Μητέρα Μάνου Δασκαλάκη: “Πιστεύω ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου έχει σκοτώσει Μαλένα και Ίριδα”

Διαβάζεται σε 4'
Μάνος Δασκαλάκης
Μάνος Δασκαλάκης EUROKINISSI

Τι κατέθεσε η μητέρα του Μάνου Δασκαλάκη στη δίκη για τους θανάτους της Ίριδας και της Μαλένας.

Πλήρη αγνοία για τις τεταμένες σχέσεις και τα προβλήματα που υπήρχαν μεταξύ της Ρούλας Πισπιρίγκου και του γιου της δήλωσε ενώπιον του Μικτού απέξω του Δικαστηρίου της Αθήνας η Ελένη Νταβλούρου, μητέρα του Μάνου Δασκαλάκη.

Η μάρτυρας, καταθέτοντας στη δίκη για τους θανάτους της Ίριδας και της Μαλένας, χαρακτήρισε την κατηγορούμενη καλή μάνα, η οποία ποτέ δεν έδωσε κάποια αφορμή. Ωστόσο, όπως είπε, σήμερα έχει την άποψη ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου έκανε όλα όσα την κατηγορούν.

«Ακόμα και σήμερα σκέφτομαι μήπως υπήρχε κάτι κι δεν το είχα καταλάβει… όχι. Ειλικρινά σας λέω όχι. Έφυγαν τρία παιδιά, έχουμε φτάσει ως εδώ και προσπαθώ να σταθώ στα πόδια μου για να στηρίξω το παιδί μου. Απλά υπάρχω…» ανέφερε και συνέχισε: «Η κατηγορούμενη αγωνιούσε για τα παιδιά της. Έδειχνε μια γυναίκα δυναμική και ισχυρός χαρακτήρας και τη θαύμαζα. Απέναντι στα παιδιά της ήταν πολύ καλή. Ήταν μια μάνα καλή, πρόσεχε τα παιδιά της και αγχωτική πολλές φορές. Ήταν πάνω κατά πάνω. Μια φυσιολογική μάνα, υπερπροστατευτική με τα παιδιά της. Όταν πέθαναν ήταν στεναχωρημένη, σε πολύ άσχημη κατάσταση.(…)Μέχρι και τη σύλληψή της δεν πίστευα ότι και να έλεγαν. Στην κατάθεση μου μου είπαν ότι έδωσε κεταμίνη. Τότε άρχισα να βασανίζω το μυαλό μου, αλλά με όσα έχω ακούσει εδώ, έχω άλλη εικόνα».

Πρόεδρος: Τι εικόνα έχετε δηλαδή;

Μάρτυρας: Πιστεύω ότι το έχει κάνει….

Η γυναίκα λύγισε όταν της ζητήθηκε να περιγράψει τον τρόπο που έμαθε για τους θανάτους των δύο μικρότερων εγγονών της. Αναφερόμενη στη σχέση του ζευγαριού είπε: «Τον πρώτο καιρό όλα ήταν μια χαρά. Μετά ήρθε και η Μαλένα. Όλα ήταν καλά μέχρι που διαγνώστηκε με καρκίνο. Ανέβηκα μια εβδομάδα στην Αθήνα, το παιδί ήταν μια χαρά. Είδα ένα παιδι με τον ορό στο χέρι που χοροπηδουσε. Της διάβασα το αγαπημένο της παραμύθι. Ήταν ένα παιδί όλο διάθεση».

Πρόεδρος: Οι γιατροί τι λέγανε;

Μάρτυρας: Δε λέγανε για κάτι τόσο επείγον.

Πρόεδρος: Είχε καλή εικόνα;

Μάρτυρας: Ναι είχε διάθεση. Μετά με πήρε τηλέφωνο η κατηγορούμενη. Εγώ ήμουν με τη Τζωρτζίνα και παίζαμε. Χτύπησε το τηλέφωνο και μου λέει βγες έξω μη σε ακούσει η Τζωρτζίνα. Μου λέει το παιδί έφυγε, κρατήσου μην καταλάβει κάτι το παιδί. Σκεφτείτε τι πέρασα… προσπαθούσα να διαχειριστώ την κατάσταση. Το τηλεφώνημα ήταν μετά το μεσημέρι και ήταν ταραγμένη. Εκείνη τη στιγμή ασχολήθηκα με τη Τζωρτζίνα. Μίλησα αργότερα και με τους δυο αλλά δεν μπορώ να θυμηθώ. Με τα απανωτά σοκ που έχω πάθει ζήτω συγγνώμη αλλά δεν μπορώ να θυμηθώ.

Όταν γεννήθηκε η Ίριδα, «ξαφνικά ήταν σαν να ήταν εδώ η Μαλένα» εξήγησε και πρόσθεσε: «Τότε για πρώτη φορά ο γιος μου μου είπε ότι χωρίζουν. Είναι κλειστό χαρακτήρας γενικά, δεν μιλάει. Ρώτησα γιατί και μου είπε «δεν μπορώ να σου πω». Η κατηγορούμενη μου είπε ότι χώρισαν και ότι πήγε με κάποιον άλλον. Έπεσα από τα σύννεφα. Δεν της είπα κάτι. Εκείνη μου είπε ότι ο Μάνος έλειπε από το πρωί ως το βράδυ και εκείνη ένιωθε μόνη. Ο γιος μου δούλευε από το πρωι έως το βράδυ…Έτρεχε για τα παιδιά…».

Αναφερόμενη στο θάνατο της Ίριδας, εξήγησε ότι ήταν με το Μάνο Δασκαλάκη όταν χτύπησε το τηλέφωνο για να τον ενημέρωσει η αδελφή της κατηγορούμενης ότι κάτι έπαθε το μωρό. «Του είπε ότι το παιδί δεν αναπνέει και να πάει στο Καραμανδάνειο».

Πρόεδρος: Από την ανακοίνωση θυμάστε κάτι;

Μάρτυρας: Ήμουν σε έναν άλλο κόσμο. Με ρώτησε η Δήμητρα να μου φέρει ένα χάπι… είχε φύγει ένα δεύτερο παιδί. Ήμουν σε μια κατάσταση ζωντανή -νεκρή, έφυγε ένα δεύτερο εγγονάκι… πήγαμε στο σπίτι. Σας μιλάω ειλικρινά, ήμουν σε μια κατάσταση…. Δεν μπορώ να θυμηθώ κάτι… έχω προσπαθήσει… δεν υπάρχει κάτι που να είχα δει τότε και τώρα να πω να αυτό μου έκανε εντύπωση…

Η δίκη συνεχίζεται τη Δευτέρα με την ολοκλήρωση της εξέτασης του Μάνου Δασκαλάκη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα