Νίσυρος: Κατήγγειλε την κακοποίηση του παιδιού του και κινδυνεύει με απέλαση – Τι λέει η ΕΛ.ΑΣ.

Διαβάζεται σε 3'
Νίσυρος: Κατήγγειλε την κακοποίηση του παιδιού του και κινδυνεύει με απέλαση – Τι λέει η ΕΛ.ΑΣ.
(ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ-EUROKINISSI)

Τι υποστηρίζει η ΕΛ.ΑΣ για το περιστατικό στη Νίσυρο όπου κάτοικος του νησιού κατήγγειλε την σεξουαλική παρενόχληση του ανήλικου παιδιού του και κινδυνεύει με απέλαση, καθώς δεν έχει χαρτιά αν και εργάζεται εδώ και 7 χρόνια στην Ελλάδα.

Την δική της εκδοχή δίνει η ΕΛ.ΑΣ. για τη διαχείριση του περιστατικού στη Νίσυρο, όπου κάτοικος του νησιού κατήγγειλε την σεξουαλική παρενόχληση του ανήλικου παιδιού του και συνελήφθη.

Υπενθυμίζεται πως την Τρίτη (16/4), αλλοδαπός γονέας μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα του νησιού, προκειμένου να καταγγείλει τη σεξουαλική παρενόχληση του 10χρονου παιδιού του από κάτοικο του νησιού, και επειδή δεν είχε νομιμοποιητικά έγγραφα, συνελήφθη και κινδυνεύει με απέλαση.

Η απόφαση των ελληνικών αρχών να συλλάβουν γονέα που κατήγγειλε τη σεξουαλική παρενόχληση του παιδιού του προκάλεσε την αντίδραση των κατοίκων και φορέων του νησιού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η τοπική επιτροπή του ΚΚΕ, ο πατέρας του ανηλίκου αφέθηκε ελεύθερος το βράδυ της Τρίτης (16/4), ύστερα από παρέμβαση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ, Θανάση Παφίλη, στον υπουργό Δημόσιας Τάξης.

Σημειώνεται πως παρέμβαση επί του θέματος έκανε και ο υποψήφιος ευρωβουλευτής και υπεύθυνος πολιτικού σχεδιασμού της Νέας Αριστεράς, Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Η εκδοχή της ΕΛ.ΑΣ.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα η ΕΛ.ΑΣ. υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, πως ενημερώθηκε από το “Χαμόγελο του Παιδιού” για το περιστατικό και πως ο πατέρας του παιδιού κλήθηκε στον Αστυνομικό Σταθμό Νισύρου και υπέδειξε ως δράστη κάτοικο του νησιού ο οποίος προσήχθη και εξετάσθηκε.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., «το θύμα με τον πατέρα του μετέβησαν, με τη συνδρομή αστυνομικών, στο Τμήμα Ασφαλείας Κω, για να εξετασθεί ο ανήλικος με την προσήκουσα διαδικασία, παρουσία ψυχολόγου».

Τέλος, η ΕΛ.ΑΣ. υποστηρίζει πως οι αστυνομικοί διαπίστωσαν εξαρχής πως «σε βάρος του πατέρα του ανήλικου εκκρεμούσε απόφαση απαγόρευσης εισόδου στην χώρα» αλλά λόγω «της σοβαρότητα της καταγγελίας και με σκοπό να μην υπάρξει καμία καθυστέρηση, από τις αστυνομικές Αρχές δόθηκε βαρύτητα στην προανακριτική διαδικασία». «Με την ολοκλήρωση αυτής, εφαρμόστηκε διοικητική διαδικασία, χωρίς κράτηση, και ο πατέρας έλαβε προθεσμία 25 ημερών για περαιτέρω τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων του», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

«Σχετικά με δηλώσεις και δημοσιεύματα που αναπαράγονται σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, και αναφέρονται στη διαχείριση περιστατικού από τις αστυνομικές Αρχές στη Νίσυρο, διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

Την Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024, ο Αστυνομικός Σταθμός Νισύρου έλαβε ενημέρωση από το “Χαμόγελο του Παιδιού” για, απροσδιόριστο χρονικά, περιστατικό προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 12 έτη.

Κατόπιν αναζήτησης και εντοπισμού της οικογένειας του θύματος, κλήθηκε ο πατέρας του στον Αστυνομικό Σταθμό Νισύρου, ο οποίος υπέδειξε ως δράστη κάτοικο του νησιού και ενημέρωσε ότι το περιστατικό έλαβε χώρα την Παρασκευή 12 Απριλίου 2024.

Άμεσα ενημερώθηκε ο αρμόδιος Εισαγγελέας και προσήχθη ο αναφερόμενος ως δράστης ο οποίος εξετάσθηκε, ενώ κατασχέθηκαν ψηφιακά πειστήρια που θα αποσταλούν για την εργαστηριακή ανάλυση.

Με εντολή του αρμόδιου Εισαγγελέα, το θύμα με τον πατέρα του μετέβησαν, με τη συνδρομή αστυνομικών, στο Τμήμα Ασφαλείας Κω, για να εξετασθεί ο ανήλικος με την προσήκουσα διαδικασία, παρουσία ψυχολόγου.

Σημειώνεται ότι οι αστυνομικοί, από την πρώτη στιγμή είχαν διαπιστώσει ότι σε βάρος του πατέρα του ανήλικου εκκρεμούσε απόφαση απαγόρευσης εισόδου στην χώρα. Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη τη σοβαρότητα της καταγγελίας και με σκοπό να μην υπάρξει καμία καθυστέρηση, από τις αστυνομικές Αρχές δόθηκε βαρύτητα στην προανακριτική διαδικασία. Με την ολοκλήρωση αυτής, εφαρμόστηκε διοικητική διαδικασία, χωρίς κράτηση, και ο πατέρας έλαβε προθεσμία 25 ημερών για περαιτέρω τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων του».

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα