Μαφία των φυλακών: Συγκαλείται η Ολομέλεια Εφετών

Μαφία των φυλακών: Συγκαλείται η Ολομέλεια Εφετών
eurokinissi

Λόγω σπουδαιότητας της υπόθεσης, θα συνεδριάσει η Ολομέλεια Εφετών για το ποιος δικαστικός λειτουργός θα χειριστεί την έρευνα.

Στον εφέτη ειδικό ανακριτή αρμόδιο για θέματα τρομοκρατίας δεν αποκλείεται να διαβιβαστεί η δικογραφία για την αποκαλούμενη «κόζα νόστρα» των φυλακών Κορυδαλλού, ύστερα από αίτημα της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου να συγκληθεί η Ολομέλεια Εφετών.

Η τελευταία καλείται να αποφασίσει, λόγω της σπουδαιότητας της υπόθεσης, αν θα πρεπει τη δικογραφία να χειριστεί εφέτης ανακριτής, ελέω εμπειρίας, και συγκεκριμένα ο δικαστικός λειτουργός που χειρίζεται ζητήματα τρομοκρατίας. Κι αυτό γιατί σύμφωνα με και την Αστυνομία, τα ευρήματα των ερευνών έχουν δείξει πως εμπλεκόμενοι στην -κατά την κατηγορία- εγκληματική οργάνωση σχετίζονται και με πράξεις τρομοκρατίας.

Εφόσον αποφανθεί θετικά η Ολομελεια Εφετών, τότε στον εφέτη ειδικό ανακριτή θα διαβιβαστούν όλες οι δικογραφίες που έχει κριθεί ότι σχετίζονται με την επίμαχη οργάνωση, και συγκεκριμένα:

– η απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου, πληρεξούσια πολιτικής αγωγής την υπόθεση Ενέργκα,

– η δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, συνηγόρου υπεράσπισης του Αρ. Φλώρου,

– η δολοφονία του Αλβανού κρατούμενου για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου, η οποία έγινε μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού από συγκατηγορούμενό του στην ίδια υπόθεση,

– ο θάνατος Αλβανού κρατούμενου μέσα στην ίδια φυλακή, ο οποίος αποδόθηκε σε χρήση ναρκωτικών ουσιών, ωστόσο συνεχίζεται να ερευνάται για το ενδεχόμενο ανθρωποκρονίας,

– η απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος θαμώνων καταστήματος στο Μικρολίμανο,

– η εκβίαση δικηγόρου, γνωστού ποινικολόγου ο οποίος δεχόταν μέχρι προσφατα σοβαρές απειλες για τη ζωή του,

– ο ρόλος άλλων δικηγόρων οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση, σύμφωνα με τις τηλεφωνικές συνομιλίες που έχει καταγράψει ο κοριός της ΕΥΠ.

Εγκύκλιος για τους κρατούμενους

Την ίδια ώρα, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου εξέδωσε εγκύκλιο με την οποία μειώνεται ο χρόνος παραμονής κρατουμένων στις φυλακές Κορυδαλλού, προκειμένου να αποτραπούν άλλα φαινόμενα βίας και ανομίας , ιδίως στο σωφρονιστικό κατάστημα Κορυδαλλού όπου μετάγονται εκατοντάδες έγκλειστοι για την εκδίκαση των υποθέσεών τους. Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός παραγγέλνει οι κρατούμενοι που μετάγονται για να καταθέσουν ή να δικαστούν σε φυλακές πλησιέστερες προς το δικαστήριο, μπορούν να παραμένουν σε αυτές μόνον όταν η δίκη συνεχίζεται χωρίς διακοπές. Σε διαφορετική περίπτωση ζητά να μετάγονται στις φυλακές όπου μόνιμα κρατούνται, όταν οι δίκες διακόπτουν για διάστημα πέραν των δέκα ημερών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version