Μεσολόγγι: Τα στοιχεία που οδήγησαν στη σύλληψη του κρεοπώλη

Διαβάζεται σε 3'
Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI

Παρ’ ότι ο 50χρονος κρεοπώλης αρνείται την εμπλοκή του στην υπόθεση εξαφάνισης του 31χρονου στο Μεσολόγγι, οι Αρχές φαίνεται πως «έδεσαν» την υπόθεση προχωρώντας στη σύλληψή του.

Ξετυλίγεται, όπως όλα δείχνουν, το κουβάρι της υπόθεσης του 31χρονου στο Μεσολόγγι, 14 ημέρες μετά την εξαφάνισή του, με τις αστυνομικές Αρχές να προχωρούν στη σύλληψη του 50χρονου κρεοπώλη, ο οποίος βρισκόταν εξ αρχής στο επίκεντρο των ερευνών.

Κι αυτό διότι ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που είδε ζωντανό τον 31χρονο και θεωρείτο ο βασικός ύποπτος για την υπόθεση. Το ένταλμα σε βάρος του αφορά την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με δόλο και ήδη έχουν κινηθεί οι ποινικές διαδικασίες.

Σημειωτέον πως, ο 50χρονος κρεοπώλης δεν έχει ομολογήσει τη δολοφονία του 31χρονου. Παραμένει στην Αστυνομική Διεύθυνση Αιτωλίας και μετά τη μεταγωγή του σε εισαγγελέα και ανακριτή, ο δικηγόρος του αναμένεται να ζητήσει τριήμερη προθεσμία για να απολογηθεί.

Παράλληλα, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, έχουν γίνει συνολικά τέσσερις προσαγωγές, δύο άνδρες και δύο γυναίκες.

Τα στοιχεία που «έδεσαν» την υπόθεση

Ο 50χρονος είχε μπει στο μικροσκόπιο των Αρχών εξ αρχής και μάλιστα, το βράδυ της Τετάρτης, κλήθηκε για συμπληρωματική κατάθεση στην αστυνομία, όπου και παρέμεινε καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, μέχρι τη σύλληψή του.

Ο κρεοπώλης, μετά την εξαφάνιση του 31χρονου, είχε πέσει σε πολλαπλές αντιφάσεις, αφού στην αρχική του κατάθεση είχε ισχυριστεί πως ο τελευταίος τον είχε καλέσει εκείνο το βράδυ για να συναντηθούν, ενώ φαίνεται να προκύπτει πως συνέβη το αντίθετο.

Οι δύο τους φέρεται να είχαν διαφωνήσει έντονα πριν την εξαφάνιση του 31χρονου για χρήματα που του χρωστούσε ο κρεοπώλης. Μάλιστα, σύμφωνα με σχετικά ρεπορτάζ, ένα από τα μηνύματα που φέρεται να στάλθηκαν από τον 31χρονο στον κρεοπώλη, λίγες ώρες πριν εξαφανιστεί, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Μέχρι την Κυριακή θέλω τα λεφτά που μου χρωστάς γιατί φεύγω Ιταλία».

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες, ένα ακόμη στοιχείο που έπαιξε καθοριστικό ρόλο είναι η καταγραφή από κάμερα ασφαλείας της διαδρομής του αυτοκινήτου του. Σε βίντεο φέρεται να έχει καταγραφεί να μπαίνει στο χωράφι στην περιοχή Ευηνοχωρίου ή Μποχόρι και να εξέρχεται 50 λεπτά μετά, από άλλο σημείο.

Σημειωτέον πως ο ισχυρισμός του στις αρχές, όταν κλήθηκε για κατάθεση, ήταν πως άφησε τον 31χρονο για κυνήγι, έκανε αναστροφή και έφυγε.

Τέλος, σημαντικό ρόλο στην έρευνα έπαιξαν οι καταθέσεις ατόμων, που ανέφεραν ότι σε συζητήσεις που είχαν με τον κρεοπώλη, φέρεται να αναφέρθηκε στον 31χρονο, αφήνοντας να εννοηθεί πως τον δολοφόνησε.

Μήνυση από την οικογένεια του 31χρονου

Αξίζει να σημειωθεί πως, την Τετάρτη, η οικογένεια του 31χρονου κατηγόρησε τον κρεοπώλη για ψευδή κατάθεση.

Ο δικηγόρος της οικογένειας του 31χρονου επιβεβαίωσε ότι κατατέθηκε μήνυση «από τις δύο αδελφές και τη μητέρα του Μπάμπη. Τα αδικήματα που έχουμε καταγγείλει είναι ανθρωποκτονία εκ προθέσεως κατά παντός υπαίτιου και συμμέτοχου και το έτερο αδίκημα, προσωποποιημένο στον κρεοπώλη είναι η ψευδής κατάθεση».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα