Ν. Ηράκλειο: “Όλα συγκλίνουν στο ότι οι αστυνομικοί κακοποίησαν βάναυσα τη 16χρονη”

Διαβάζεται σε 4'
Νέο Ηράκλειο, 16χρονη
Συγκέντρωση αλληλεγγύης στη 16χρονη που τραυματίστηκε σε αντιφασιστική συναυλία στο Νέο Ηράκλειο από μαθητές μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων της Αττικής, στην πλατεία Συντάγματος ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

“Δεν υπάρχει περίπτωση να έχει χτυπηθεί από πτώση, όπως υποστηρίζει η ΕΛ.ΑΣ. Αυτό άλλωστε προκύπτει και από την ιατροδικαστική έκθεση” ανέφερε, μεταξύ άλλων, η δικηγόρος της 16χρονης που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού στο Νέο Ηράκλειο.

“Όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν στο ότι οι αστυνομικοί κακοποίησαν βάναυσα την 16χρονη στο Νέο Ηράκλειο”, υποστήριξε, η δικηγόρος της κοπέλας που τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι κατά τη διάρκεια επεισοδίων στις 28/10 στο Νέο Ηράκλειο, όπου γινόταν αντιφασιστική συναυλία στο Θεατράκι στον σταθμό του ΗΣΑΠ, Άννυ Παπαρρούσου.

Από την πλευρά της, η Ελληνική Αστυνομία υποστηρίζει ότι δεν εμπλέκεται στον τραυματισμό του κοριτσιού.

Το πρωί της Πέμπτης (9/11), μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA, η κ. Παπαρρούσου ανέφερε ότι:

“Η κοπέλα δεν είναι σε κατάσταση να καταθέσει, αυτό, όμως που μπορώ να σας πως είναι ότι παρά τις διαψεύσεις των συνδικαλιστών της ΕΛΑΣ και του υπουργού Δημόσιας Τάξης που δήλωσε ότι οι αστυνομικοί δεν έχουν καμία ευθύνη για το περιστατικό, όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν στην άποψη ότι οι αστυνομικοί κακοποίησαν βάναυσα αυτό το κορίτσι και πήγε στο νοσοκομείο με πολύ βαριά τραύματα.

Από την ανάλυση των περιστατικών που κάνουμε εμείς και η οικογένεια από κοινού, προκύπτει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να έχει χτυπηθεί από πτώση, δηλαδή την εκδοχή που στηρίζει η ΕΛΑΣ.

Αυτό άλλωστε προκύπτει και από την ιατροδικαστική έκθεση η οποία έγινε τάχιστα, στην οποία εκτίθεται ότι έχει χτυπηθεί η κοπέλα, από αμβλύ όργανο και οι κακώσεις που υπάρχουν στο σώμα της προκύπτουν από σύλληψη (εδώ ο ιατροδικαστής εννοεί ότι την έπιασαν με τα χέρια τους και αυτές οι εκχυμώσεις αποτυπώνονται στην ιατροδικαστική έκθεση)”.

Η Δικαιοσύνη εξετάζει ακόμα και την “απόπειρα ανθρωποκτονίας”

Η κ. Παπαρρούσου, πρόσθεσε, μάλιστα, πως, “όταν πήγε η μητέρα της στο νοσοκομείο, το νοσοκομείο εφρουρείτο από πάνοπλους αστυνομικούς της ομάδας ΟΠΚΕ, την διαβεβαίωσαν οι αρμόδιοι αστυνομικοί ότι δεν υπάρχει πρόβλημα και αργότερα σχηματίστηκε μια δικογραφία, από τους ίδιους αστυνομικούς που ήταν εκεί, της ομάδας ΟΠΚΕ, με την οποία της αποδίδονται βαριές κατηγορίες, ότι ανήκε σε ομάδα που συνεπλάκη με την αστυνομία. Την κατηγορούν και ο καθένας ατομικά ζητά την ποινική της δίωξη, με αιτιολογία ότι υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να ανήκει σε μία ομάδα που συνεπλάκη με την αστυνομία”.

Όπως εξηγεί, “κατ’ αρχήν, είναι άτοπο όταν βρίσκεις μία κοπέλα σε αυτή την κατάσταση να την διώκεις με βάση με μία πιθανότητα. Όμως, αυτή η δικογραφία που περιέχει κάποιο υλικό, συντεταγμένο με την άποψη της ΕΛΑΣ, συνοδεύεται από παράλληλη διαβίβασή της στο Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ και διεξάγεται ήδη Προκαταρκτική Διοικητική Εξέταση. Ήδη η ίδια η ΕΛΑΣ λοιπόν διατηρεί πολύ σοβαρούς φόβους ότι το περιστατικό αυτό προκλήθηκε από κακοποίηση που υπέστη η κοπέλα από τους αστυνομικούς.

Παράλληλα, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών παραγγέλνει προκαταρκτική εξέταση με τα ερωτήματα αν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης ή της απόπειρας ανθρωποκτονίας”.

“Στοχοποιήθηκε για το ντύσιμό της” καταγγέλλει η μητέρα της 16χρονης

Σε καταγγελία ότι η 16χρονη κοπέλα, που τραυματίστηκε κατά την αντιφασιστική διαδήλωση στο Νέο Ηράκλειο (28.10.2023), έπεσε θύμα ξυλοδαρμού, προχώρησε η οικογένειά της με ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα.

Συγκεκριμένα, η μητέρα της ανέφερε πως οι γιατροί που την εξέτασαν, όπως και ιατροδικαστής, πιστοποίησαν πως το παιδί ξυλοκοπήθηκε, ενώ σημειώνει πως όταν ρώτησε γιατί η 16χρονη αντιμετώπιζε ενδεχόμενο σύλληψης, από την αστυνομία έλαβε απάντηση πως “ενοχοποιήθηκε” από το ντύσιμό της που προσιδίαζε με της ομάδας που επιτέθηκε σε ενστόλους.

Ανέφρε πως παρότι αρχικά της είπαν πως δεν υπάρχει ενδεχόμενο σύλληψης, τελικά έλαβε αντίθετη ενημέρωση ενώ το κορίτσι ήταν στη ΜΕΘ εξ αιτίας των τραυμάτων που έφερε στο κεφάλι.

Υπογραμμίζει πως ΟΠΚΕ επιτηρούσαν μάλιστα τις αίθουσες των επειγόντων. Από την Αστυνομία η οικογένεια ενημερώθηκε πως η 16χρονη εντοπίστηκε από ενστόλους χωρίς τις αισθήσεις της και όχι νωρίτερα, ενώ η μητέρα καταγγέλλει πως δεν έλαβε ενημέρωση κατά το εξιτήριο. Η νεαρή εξετάστηκε μετά το εξιτήριό της τον νευροχειρουργό κ. Παπανικολάου, που και αυτός πιστοποίησε τον ξυλοδαρμό.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της οικογένειάς της εδώ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα