Λέσβος: Απωθεί η αστυνομία τους αιτούντες άσυλο

Λέσβος: Απωθεί η αστυνομία τους αιτούντες άσυλο
stonisi.gr

Αστυνομικοί απωθούν από το μεσημέρι της Τρίτης αιτούντες άσυλο που είχαν την πρόθεση να κατευθυνθούν στο λιμάνι της Μυτιλήνης.

Δυνάμεις της αστυνομίας μετά τις 3.30 το απόγευμα της Τρίτης ξεκίνησαν να απωθούν αιτούντες άσυλο, πρόσφυγες και μετανάστες που είχαν κατεύθυνση στο λιμάνι της Μυτιλήνης. 

Οπως αναφέρει το stonisi.gr οι αιτούντες άσυλο που διαμένουν στο ΚΥΤ Μόριας ενημερώθηκαν ψευδώς από αγνώστους ότι πλοίο τους αναμένει στο λιμάνι της Μυτιλήνης, προκειμένου να τους παραλάβει και να τους μεταφέρει στην ενδοχώρα- κάτι που δεν ισχύει.

Οπως δεν ισχύει, και διακινείται ευρέως εδώ και 24 ώρες ότι ορδές χιλιάδων αιτούντων άσυλο με ρόπαλα κατεβαίνουν στην πόλη της Μυτιλήνης.

Αυτό που ισχύει είναι ότι ενημερώθηκαν ψευδώς και για το λόγο αυτό μάλιστα κατέβηκαν με τα υπάρχοντάς τους, θεωρώντας εις μάτην ότι θα μεταφερθούν στην ενδοχώρα.

Επίσης το αρματαγωγό που αναμένεται σήμερα δεν αφορά τους αιτούντες άσυλο, αλλά τους νεοαφιχθέντες από την περασμένη Κυριακή έως σήμερα, οι οποίοι μένουν σε περίκλειστο αίθριο χώρο του λιμανιού.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα