Λύτρας: Η καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ για τη μη προφυλάκιση του δικηγόρου

Διαβάζεται σε 3'
Στον ανακριτή ο Απόστολος Λύτρας
Στον ανακριτή ο Απόστολος Λύτρας INTIME NEWS

Την απόφαση της δικαιοσύνης να αφεθεί ελεύθερος ο Απόστολος Λύτρας μετά την ομολογία του ότι ξυλοκόπησε τη σύζυγό του, καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ.

Την εντονότατη αντίδραση της ΠΟΕΔΗΝ προκάλεσε η σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή να αφήσουν ελεύθερο με περιοριστικούς όρους τον Απόστολο Λύτρα, μετά την ομολογία του ότι ξυλοκόπησε άγρια τη σύζυγό του.

Σε ανακοίνωση την οποία υπογράφει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, καταγγέλλεται η απόφαση των οργάνων να αφήσουν τον γνωστό ποινικολόγο ελεύθερο, παρόλο που ο ίδιος επικαλέστηκε ψυχολογικά προβλήματα, για τα οποία έπρεπε να ζητηθεί η γνωμάτευση ειδικού γιατρού.

Σημειώνεται ότι μετά την παραπάνω απόφαση των λειτουργών, ο Άρειος Πάγος ζήτησε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής πειθαρχικής έρευνας σε βάρος τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος της έρευνας είναι να εντοπιστούν ενδεχόμενες ευθύνες, αφενός λόγω της βαρύτητας της πράξης κακουργηματικού χαρακτήρα και αφετέρου, καθώς ο κατηγορούμενος είχε ομολογήσει την πράξη.

Η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ:

Πώς είναι δυνατόν κάποιος που ομολογεί ότι ξυλοκόπησε άγρια τη γυναίκα του να επικαλείται ψυχολογικά προβλήματα και να αφήνεται ελεύθερος;

Εμείς που εργαζόμαστε σε υπηρεσίες ψυχικής υγείας γνωρίζουμε ότι σχεδόν όλοι όσοι διαπράττουν κακουργήματα επικαλούνται ψυχιατρικά προβλήματα.

Οι εισαγγελείς διατάσσουν πραγματογνωμοσύνη σε δημόσιο Ψυχιατρικό νοσοκομείο και οι γιατροί αποφασίζουν εάν όντως έχει ψυχιατρικά προβλήματα. Έχουν δεν έχουν ψυχιατρική νόσο, παραμένουν κρατούμενοι μέχρι να δικασθούν.

Στη δίκη αποφασίζεται η τύχη τους ανάλογα και την πραγματογνωμοσύνη των γιατρών.

Τελευταία είχαμε πολλές τέτοιες περιπτώσεις με άτομα που διέπραξαν κακουργήματα και επικαλέστηκαν ψυχολογικά προβλήματα.

Το χρονικό

Όλα ξεκίνησαν στη μία τα ξημερώματα της Κυριακής (16/06), όταν το ζευγάρι πήγε σε ιδιωτική κλινική των Αμπελοκήπων, με την 37χρονη, που είναι επίσης δικηγόρος, να έχει υποστεί κακώσεις, για τις οποίες τόσο ο σύζυγός της όσο και εκείνη ισχυρίστηκαν ότι προκλήθηκαν από πτώση στις σκάλες.

Ο γιατρός, ωστόσο, δεν πείστηκε από αυτή την εξήγηση, καθώς διαπίστωσε πως τα τραύματά της ήταν συμβατά με ξυλοδαρμό και ειδοποίησε τις Αρχές.

Το ζευγάρι μετά από αυτή την εξέλιξη οδηγήθηκε από αστυνομικούς στο γραφείο Ενδοοικογενειακής Βίας του Αστυνομικού Τμήματος Ομονοίας, όπου και εκεί ισχυρίστηκαν αμφότεροι ότι ο τραυματισμός της ήταν αποτέλεσμα πτώσης από σκάλες.

Στο Αστυνομικό Τμήμα παραδόθηκε γνωμάτευση του νοσοκομείου και ελήφθη κατάθεση από τον γιατρό για το περιεχόμενο των οποίων ενημερώθηκε ο εισαγγελέας, ο οποίος διέταξε να σχηματισθεί κανονικά δικογραφία σε βάρος του κ. Λύτρα, να συλληφθεί και να οδηγηθεί ενώπιόν του.

Κατόπιν της σύλληψής του και αφού του ασκήθηκε ποινική δίωξη, ο πρόεδρος του ΔΣΑ, Δημήτρης Βερβεσός, έδωσε παραγγελία στον πρόεδρο του πειθαρχικού του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Ζήση Κωνσταντίνου, να προχωρήσει σε προκαταρκτική πειθαρχική εξέταση κατά του δικηγόρου.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, ο γνωστός δικηγόρος κατείχε με νόμιμη άδεια δύο όπλα, τα οποία και κατασχέθηκαν από τις Αρχές, όπως είθισται σε περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας.

Μάλιστα, σε βάρος του συγκεκριμένου ποινικολόγου είχε υποβληθεί και το 2017 μήνυση για ενδοοικογενειακή βία από την πρώην τότε σύζυγό του, στο Αστυνομικό Τμήμα Βριλησσίων για την οποία είχε απαλλαγεί.

Σημειώνεται πως ο Απόστολος Λύτρας έχει αναλάβει πλήθος υποθέσεων οι οποίες έχουν απασχολήσει την επικαιρότητα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα