Μάτι: Συγκλονίζουν τα λόγια επιζήσασας- Νικήτρια μετά από 18 μήνες νοσηλείας

Μάτι: Συγκλονίζουν τα λόγια επιζήσασας- Νικήτρια μετά από 18 μήνες νοσηλείας

Η Πέννυ Κωνσταντάκη είναι η πιο βαριά εγκαυματίας επιζήσασα της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι. Η μαρτυρία της από τη μαύρη εκείνη μέρα της 23ης Ιουλίου.

Στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 μίλησε η τελευταία και πιο βαριά εγκαυματίας επιζήσασα από τη φονική φωτιά στο Μάτι στις 23 Ιουλίου του 2018. Η Πέννυ Κωνσταντάκη έδωσε μάχη στα νοσοκομεία για 18 ολόκληρους μήνες, με το σώμα της να έχει υποστεί εγκαύματα σε ποσοστό 45%, ενώ πλέον, μετά από σωρεία επεμβάσεων, πλέον έχει καταλήξει να είναι και νεφροπαθής. 

Η μαρτυρία της από τις στιγμές που βίωσε και η δύναμη της ψυχής που κρύβουν τα λόγια αλλά και το μήνυμα που στέλνει, συγκλονίζουν: Επέζησα και αυτό είναι το σημαντικό, ότι ζω. Πέφτανε τα καμμένα κουκουνάρια που ήταν σαν αναμμένα κάρβουνα. Αυτά με κάψανε. Ήταν 6μιση το απόγευμα και ήταν πυκνό σκοτάδι. Ήταν ένας νεκρός μπρούμυτα και ένας πυροσβέστης μου είπε να μην κοιτάζω. Είπαν στον αδερφό μου άστη να καταλήξει. Σε δύο μήνες θα καταλήξει ήσυχα. Είναι ασύλληπτοι οι πόνοι που έχω τραβήξει. Όταν αντιλήφθηκα τι συνέβη στενοχωρήθηκα, αλλά μετά είδα ότι επέζησα”, λέει και στέλνει το δικό της μήνυμα προς όλους: “Ο άνθρωπος πρέπει να επιμένει και να προσπαθεί. Ό,τι και να τύχει, πρέπει να προσπαθεί”.

Μάλιστα, η Πέννυ Κωνσταντάκη δεν έκρυψε και την οργή της για τις παροχές του κράτους, ενώ ζητά τα αδικήματα να γίνουν κακουργήματα: “Εκείνο που μας προσέφερε το κράτος ήταν δωρεάν νοσηλεία στα δημόσια νοσοκομεία. Τίποτα άλλο. Δεν ήταν πλημμέλημα. Ήταν κακούργημα”.


Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα