Νέα Σμύρνη: Τα σενάρια που εξετάζονται για τα κίνητρα της μαφιόζικης επίθεσης

Νέα Σμύρνη: Τα σενάρια που εξετάζονται για τα κίνητρα της μαφιόζικης επίθεσης

Αυτό που προβληματίζει τις Αρχές είναι η επιλογή του δράστη να ανοίξει πυρ σε ένα κατάμεστο από κόσμο μαγαζί, αδιαφορώντας πλήρως για τις συνέπειες

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής για να διαπιστωθούν πρωτίστως τα κίνητρα της μαφιόζικης εκτέλεσης στο μπαρ στη Νέα Σμύρνη, από τα οποία ενδεχομένως να οδηγηθούν οι Αρχές και στην ταυτοποίηση των ατόμων που κρύβονται από πίσω.

Μία από τις σκέψεις που εξετάζονται είναι η πιθανότητα, ο 41χρονος που ήταν ο στόχος της εκτέλεσης και δέχτηκε δύο σφαίρες στο κεφάλι, ο οποίος ήταν σεσημασμένος για διακίνηση μεταναστών και ναρκωτικών, να είχε ενταχθεί και σε κύκλωμα εκβιαστών που λυμαίνεται με παροχή «προστασίας» τα καταστήματα της περιοχής, αφού οι αστυνομικοί που εξετάζουν την υπόθεση έχουν ακούσει από πλήθος επαγγελματιών στη γειτονιά, πως το θύμα σύχναζε καθημερινά σχεδόν σε όλα τα μαγαζιά της περιοχής.

Ωστόσο, αυτή η φήμη που κυκλοφορεί ευρέως στην περιοχή, δεν έχει γίνει και υπό την μορφή κατάθεσης. Κανείς δηλαδή επισήμως έως τώρα δεν κατηγορεί ευθέως το θύμα ως μέλος σπείρας εκβιαστών είτε από φόβο είτε από έλλειψη πραγματικών στοιχείων και έτσι αυτή η υπόθεση εργασίας αν και δεν έχει εξαιρεθεί, δεν μπορεί επί του παρόντος να στοιχειοθετηθεί.

Αντίστοιχα, υπάρχει η σκέψη να πρόκειται για ξεκαθάρισμα από αντίπαλο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών, το οποίο λόγω και του παρελθόντος του συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες, αλλά ακόμη είναι νωρίς για να έχουν συγκεντρωθεί στοιχεία που θα οδηγήσουν σε αυτή την κατεύθυνση. Τα βασικά σενάρια λοιπόν είναι αυτά και ανάλογα με τα στοιχεία που θα προκύψουν στην πορεία, θα προκύψει και ανάλογη πορεία στην έρευνα του Ανθρωποκτονιών.

Από τις Αρχές θεωρείται βέβαιο πως εκτός του εκτελεστή υπήρχαν και συνεργοί, όπως τσιλιαδόρος αλλά και άτομο που θα ανέμενε σε όχημα διαφυγής, αφού αμέσως μετά την πράξη του ο δράστης διέφυγε τρέχοντας ανάμεσα στο πανικόβλητο πλήθος, από ένα στενό και ύστερα τα ίχνη του χάνονται. Αυτό που σίγουρα προβληματίζει τις Αρχές είναι η επιλογή του δράστη να ανοίξει πυρ σε ένα κατάμεστο από κόσμο μαγαζί αδιαφορώντας πλήρως για τις συνέπειες.

Νεκροί κατέληξαν οι δύο άνδρες αλβανικής καταγωγής, 41 και 44 ετών αντίστοιχα που κάθονταν μαζί σε τραπέζι του μπαρ. Ο άγνωστος μέχρι στιγμής δράστης φορούσε μπλούζα με κουκούλα και χειρουργική μάσκα και κρυβόταν πίσω από μία πρασιά έξω από το μπαρ, ξαφνικά τράβηξε ένα όπλο, κινήθηκε γρήγορα προς το τραπέζι τους και άρχισε να πυροβολεί εναντίον τους, με αποτέλεσμα να προκληθεί πανικός τόσο στο κατάστημα όσο και στην γύρω περιοχή που ήταν γεμάτη κόσμο και περαστικούς που έτρεχαν να σωθούν.

Ο δράστης πυροβόλησε τουλάχιστον έξι φορές με πιστόλι. Ο 41χρονος σωριάστηκε επί τόπου νεκρός με δύο σφαίρες στο κεφάλι, ενώ ο 44χρονος ομοεθνής του που καθόταν στο ίδιο τραπέζι μαζί του τραυματίστηκε στον θώρακα κοντά στην καρδιά, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» και εκεί κατέληξε και εκείνος. Ο 44χρονος από τους αστυνομικούς που ερευνούν την υπόθεση, θεωρείται παράπλευρη απώλεια.

Από τις σφαίρες που έπεσαν «βροχή» τραυματίστηκε όμως και μία 31χρονη Ελληνίδα που δέχτηκε δύο σφαίρες, η μία ψηλά στον γλουτό που κατέληξε στον μηρό της και μία στο γόνατο και επίσης μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός». Η κοπέλα ήταν παντελώς άσχετη με τους άλλους δύο που κατέληξαν νεκροί και απλά είχε πάει από άλλη περιοχή στο συγκεκριμένο μπαρ και έπινε το ποτό της, σε άλλο τραπέζι του καταστήματος με την αδερφή της. Αφού υποβλήθηκε σε εγχείρηση νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα