΑΒΑΛΟΣ) Eurokinissi

Στις επικίνδυνες και εγκαταλελειμμένες κατασκευές με αφορμή τον ισχυρό σεισμό στη Σάμο αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικής Προστασίας.

Στις επικίνδυνες και εγκαταλελειμμένες κατασκευές με αφορμή τον σεισμό 6,7 Ρίχτερστη Σάμο αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικής Προστασίας Ευθύμιος Λέκκας ο οποίος βρίσκεται στον Σάμο.

Ο ίδιος έκανε λόγο για την τετραπλή κρίση που βιώνει το νησί – σεισμό, κοροναϊό, κρίση με την Τουρκία, φωτιά στον καταυλισμό.

Σχετικά με την κατάσταση των κτιρίων στο νησί μετά το σεισμό, είπε σε δηλώσεις του στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ότι περίπου 300 σπίτια έχουν πρόβλημα, ενώ υπάρχουν και πολλά παλιά σπίτια που κατά κύριο λόγο ήταν ακατοίκητα και δεν έχουν δηλωθεί στο δήμο για έλεγχο. Κατά την εκτίμηση του κ. Λέκκα αυτά τα σπίτια δεν πρόκειται να δηλωθούν.

Η κατάσταση στο Βαθύ δεν είναι εύκολη, συμπλήρωσε, από τη στιγμή που 2.000 -3.000 άνθρωποι αντιμετωπίζουν πρόβλημα.

Ο ίδιος με αφορμή την τραγική κατάληξη των δύο παιδιών στη Σάμο που καταπλακώθηκαν στο σεισμό, αναφέρθηκε στις παλιές κατασκευές που ανέρχονται όπως είπε σε περίπου 10.000 σε όλη τη χώρα. «Εγκειται σε εμάς να αναληφθούν δράσεις που να μειώνουν τον κίνδυνο από όλες αυτές τις κατασκευές» υπογράμμισε.

Ειδικότερα για τη Σάμο, σημείωσε πως υπάρχουν πολλά κτίρια επικίνδυνα και οι περιοχές όπου βρίσκονται έχουν σηματοδοτηθεί και είναι απαγορευμένες.

Ωστόσο επανέλαβε την έκκληση προς τους κατοίκους του νησιού να μην προσεγγίζουν εγκαταλελειμμένα κτίρια και να μην στέκονται κάτω από προσόψεις ακόμη και καινούριων κτιρίων γιατί ο κίνδυνος να αποσπαστεί κάποιο μέρος του κτιρίου είναι αυξημένος.

Ο κ. Λέκκας δεσμεύθηκε ότι αν και δεν υπάγεται στην αρμοδιότητα του θα αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες για την επίλυση του θέματος των παλαιών κτισμάτων της χώρας.

Τέλος ο κ. Λέκκας αναφέρθηκε στο ρήγμα της Ανατολίας στον τουρκικό χώρο. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, ο σεισμός της Σάμου δεν θα ενεργοποιήσει ρήγματα στον ελλαδικό χώρο -το πρόβλημα μετατίθεται στην Τουρκία.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα