Νέα επιχείρηση διάσωσης 145 μεταναστών στον Έβρο

Νέα επιχείρηση διάσωσης 145 μεταναστών στον Έβρο
Έβρος Eurokinissi

Συνολικά 145 μετανάστες, ανάμεσά τους και αρκετά παιδιά, απεγκλωβίστηκαν από νησίδα κοντά στα Μαράσια Έβρου. Οι περισσότεροι μεταφέρθηκαν στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Χειμωνίου για καταγραφή.

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 13:00 το μεσημέρι της Πέμπτης (22/6), η διαδικασία απεγκλωβισμού 145 μεταναστών (μεταξύ των οποίων και δεκάδων ανηλίκων), που βρέθηκαν νωρίς το ίδιο πρωί σε νησίδα κοντά στα Μαράσια Έβρου.

Υπενθυμίζεται ότι στο συγκεκριμένο σημείο, είχαν φτάσει μετανάστες και την προηγούμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η επιχείρηση έγινε υπό την καθοδήγηση του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή ΑΜΘ Πασχάλη Συριτούδη με την συνδρομή δυνάμεων της Συνοριοφυλακής της Frontex, της ΕΜΑΚ, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Ερυθρού Σταυρού.

Για την διάσωση χρησιμοποιήθηκαν 3 βάρκες, 2 της αστυνομίας και μια της ΕΜΑΚ. Στην ομάδα των μεταναστών -στην πλειοψηφία τους Ιρακινοί – υπάρχουν δεκάδες παιδιά.

Από τους 145, οι μισοί έχουν ήδη φτάσει με λεωφορείο στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Χειμωνίου για καταγραφή. Σύντομα θα τους ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι, ενώ μετά την διασικασία, θα μεταφερθούν όλοι στο ΚΥΤ Φυλακίου για ταυτοποίηση.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Ιουνίου στην περιοχή της Νέας Βύσσας υπήρξε η πληροφορία ότι συγκεντρώθηκαν περίπου 300 μετανάστες σε νησίδα του Έβρου ποταμού. Οι ελληνικές αρχές ενημέρωσαν την τουρκική πλευρά ότι οι μετανάστες βρίσκονται σε τουρκικό έδαφος και μετά από λίγη ώρα εμφανίστηκαν βάρκες Τούρκων στρατιωτικών που ξεκίνησαν να επιβιβάζουν τον κόσμο.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα