Μαίνεται η φωτιά στο Λουτράκι – Αδύνατο να περιοριστεί λόγων των ανέμων

Μαίνεται η φωτιά στο Λουτράκι – Αδύνατο να περιοριστεί λόγων των ανέμων
Πυρκαγιά στην περιοχή Λουτρακίου - Περαχώρας Eurokinissi

Τεράστιες είναι οι ενισχύσεις που έχουν φτάσει από το πρωί στο Λουτράκι και μάχονται με τις φλόγες - Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Πυροσβεστικής είναι αδύνατον να περιοριστεί σήμερα λόγω ανέμων, η πτώση των οποίων αναμένεται το πρωί της Δευτέρας.

Μέχρι αύριο το πρωί αναμένεται να συνεχίσει το καταστροφικό της έργο η φωτιά που έχει ξεσπάσει από χθες στο Λουτράκι βορείως της πόλης, πάνω από το νεκροταφείο, η οποία σε σύντομο χρόνο επεκτάθηκε προς το βουνό και από χαμηλή βλάστηση, συνάντησε πευκόφυτη δασική έκταση.

Στην περιοχή πνέουν άνεμοι εντάσεων 6 μποφόρ και μετά τις 12 το μεσημέρι αναμένεται να ενισχυθούν σε 7-8 μποφόρ κάτι που καθιστά εντελώς αδύνατο τον περιορισμό του πύρινου μετώπου, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αξιωματικών της Πυροσβεστικής. Ταυτόχρονα όμως παρότι οι άνεμοι σπρώχνουν την φωτιά προς την πόλη και όχι προς τα Γεράνεια Όρη, ουσιαστικά την σπρώχνουν στο ήδη καμένο που έχει δημιουργήσει μία αντιπυρική ζώνη στην πλαγιά του βουνού, άρα τουλάχιστον δεν υπάρχει κίνδυνος για την πόλη.

Αυτή η συνθήκη έχει δημιουργήσει μία αργή επέκταση του πύρινου μετώπου σήμερα, όμως συναντά καύσιμη ύλη και δεν μπορεί να περιοριστεί με τις υφιστάμενες συνθήκες παρά μόνο το πρωί της Δευτέρας που υπολογίζεται ότι οι άνεμοι θα πέσουν στα 3 μποφόρ.

Πυρκαγιά στην περιοχή Λουτρακίου - Περαχώρας Eurokinissi

Στο σημείο επιχειρούν νέες ενισχύσεις και έχει ανανεωθεί το προσωπικό, ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις δύσκολες συνθήκες και στο εξαιρετικά δύσκολο ανάγλυφο. Έτσι λοιπόν, πλέον επιχειρούν συνολικά 169 πυροσβέστες με 24 οχήματα, 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 4 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν μηχανήματα έργου του Ελληνικού Στρατού, εθελοντές, υδροφόρες της περιφέρειας και ΟΤΑ.

Χθες κρίθηκε αναγκαία η προληπτική εκκένωση δύο μοναστηριών, του Οσίου Ποταπίου και του Προφήτη Ηλία και ενός γηροκομείου στον περιφερειακό.

Πυρκαγιά στην περιοχή Λουτρακίου - Περαχώρας Eurokinissi

Σημειώνεται ότι οι φωτιές που ξέσπασαν χθες το βράδυ στα Μέγαρα και στην Πύλο έχουν τεθεί πλέον υπό μερικό έλεγχο και αυτό βοηθά ακόμα περισσότερο την Πυροσβεστική να ρίξει το βάρος της στο Λουτράκι.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα