Μάνος Δασκαλάκης για Ρούλα Πισπιρίγκου: “Αν σκεφτόμουν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, θα την είχα σκοτώσει”

Μάνος Δασκαλάκης για Ρούλα Πισπιρίγκου: “Αν σκεφτόμουν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, θα την είχα σκοτώσει”
Ο Μάνος Δασκαλάκης στην Αγγελική Νικολούλη YouTube

Η συνέντευξη του Μάνου Δασκαλάκη στην Αγγελική Νικολούλη. Η σχέση του με τη Ρούλα Πισπιρίγκου, οι θάνατοι των παιδιών τους, το "ταξίδι" της κεταμίνης και το πληρεξούσιο.

Ξεκάθαρη στάση απέναντι στην εν διαστάσει σύζυγό του Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία έχει κριθεί προφυλακιστέα από ανακριτή και εισαγγελέα, κατηγορούμενη για τη δολοφονία της κόρης της Τζωρτζίνας, παίρνει ο Μάνος Δασκαλάκης, ο οποίος μίλησε για όλα στην Αγγελική Νικολούλη και την εκπομπή “Φως στο Τούνελ“.

Σε μία συνέντευξη μετά την κατάθεσή του ενώπιον της 18ης τακτικής ανακρίτριας όπου δήλωσε παράσταση για την υπεράσπιση της κατηγορίας, ο 30χρονος πατέρας των τριών κοριτσιών από την Πάτρα, άνοιξε τα χαρτιά του και μίλησε για τη σχέση του με την κατηγορούμενη, τον γάμο τους, τις κινήσεις της να τον κρατήσει κοντά του, τους θανάτους των παιδιών του, ενώ αναφέρθηκε και στο πληρεξούσιο της σπιτονοικοκυράς καθώς και στο “ταξίδι” της κεταμίνης.

Ο Μάνος Δασκαλάκης εμφανίστηκε κατηγορηματικός λέγοντας πως θα σταθεί απέναντι στη Ρούλα Πισπιρίγκου και πως θα προσπαθήσει να μάθει την αλήθεια και για τα άλλα δύο του παιδιά, ενώ σε ερώτηση της δημοσιογράφου για το αν σκέφτηκε στιγμή ότι κάτι δεν πάει καλά, απάντησε:

Αν σκεφτόμουν ότι κάτι δεν πάει καλά, θα την είχα σκοτώσει, δε θα φτάναμε μέχρι εδώ, ούτε μέχρι τη σύλληψη. Μιλάμε για τα παιδιά μου, ποιος πατέρας θα έβλεπε κάτι και θα άφηνε τα παιδιά του έτσι; Εάν αποδειχθεί και για τα άλλα δύο παιδιά, για εμένα δεν υπάρχει τιμωρία. Θέλω να μπω μισή ώρα μέσα στο κελί της και θα το επιχειρήσω με κάθε τρόπο. Θα τη σκοτώσω και ας μπω εγώ φυλακή μετά, δεν το διαπραγματεύομαι αυτό. Μιλάμε για τα παιδιά μου. Θέλω να αποδειχθεί μέχρι τέλους η αλήθεια”.

Ο ίδιος θέλησε να ξεκαθαρίσει και τους λόγους για τους οποίους οι γονείς του δεν έχουν προχωρήσει σε δηλώσεις για το θέμα του θανάτου των τριών παιδιών. “Οι γονείς μου πενθούν, γι’ αυτό δεν βγαίνουν να μιλήσουν. Το μόνο που εύχομαι ακόμα και τώρα είναι να ξυπνήσω και να είναι όλα αυτά ένα ψέμα. Να έχουν γυρίσει πίσω τα παιδιά μου και να μην έχει πάθει κανένα τίποτα, δεν το χωράει ανθρώπινος νους αυτό που συμβαίνει. Αν έχει γίνει έτσι, μιλάμε για τον πιο χειριστικό άνθρωπο που υπάρχει, για ποιον έρωτα μιλάμε; Τα παιδιά μου μπορούν να γυρίσουν πίσω;”, είπε χαρακτηριστικά.

Τι μου είπε η Ρούλα για την κεταμίνη…

Ο Μάνος Δασκαλάκης απάντησε στη δημοσιογράφο για την κεταμίνη και τη σχέση του με τη φαρμακαποθήκη που εργάζεται ο πατέρας του.

“Τη στιγμή που μάθαμε για την κεταμίνη, με κάλεσε η Ρούλα και μου είπε ‘άλλο πάλι αυτό που έβγαλαν‘. ‘Μην ακούς‘ της λέω, ‘όπως βγάλαν το τοξικό, έτσι έβγαλαν κι αυτό‘. Όταν άκουσα για τη σύλληψη, έχασα και την επαφή μαζί της. Με πήρε τηλέφωνο μέσα από τη ΓΑΔΑ, μιλήσαμε δύο φορές, με παρότρυνε να μιλήσουμε με γιατρούς και φαρμακοποιούς για να δούμε τι έχει συμβεί. Άκουσα στην πορεία ότι έλεγε τα δικά της και τότε ήταν που διακόπηκε η επικοινωνία μεταξύ μας. Δεν έχω καμία σχέση με την προμήθεια της κεταμίνης, είναι κάτι που ερευνάται και θα αποδειχθεί“.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στα όσα λέγονται για την κακοποίηση της Τζωρτζίνας, το σημείωμα της κόρης του, αλλά και τη ζωγραφιά με τα τρία αγγελάκια.

“Ανατρίχιασα όταν είδα τη ζωγραφιά της με τα τρία αγγελάκια. Ρώτησα την Τζωρτζίνα ποιο ήταν το τρίτο αγγελάκι, αλλά δεν απάντησε. Είχε αλλάξει πολλά χέρια μετά το θάνατο της Ίριδας, αλλά δεν μίλησε για την μπέμπα σε κανέναν μας. Ήμουν μέσα σ’ ένα λεωφορείο όταν πήρε να μου πει για το θάνατο της Τζωρτζίνας και δεν ήξερα τι να κάνω”.

“Η Ίρις γεννήθηκε για την Τζωρτζίνα…”

Ο πατέρας μιλώντας στην Αγγελική Νικολούλη και το “Φως στο Τούνελ” αναφέρθηκε και στην Ίριδα, το μωρό της οικογένειας που πέθανε δεύτερο στη σειρά. Το παιδί αυτό “γεννήθηκε για την Τζωρτζίνα”, όπως ο ίδιος λέει.

“Δύο χρόνια μετά το χαμό της Μαλένας γεννήθηκε η Ίριδα. Ζητούσε κάθε μέρα η Τζωρτζίνα ένα αδελφάκι. Από τη Μαλένα και μετά, όσο μπορούσαμε, κοιτάγαμε να ήμασταν όσο πιο καλά γίνεται για το παιδί που έμεινε πίσω. Εγώ δεν ήθελα άλλο παιδί. Ήμουν αρνητικός. Τελικά αποφασίζουμε να κάνουμε την Ίριδα για το καλό της κόρης μας”.

Στην ερώτηση της δημοσιογράφου για το τι δεν πήγε καλά εκείνους τους έξι μήνες ζωής της Ίριδας, δε θέλησε να δώσει εξηγήσεις, ανέφερε μόνο πως έγινε κάτι που τον στενοχώρησε και αποφάσισε να χωρίσουν.

“Στα παιδιά δεν είχε δώσει το παραμικρό δείγμα. Δεν τα είχε ακουμπήσει ποτέ, τουλάχιστον όχι μπροστά μας. Έγινε ένας τσακωμός τότε και έφυγα από το σπίτι. Η Τζωρτζίνα κοιμόταν στο ίδιο δωμάτιο δίπλα ακριβώς από την Ίριδα. Γενικά κοιμόταν βαριά, αλλά εάν έκλαιγε για ώρα η μικρή, θα πεταγόταν γιατί την προστάτευε. Η Ρούλα ήταν με την αδελφή της στο σπίτι και με κάλεσαν να μου πουν ότι κάτι συνέβη στην μπέμπα. Μπαίνω μέσα σαστισμένος και η Ρούλα έκανε ΚΑΡΠΑ στο παιδί μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο. Πιάνω το πόδι της μικρής, ήταν παγωμένο, είχα πάθει αμόκ. Ακούω την Τζωρτζινούλα να λέει ‘το παιδί, μη μου πάρεις και αυτό το παιδί‘. Εάν είχα τότε την παραμικρή υποψία, μόλις βγήκε η ιατροδικαστική, με καθησύχασε. Θα είχαμε προλάβει την Τζωρτζίνα έστω. Πού να περάσει από το μυαλό μου ότι γίνονται τέτοια πράγματα, ότι μία μάνα σκοτώνει τα παιδιά της”, είπε χαρακτηριστικά.

Το επίμαχο πληρεξούσιο και οι εξηγήσεις

Στο περιθώριο των καταιγιστικών εξελίξεων για τα τρία νεκρά παιδιά στην Πάτρα με εισαγγελική παραγγελία διερευνώνται τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητάς περί του πληρεξουσίου στον Μάνο Δασκαλάκη για την διαχείριση των οικονομικών της σπιτονοικοκυράς του ζευγαριού.

Μιλώντας στην Αγγελική Νικολούλη, ο ίδιος δήλωσε: “Μου έκανε το πληρεξούσιο γιατί ήθελε να την βοηθάω με κάποιες συναλλαγές στην τράπεζα γιατί εκείνη δεν έβγαινε έξω. Είχε αναφέρει ότι ήθελε να γράψει το σπίτι στην Τζωρτζίνα, αλλά δεν προχώρησε τελικά. Έχει ξεκινήσει μία προκαταρκτική έρευνα, μπορούν να κοιτάξουν και να δουν ότι όλα αυτά που λένε για τα μετρητά και τα ακίνητα δεν ισχύουν. Δεν έχουμε να κρύψουμε κάτι. Μόνο καλό έκανα στη συγκεκριμένη υπόθεση”.

Προσπαθούσε να ξεγελάσει για την ώρα θανάτου της Ίριδας…

Αίσθηση έχουν προκαλέσει τα όσα έλεγε η μητέρα σε συνομιλία που είχε με την Αγγελική Νικολούλη πριν τη συλλάβουν, για την ώρα θανάτου της μπέμπας, που επίσημα δεν έγινε ποτέ γνωστή.

“Να σου πω Ρούλα, πότε πιστεύεις ότι η μικρή μπορεί να πέθανε; Το μωρό…”, ρωτούσε η δημοσιογράφος με τη Ρούλα να της απαντά: “Το μωρό πέθανε οκτώ με εννέα το πρωί. Ο ιατροδικαστής το είπε σ’ εμένα. Είναι μεταξύ εμού και της ιατροδικαστού…”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα