Νέα Σμύρνη: Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη – Συμβόλαιο θανάτου “βλέπουν” οι Αρχές

Νέα Σμύρνη: Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη – Συμβόλαιο θανάτου “βλέπουν” οι Αρχές
Μαφιόζικη εκτέλεση στη Νέα Σμύρνη INTIME NEWS

Ψυχρό και επαγγελματικό το "χτύπημα" του εκτελεστή που σκόρπισε τον θάνατο και τον πανικό το απόγευμα της Κυριακής σε μπαρ στη Νέα Σμύρνη. Το "δρομολόγιο" του δράστη. Τα ίχνη του αναζητούν οι Αρχές

Τα ίχνη του εκτελεστή της μαφιόζικης επίθεσης που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής (18/12), σε μπαρ στη Νέα Σμύρνη, στην κεντρική πλατεία της περιοχής, επί της οδού 25ης Μαρτίου, προκαλώντας τον θάνατο δύο ανδρών και σκορπώντας τον πανικό σε θαμώνες και περαστικούς, αναζητούν οι άνδρες του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής.

Με το “χτύπημά” του, από το οποίο έχασαν τη ζωή τους δύο άνδρες 41 και 44 ετών αλβανικής καταγωγής και μία κοπέλα τραυματίστηκε, να θεωρείται από τις Αρχές πληρωμένο συμβόλαιο θανάτου, καθώς ήταν επαγγελματικό και ψυχρό, αδιαφορώντας για τυχόν συνέπειες και άλλα θύματα, οι αστυνομικοί μελετούν τα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας προσπαθώντας να βρουν τα ίχνη του.

Μάλιστα, εκτιμάται ότι ο βασικός του στόχος είτε είχε αυτονομηθεί και πουλούσε προστασία σε μαγαζιά στην περιοχή ή συνέχιζε το εμπόριο ναρκωτικών.

Από τις Αρχές θεωρείται βέβαιο πως υπήρχαν και συνεργοί, όπως τσιλιαδόρος αλλά και άτομο που θα ανέμενε σε όχημα διαφυγής, ενώ στο μικροσκόπιο έχει μπει το “δρομολόγιο” που ακολούθησε ο δράστης ο οποίος διέφυγε τρέχοντας ανάμεσα στο πανικόβλητο πλήθος προς την οδό Γορδίου, έναν μικρό στενό πεζόδρομο, ο οποίος καταλήγει στην οδό Ομήρου, έναν κεντρικό δρόμο της περιοχής. Εκεί χάθηκαν και τα ίχνη του και το Ανθρωποκτονιών μελετά με προσοχή τα πλάνα που έχει συλλέξει.

Οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών “ξεσκονίζουν” το παρελθόν των δύο θυμάτων της μαφιόζικης εκτέλεσης και ψάχνουν απαντήσεις στα κινητά τους τηλέφωνα, ώστε να δουν αν είχαν διαφορές και με ποια άτομα. Εξετάζεται παράλληλα η πληροφορία ότι ένα από τα θύματα είχε τον ρόλο του εισπράκτορα σε κύκλωμα εκβιαστών.

Σεσημασμένος για διακίνηση μεταναστών και ναρκωτικών ο στόχος του εκτελεστή

Ο 41χρονος που δέχτηκε δύο σφαίρες στο κεφάλι και σωριάστηκε επί τόπου νεκρός, ήταν σεσημασμένος για διακίνηση μεταναστών και ναρκωτικών.

Υπήρξε μία πληροφορία στις Αρχές, ότι ενδεχομένως εμπλέκεται και σε κύκλωμα εκβιαστών που λυμαίνεται τα μπαρ της περιοχής, ωστόσο δεν έχει μέχρι στιγμής επιβεβαιωθεί από την Αστυνομία. Ο ομοεθνής του που καθόταν μαζί του για ποτό δεν είχε απασχολήσει ποτέ τις Αρχές και θεωρείται εξίσου παράπλευρη απώλεια.

Στην ευρύτερη περιοχή η Αστυνομία εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό αρχικά για τον εντοπισμό του δράστη, δίχως όμως αποτέλεσμα. Τα κίνητρα της επίθεσης παραπέμπουν σε μαφιόζικου τύπου εκτέλεση και ξεκαθάρισμα λογαριασμών, ενώ και από το βιντεοληπτικό υλικό του κλειστού κυκλώματος της επιχείρησης φαίνεται ξεκάθαρα πως στόχος του εκτελεστή ήταν ο πρώτος νεκρός.

Ωστόσο, η τακτική του δράστη δείχνει και πόσο αδιάφορο του ήταν, αν από αυτή την ενέργεια θα προέκυπταν και αθώα θύματα, όπως και έγινε από την βροχή των πυροβολισμών, σε ένα γεμάτο από κόσμο μαγαζί, κάτι που καθιστά ακόμα πιο επιτακτική ανάγκη για τους αξιωματικούς του Ανθρωποκτονιών, να εξιχνιασθεί σύντομα αυτή η υπόθεση και να εντοπιστούν τα άτομα που κρύβονται από πίσω.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα