Νέα Σμύρνη: “Πήγα να αμυνθώ” λέει ο 18χρονος αδελφοκτόνος – Σήμερα η απολογία του

Διαβάζεται σε 3'
neasmyrni
Έγκλημα στη Νέα Σμύρνη ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ EUROKINISSI

Απολογείται σήμερα ο 18χρονος, ο οποίος πάνω σε καβγά, σκότωσε με ψαλίδι τον 16χρονο αδελφό του μέσα στο σπίτι τους, στη Νέα Σμύρνη.

Ενώπιον του ανακριτή θα βρεθεί σήμερα, Παρασκευή (29/12), ο 18χρονος αδελφοκτόνος του άγριου εγκλήματος που σημειώθηκε στη Νέα Σμύρνη και έχει σοκάρει την κοινή γνώμη.

Ο 18χρονος, ο οποίος πάνω σε καβγά, σκότωσε με ψαλίδι τον 16χρονο αδελφό του μέσα στο σπίτι τους ζήτησε τις προηγούμενες ημέρες και έλαβε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί, ενώ σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και οπλοχρησία.

Όπως έγινε γνωστό από αρμόδιες αστυνομικές πηγές, από τις καταθέσεις προκύπτει ότι τα δύο αδέλφια μάλωσαν για ασήμαντη αφορμή (ο μικρός είχε πάρει μια μπλούζα του μεγάλου, χωρίς να τον ρωτήσει) και ο 18χρονος κυνήγησε τον 16χρονο μέσα στο σπίτι και τον κάρφωσε με ένα ψαλίδι, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει σοβαρά στο στήθος.

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που τα δύο αγόρια τσακώθηκαν σοβαρά. Σύμφωνα με πληροφορίες, το περασμένο καλοκαίρι τα δύο αδέλφια είχαν καβγαδίσει και πάλι και ο 16χρονος είχε βγάλει σιδερογροθιά, ενώ ο 18χρονος μαχαίρι.

Αμύνθηκα» υποστηρίζει ο 18χρονος αδελφοκτόνος

«Με χτύπησε πρώτος. Πήγα να αμυνθώ. Είχα σπασμένο χέρι, άρπαξα το ψαλίδι και έγινε ό,τι έγινε» υποστήριξε  στους αστυνομικούς ο 18χρονος.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ο νεαρός ήταν γνωστός στην αστυνομία για ληστείες, ενώ τον Αύγουστο του 2022 τα δύο αδέλφια είχαν συλληφθεί και οδηγηθεί στην Αστυνομία για ενδοοικογενειακή βία με αφορμή πάλι τα ρούχα.

Ο δικηγόρος του 18χρονου, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, ανέφερε από την πλευρά του: «Δεν είναι εγκληματίας στυγνός, δεν είναι δολοφόνος, είναι μία αδελφοκτονία που δεν είχε καμία πρόθεση να την τελέσει γιατί δεν είχαν ούτε υπηρεσιακό όφελος, ούτε διαφορά, είναι ένα μοιραίο γεγονός το οποίο η δικαιοσύνη θα πρέπει να δει με ανθρώπινο μάτι, χωρίς βέβαια να μείνει ατιμώρητη η πράξη».

Το χρονικό του εγκλήματος

Λίγο μετά τις 9:00 το βράδυ της περασμένης Τρίτης, το κέντρο της Άμεσης Δράσης δέχθηκε κλήση που ενημέρωνε ότι από διαμέρισμα πολυκατοικίας στη Νέα Σμύρνη ακούγονται φωνές.

Στο σημείο έφθασε περιπολικό της Αστυνομίας αλλά και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Τότε διαπιστώθηκε ότι ένας 16χρονος είχε τραυματιστεί σοβαρά από αιχμηρό αντικείμενο στο στήθος, στο λαιμό και τα χέρια. Ο νεαρός διακομίστηκε αμέσως στο Λαϊκό Νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν στην προσαγωγή των ατόμων που βρίσκονταν μέσα στο σπίτι και συγκεκριμένα της μητέρας, του 18χρονου αδελφού του, της γιαγιάς και μιας κοπέλας, η οποία φέρεται να διατηρούσε σχέση με τον 18χρονο αδελφό του θύματος.

Όλοι τους αφέθηκαν ελεύθεροι λίγες ώρες αργότερα, εκτός από τον 18χρονο αδελφό του 16χρονου, ο οποίος συνελήφθη μετά την ομολογία του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα