Μάχη με τις φλόγες σε Κεφαλονιά και Ηλεία

Μάχη με τις φλόγες σε Κεφαλονιά και Ηλεία
kefalloniapress.gr

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις στην Κεφαλονιά. Νέα φωτιά και στην Ωλένη Ηλείας, δίχως να κινδυνεύει κατοικημένη περιοχή

Σε εξέλιξη βρίσκονται τρεις νέες φωτιές που έχουν ξεσπάσει στην Κεφαλονιά και συγκεκριμένα στις Κεραμειές, στα Κοκολάτα Αργοστολίου και στο Αδράκι στην Δ.Ε. Λειβαθούς, όπως επίσης μία νέα φωτιά στην Ωλένη, Πύργου Ηλείας.

Η πιο σημαντική είναι αυτή που έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση πάνω από τις Κεραμειές Κεφαλονιάς, με το πύρινο μέτωπο να βρίσκεται σε σχετικά κοντινή απόσταση από το χωριό, το οποίο μέχρι στιγμής δεν κινδυνεύει, αλλά έχει γίνει μεγάλη κινητοποίηση ακριβώς λόγω της εγγύτητας με τον οικισμό.

Οι αρχικές δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύθηκαν και πλέον επιχειρούν 36 πυροσβέστες με 9 οχήματα, 2 πεζοπόρα τμήματα, ένα ελικόπτερο και δύο αεροπλάνα, ενώ τις δυνάμεις συνδράμουν υδροφόρες της Πολιτικής Προστασίας και ΟΤΑ.

Οι άλλες δύο εστίες είναι στα Κοκολάτα Αργοστολίου όπου επιχειρούν 5 οχήματα με 10 άντρες και δύο οχήματα στο Αδράκι στην Δ.Ε. Λειβαθούς, όπου πρόκειται όμως για μικρά συμβάντα, δίχως επικινδυνότητα.

Την ίδια ώρα σε εξέλιξη βρίσκεται και νέα φωτιά που έχει ξεσπάσει σε δύσβατο σημείο, σε δασική έκταση, μακριά από κατοικημένη περιοχή, στη Δημοτική Ενότητα Ωλένης, προς Πανόπουλο, στον Πύργο Ηλείας. Στο σημείο οι δυνάμεις έχουν ενισχυθεί και πλέον συνολικά επιχειρούν 57 πυροσβέστες με 21 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα