Μάτι: Αναβολή της δίκης για τους 11 εγκαυματίες, για να αρθεί η ασυλία της Ρένας Δούρου

Μάτι: Αναβολή της δίκης για τους 11 εγκαυματίες, για να αρθεί η ασυλία της Ρένας Δούρου
Δίκη για την πυρκαγιά στο Μάτι ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

Το δικαστήριο προχώρησε σε αναβολή της δεύτερης δίκης για την πυρκαγιά στο Μάτι, εν αναμονή της άρσης της ασυλίας της Ρένας Δούρου. Δήλωση της βουλευτή ότι θα ζητήσει να επισπευσθούν οι διαδικασίες.

Την αναβολή για τις 30 Οκτωβρίου 2023 της δίκης για τις σωματικές βλάβες 11 εγκαυματιών από την φονική πυρκαγιά στο Μάτι, αποφάσισε το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων, προκειμένου να αρθεί η βουλευτική ασυλία της κ. Ρένας Δούρου.

Το δικαστήριο, ενώπιον του οποίου είναι κατηγορούμενοι οι είκοσι υπεύθυνοι που ήδη δικάζονται για την κύρια υπόθεση με τους 104 νεκρούς και τραυματίες της φωτιάς στο Μάτι, ανέβαλε την εκδίκαση, ώστε να ζητηθεί και να εγκριθεί από την Βουλή της κ. Δούρου η οποία εξελέγη βουλευτής στις πρόσφατες εκλογές.

Η δίκη αφορά τις περιπτώσεις 11 κατοίκων οι οποίοι διαπιστώθηκε κατά την εξέλιξη της δίκης που ήδη διεξάγεται στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο, ότι δεν είχαν καταγραφεί στους καταλόγους θυμάτων της πυρκαγιάς. Έτσι έγιναν οι ποινικές διαδικασίες που απαιτούνται, ώστε να κριθεί από την Δικαιοσύνη και η υπόθεση των 11 εγκαυματιών.

Με την έναρξη της διαδικασίας σήμερα στο Εφετείο, η Εισαγγελέας Έδρας πρότεινε να διαβιβάσει στο δικαστήριο σχετικό αίτημα στη Βουλή για την άρση της ασυλίας της κ. Δούρου, όπως συνέβη και με την αποκαλούμενη “μεγάλη δίκη για το Μάτι” .Έτσι το δικαστήριο προχώρησε σε αναβολή της εκδίκασης, ώστε να διαβιβάσει την δικογραφία στην Βουλή.

Η κ. Δούρου με δήλωση της στο δικαστήριο τόνισε πως παραιτείται της ασυλίας της και ότι θα ζητήσει την επίσπευση της διαδικασίας για να δικαστεί και να κριθεί και για αυτήν την δικογραφία, κάτι που έκανε και για την κύρια δίκη.

“Με την παρούσα δηλώνω ότι, παραιτούμαι της βουλευτικής μου ασυλίας και των δικαιωμάτων που μου δίνει ο Κανονισμός της Βουλής (Άρθρο 83), ενώ έχω ήδη ζητήσει από τον Πρόεδρο της Βουλής με την από 06.07.2023 επιστολή μου, και θα επαναλάβω, να επισπεύσει τις διαδικασίες, ώστε τάχιστα να χορηγηθεί η σχετική άδεια για την απρόσκοπτη πλέον συνέχιση της διεξαγόμενης στο ΣΤ’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών και ενώπιον του δικαστηρίου σας δίκης.

Στον πυρήνα των αξιών μου βρίσκεται η ισότιμη αντιμετώπιση από τη Δικαιοσύνη όλων των πολιτών, ισχυρών και ανίσχυρων, προβεβλημένων και μη. Στο πλαίσιο αυτό, στάθηκα με σεβασμό απέναντι στο θεσμό της Δικαιοσύνης σε όλα τα στάδια της διαδικασίας και αναμένω το ακροατήριο με υπομονή, αλλά και με την πεποίθηση ότι δικαστές που τιμούν το λειτούργημά τους θα λάβουν τη δίκαιη απόφαση” αναφέρει στην γραπτή δήλωση της προς το Εφετείο η κ. Δούρου.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται η Βουλή να άρει την ασυλία της βουλευτή σε ό,τι αφορά την δίκη για τους 104 νεκρούς.

Η συνέχεια της δίκης έχει προσδιοριστεί να συνεχιστεί στις 24 Ιουλίου.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα