Νέα επικαιροποίηση έκτακτου δελτίου: Πού θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες τις επόμενες ώρες

Διαβάζεται σε 3'
kairos
Βροχή στην Αθήνα EUROKINISSI

Επικαιροποιήθηκε το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού από την ΕΜΥ. Πού θα “χτυπήσουν” τα έντονα φαινόμενα. Οι περιοχές που δέχθηκαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής.

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε στις 09-11-2023/1230 τοπική ώρα, επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, το καιρικό σύστημα που διέρχεται από τη χώρα, με κίνηση ανατολική νοτιοανατολική, επηρεάζει με ισχυρές βροχές και καταιγίδες τις ανατολικές και νότιες νησιωτικές περιοχές.

Συγκεκριμένα θα επηρεαστούν:

α. Μέχρι και τις απογευματινές ώρες οι Κυκλάδες (κυρίως οι κεντρικές και νότιες) και η δυτική Κρήτη.

β. Μέχρι τις βραδινές ώρες το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.

Οι περιοχές που δέχθηκαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής

Τα σημαντικότερα φαινόμενα από τις βροχές που εκδηλώθηκαν κατά το πρώτο μισό της σημερινής ημέρας σε αρκετές περιοχές της χώρας, εντοπίζονται στη δυτική Ελλάδα και στην Πελοπόννησο.

Σύμφωνα με τις καταγραφές του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr/Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών το μεγαλύτερο ύψος βροχής καταγράφηκε στο Γύθειο Λακωνίας και ήταν ίσο με 76 χιλιοστά.

Τα μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης σημειώθηκαν επίσης στο Κομπότι Άρτας (44 χιλιοστά), στους Μολάους Λακωνίας (42), στον Μυστρά Λακωνίας (41) στο φράγμα του Μόρνου (39), στην Καλαμάτα (36), στη Σκάλα Λακωνίας (31) και στο Έλος Χανίων (30).

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 14-11-2023

Σχεδόν αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις, κατά διαστήματα πιο πυκνές.Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Οι άνεμοι στα βόρεια θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα βόρεια. Θα φτάσει τους 22 στα βόρεια, τους 24 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τους 25 βαθμούς Κελσίου στο νότιο Αιγαίο.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 15-11-2023

Στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με λίγες τοπικές βροχές κυρίως στην Ήπειρο.
Στην υπόλοιπη χώρα λίγες παροδικές νεφώσεις.
Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και από βαθμιαία στο νότιο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 16-11-2023

Σχεδόν αίθριος καιρός. Πιθανότητα τοπικών βροχών τις πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα.
Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα κατά τόπους θα είναι περιορισμένη κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ και βαθμιαία βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα