Μαρτυρίες από την Κυψέλη: “Ο φίλος μου κατέβηκε να δει τι συμβαίνει και τον συνέλαβαν – Του έχουν σπάσει 3 δόντια”

Μαρτυρίες από την Κυψέλη: “Ο φίλος μου κατέβηκε να δει τι συμβαίνει και τον συνέλαβαν – Του έχουν σπάσει 3 δόντια”
Facebook

Δύο μαρτυρίες στο News 24/7 από την χθεσινή νύχτα στην Κυψέλη και την έφοδο της Αστυνομίας για εκκένωση της πλατείας, δίνουν μια εικόνα για τα όσα συνέβησαν.

Μια ακόμη νύχτα έντασης σε πλατεία της Αθήνας, ήταν αυτή της Παρασκευής. Αυτή τη φορά στην πλατεία Αγίου Γεωργίου της Κυψέλης, όπου οι δυνάμεις της Αστυνομίας πραγματοποίησαν επέμβαση κάνοντας χρήση χημικών. Για ακόμη μια φορά, καταγγελίες μιλούν για εξαιρετικά επιθετική συμπεριφορά των Αρχών.

Από την πλευρά της Αστυνομίας, αναφέρεται πως η επέμβαση έγινε με αφορμή ένα τηλεφώνημα στο 100, όπου κάποιος κατήγγειλε πως δέχτηκε επέμβαση με μαχαίρι και τον ληστεψαν. Οι αρχές ισχυρίζονται πως η επέμβαση έγινε όταν στο σημείο μετέβησαν άνδρες της Αστυνομίας και δέχτηκαν επίθεση με μπουκάλια από νεαρούς.

Στο News 24/7 μίλησε η φίλη του ενός από τους συλληφθέντες, η οποία περιγράφει οτι βρίσκονταν μαζί στο σπίτι τους, βλέποντας τηλεόραση και ο φίλος της κατέβηκε να δει τι συμβαίνει έξω από την πολυκατοικία. Όπως λέει, τον ξαναείδε τα ξημερώματα με σπασμένα τρία δόντια, χτυπήματα στο κεφάλι και στον λαιμό, ενώ ακόμα κρατείται.

Επίσης, ένας από τους ανθρώπους που βρίσκονταν στην πλατεία, περιγράφει τις συνθήκες και τον τρόπο επέμβασης της Αστυνομίας, ενώ λέει πως τα νούμερα που έχουν αναφερθεί για τον κόσμο που βρισκόταν στο σημείο δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Υπενθυμιζεται πως τη νύχτα της Παρασκευής, η Αστυνομία πραγματοποίησε 37 προσαγωγες, εκ των οποίων οι 5 μετατράπηκαν σε συλλήψεις, με τις κατηγορίες να είναι: Βία κατά υπαλλήλων (η πρώην αντίσταση κατά της Αρχής), απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, εξυβριση και απείθεια.

Προκαλεί μάλιστα εντύπωση πως καμία από τις κατηγορίες δεν αφορά κάποια παραβίαση για τα μέτρα για τη δημόσια υγεία.

Η φίλη του ενός από τους πέντε συλληφθέντες, μίλησε θέλοντας να διατηρήσει την ανωνυμία της. (Τα στοιχεία της είναι στη διάθεση του News 24/7) :

“Ήμασταν στο σπίτι μας, στη διασταύρωση Παξών με Σπετσών στην Κυψέλη και βλέπαμε μια σειρά στην τηλεόραση. Περίπου στις 2 ακούσαμε φασαρία. Ο φίλος μου κατέβηκε στον δρόμο να δει τι γίνεται. Ήταν με τις πυτζάμες, έβαλε ένα παντελόνι, παπούτσια και βγήκε. Εγώ με έναν ακόμη φίλο μας βγήκαμε στο μπαλκόνι για να δούμε τι συμβαίνει. Δεν τον είδαμε Βλέπαμε τον κόσμο από κάτω και Αστυνομία. Φώναζαν όλοι και καταλαβαιναμε ότι έγιναν συλλήψεις και προσαγωγές. Εμείς δεν μπορούσαμε να δούμε πού πήγε. Περίπου στις 2 και 20 με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι τον έχουν συλλάβει και ότι έχει μαζί του ταυτότητα.

Βγήκαμε και πήγαμε στη ΓΑΔΑ και στο ΑΤ Κυψέλης προσπαθώντας να δούμε που τον έχουν πάει. Τελικά, παρουσία δικηγόρου τον βρήκαμε στο ΑΤ Κυψέλης. Είδαμε ότι έτρεχαν αίματα από το κεφάλι του όπου τον είχαν χτυπήσει, είχαν σπάσει τρία δόντια του και είχε μώλωπες στον λαιμό του”.

Ένας ακόμη από εκείνους που βρίσκονταν στην πλατεία Αγίου Γεωργίου, την ώρα που η Αστυνομία έκανε έφοδο, είπε, επίσης θέλοντας να διατηρήσει την ανωνυμία του (Τα στοιχεία του βρίσκονται στη διάθεση του News 24/7):

” Ήμασταν στην πλατεία. Εγώ είχα πάει από τις 21:00. Επικρατούσε απόλυτη ηρεμία. Τα νούμερα που βλέπω και έχουν αναφερθεί δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Όποιος ξέρει την Πλατεία Αγίου Γεωργίου, καταλαβαίνει πως δεν χωρούν 300 άτομα, στην πλατεία επουδενί. Μεταξύ μας τηρουσαμε τις αποστάσεις κανονικά.

Περίπου στις 2 παρά τη νύχτα, ανεβαίνει μια διμοιρία ΜΑΤ στην πλατεία. Η πρώτη τους κίνηση ήταν να μας πετάξουν μια κρότου λάμψης ή δακρυγόνο. Προκαλείται αμέσως πανικός. Αξίζει να σημειωθεί πως μόλις μερικά δευτερόλεπτα πριν, έκλεισαν τα φώτα της πλατείας και αναρωτιέμαι αν όλα αυτά έγιναν εν γνώσει της δημοτικής αρχής. Να σημειώσουμε πως δεν είχε υπάρξει κάποια διαμαρτυρία κατοίκων ή κάποια όχληση νωρίτερα από την Αστυνομία. Μετά τα χημικά, αρχίζουμε και τρέχουμε προς πάσα κατεύθυνση. Ξεκίνησε κυνηγητό στα γύρω στενά, με τους ανθρώπους της ομάδας Δράση να χτυπούν όποιον βρίσκουν μπροστά τους. Φυσικά ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ανθρώποι που απλώς κατοικούν στην Κυψέλη και δεν βρίσκονταν καν στην πλατεία.

Μου προκάλεσε εντύπωση η στάση της Αστυνομίας και στη συνέχεια, γιατί όταν πήγαμε έξω από τη ΓΑΔΑ, περίπου στις 5:00 το πρωί, όπου είχαν μεταφέρει τους προσαχθέντες, μια διμοιρία των ΜΑΤ μας χτυπούσε με τις ασπίδες και μας έβριζε, ενώ βρισκόταν εκεί και η ομάδα Δράση, με τα μηχανάκια. Μας επεδεικνυαν τα γκλομπ τους και στη συνέχεια στήθηκαν σε παράταξη απέναντι μας. Μάρσαραν και μετά μας πήραν κυνήγι, μαζί με τα ΜΑΤ τα οποία μας πετούσαν χημικά και μας χτυπούσαν”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα