Μια πρωτοβουλία που στηρίζει τους νέους και διαμορφώνει την κοινωνία του αύριο

Μια πρωτοβουλία που στηρίζει τους νέους και διαμορφώνει την κοινωνία του αύριο

Το πρόγραμμα που συνεχίζει για έβδομη χρονιά να στηρίζει τους νέους και να επενδύει στο μέλλον της χώρας.

Η πανδημία COVID-19 έχει τεράστιο αντίκτυπο στην κοινωνία και ειδικά στους νέους. Τα τελευταία στατιστικά στοιχεία το αποδεικνύουν, με την ανεργία των νέων να αυξάνεται ξανά με περισσότερους από 3 εκατομμύρια νέους άνεργους στην Ευρώπη, 80.000 στην Ελλάδα. Σήμερα περισσότερο από ποτέ, απαιτούνται προσπάθειες για την υποστήριξη των νέων και την αποφυγή δημιουργίας μιας γενιάς του lockdown. Αυτό αποτελεί βασική επιδίωξη της Nestlé η οποία ήδη από το 2013 έχει αναπτύξει την πρωτοβουλία Nestlé Needs YOUth, ένα πρόγραμμα για την υποστήριξη της επαγγελματικής ζωής των νέων.

Σκοπός του προγράμματος είναι η παροχή ευκαιριών απασχόλησης και προγραμμάτων μαθητείας και πρακτικής άσκησης. Η Nestlé Ελλάς, μέσω της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας έχει προσφέρει 709 ευκαιρίες απασχόλησης και 285 θέσεις μαθητείας και πρακτικής άσκησης, ενώ έως το 2025 θα προσφέρει λλες 300 ευκαιρίες απασχόλησης και 200 θέσεις μαθητείας και πρακτικής άσκησης στους νέους της χώρας μας. Η κλιματική αλλαγή και ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι μερικές από τις πολλές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η κοινωνία. Μέσα από τις δράσεις της, η Nestlé εξοπλίζει τη νέα γενιά με τις κατάλληλες δεξιότητες για να της δώσει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει αυτές τις προκλήσεις.

H πρωτοβουλία Nestlé Needs YOUth περιλαμβάνει και τον πυλώνα «Alliance for YOUth” (“Συμμαχία για τη Νέα Γενιά”) που εγκαινιάστηκε από την εταιρεία το 2014, με στόχο να ενώσει εταιρείες που θέλουν να βοηθήσουν τους νέους να εισέλθουν στην αγορά εργασίας. Επιδίωξη των εταιρειών που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία είναι να εξοπλίσουν τη νέα γενιά με τις κατάλληλες ψηφιακές και «πράσινες» δεξιότητες ώστε να διαμορφώσει την κοινωνία του αύριο.

Ο Βασίλης Αδαμίδης, Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού της Nestlé Ελλάς δήλωσε σχετικά: “Η επένδυση στους νέους είναι η πιο σημαντική επένδυση για την εταιρεία μας, για την κοινωνία, για το μέλλον. Μέσω της πρωτοβουλίας Nestlé Needs YOUth που υλοποιούμε από το 2013, βοηθάμε τους νέους να αναπτύξουν τις δεξιότητες τους, να εκπαιδευτούν μέσα από θέσεις μαθητείας και πρακτικής άσκησης ενώ τους προσφέρουμε και ευκαιρίες απασχόλησης. Λαμβάνοντας υπόψη τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι νέοι, αλλά και το ταλέντο που τους διακρίνει, η δέσμευσή μας για την υποστήριξη τους είναι σήμερα πιο ισχυρή από ποτέ. Θέλουμε να τους ανοίξουμε τον δρόμο προς την επίτευξη των στόχων τους”.

Με το βλέμμα στο μέλλον

Τη χρονιά που πέρασε, και παρά τις μεγάλες προκλήσεις της πανδημίας, η Nestlé Ελλάς έφερε κοντά 11 ηγέτιδες εταιρείες από διαφορετικούς κλάδους, δημιουργώντας μια μοναδική συμμαχία για την υποστήριξη των νέων. Οι 750 ταλαντούχοι νέοι που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, είχαν τη δυνατότητα να αναπτύξουν δεξιότητες που έχουν να κάνουν με την ομαδικότητα, την επίλυση προβλημάτων, την καινοτομία και τη διαχείριση συγκεκριμένων deadlines, και να παρουσιάσουν τις ιδέες και την οπτική τους για σημαντικά ζητήματα όπως είναι η εταιρική κοινωνική ευθύνη, οι γυναίκες στην ηγεσία αλλά και το brain drain. Οι 12 υποψήφιοι που ξεχώρισαν μέσα από τις διαφορετικές φάσεις του προγράμματος θα έχουν την ευκαιρία να θέσουν σε εφαρμογή τις δεξιότητές και τις ιδέες τους στις συμμετέχουσες εταιρείες. Το μέλλον εξάλλου τους ανήκει!

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα