“Μποτιλιάρισμα” στο λιμάνι της Σχοινούσας: Υδροφόρα του ΠΝ έκλεισε το χώρο στο Blue Star Naxos

“Μποτιλιάρισμα” στο λιμάνι της Σχοινούσας: Υδροφόρα του ΠΝ έκλεισε το χώρο στο Blue Star Naxos

Αναστάτωση στο λιμάνι της Σχοινούσας όταν το Blue Star Naxos δεν κατάφερε να "δέσει" λόγω του πλοίου του ΠΝ. Η δεύτερη προσπάθεια και η απομάκρυνση της υδροφόρας

Δεύτερη προσπάθεια προκειμένου να καταφέρει να δέσει στο λιμάνι της Σχοινούσας χρειάστηκε το Blue Star Naxos που εκτελεί το δρομολόγιο Πειραιάς – Πάρος – Νάξος – Ηρακλειά – Σχοινούσα – Κουφονήσι – Κατάπολα(Αμοργός), προκαλώντας αναστάτωση στο λιμάνι αλλά και στους επιβαίνοντες του.

Ο λόγος ήταν η υδροφόρα του Πολεμικού Ναυτικού που είχε πλαγιοδετήσει πραγματοποιώντας υδροδότηση, δημιουργώντας πρόβλημα χώρου και αυτό διότι λόγω του μικρού μεγέθους του λιμανιού αλλά και των πολλών ιδιωτικών σκαφών που έχουν αγκυροβολήσει, το πρυμναίο μέρος της υδροφόρας εξέχει αρκετά της προβλήτας.

Έτσι, κατά τη διαδικασία πρόσδεσης του Blue Star Naxos δόθηκε εντολή από τη λιμενική αρχή να μην δέσει τελικώς για λόγους ασφαλείας (όπως πληροφορηθήκαμε από τις ανακοινώσεις του πλοίου) επειδή ήταν πολύ μικρή η απόσταση του πλοίου από την υδροφόρα. Το πλοίο εξήλθε του λιμανιού και έμεινε εκτός αυτού για περίπου 20 λεπτά, μέχρι η υδροφόρα να μετακινηθεί. Στη συνέχεια, το πλοίο εισήλθε εκ νέου στο λιμάνι και προσέγγισε επιτυχώς. Αξίζει να σημειωθεί ότι καθ’ όλη τη διάρκεια του συμβάντος το πλήρωμα του Blue Star Naxos ενημέρωνε ανελλιπώς τους επιβάτες με ανακοινώσεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα