Οι Πανελλήνιες στο εδώλιο

Οι Πανελλήνιες στο εδώλιο
Στη δικαιοσύνη προσφεύγουν δεκάδες υποψήφιοι

Το σήριαλ με τη νοθεία στις Πανελλαδικές εξετάσεις αναμένεται να έχει και νέα επεισόδια, καθώς δεκάδες υποψήφιοι ετοιμάζουν προσφυγές

Το σήριαλ με τη νοθεία στις Πανελλαδικές εξετάσεις αναμένεται να έχει και νέα επεισόδια, καθώς δεκάδες υποψήφιοι ετοιμάζουν προσφυγές.

Γονείς που θεωρούν ότι τα παιδιά τους αδικήθηκαν, τη στιγμή που άλλοι υποψήφιοι ευνοήθηκαν λόγω της παράτυπης σύστασης του υπουργείου Παιδείας να μην απέχουν πολύ οι βαθμοί των δύο βαθμολογητών, αναμένεται να προσφύγουν στη δικαιοσύνη. Μάλιστα γονείς έχουν ήδη απευθυνθεί σε δικηγορικά γραφεία στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη.

Τη Δευτέρα αναρτώνται οι βαθμολογίες του ειδικού μαθήματος των Αγγλικών, οπότε θα έχουμε και περισσότερες εξελίξεις στο θέμα. Οι υποψήφιοι και οι γονείς τους περιμένουν να δουν τα αποτελέσματα και φυσικά θα κινηθούν αναλόγως, εφόσον με το σκάνδαλο της παράτυπης αναβαθμολόγησης γραπτών, έχουν πια το δικαίωμα να διεκδικήσουν το δίκιο τους, μέσω της δικαστικής οδού.

Επίσης, είναι πιθανό να προσφύγουν στη δικαιοσύνη και οι 33 υποψήφιοι, των οποίων τα γραπτά επαναβαθμολογήθηκαν, καθώς ο κανονισμός των Πανελλαδικών εξετάσεων δεν προβλέπει τρίτη αναβαθμολόγηση.

Το υπουργείο από την πλευρά του προσπαθεί να υποβαθμίσει το θέμα μιλώντας για μεμονωμένο περιστατικό, ενώ η κ. Μαριέτα Γιαννάκου τονίζει ότι επιθυμεί απόλυτη διαφάνεια και ότι η ίδια έστειλε την υπόθεση στη δικαιοσύνη. Όσο για τις προσφυγές των υποψηφίων-εφόσον υπάρξουν- η κ. Γιαννάκου δήλωσε ότι όποιος θέλει να κάνει προσφυγή, έχει βεβαίως το δικαίωμα, αλλά το υπουργείο δεν έχει να φοβηθεί τίποτα.

Στοιχεία του υπουργείου Παιδείας πάντως αναφέρουν ότι έχει γράψει κάτω από τη βάση σχεδόν το ένα τρίτο των μαθητών που εξετάστηκαν στα Αγγλικά. Μετά την ανάρτηση των βαθμολογιών του ειδικού μαθήματος των Αγγλικών, οι υποψήφιοι που δηλώνουν στο μηχανογραφικό σχολές που απαιτούν την εξέταση σε ειδικό μάθημα, θα έχουν προθεσμία ως τις 27 Ιουλίου, για να καταθέσουν το μηχανογραφικό τους. Οι υπόλοιποι υποψήφιοι θα καταθέσουν τα μηχανογραφικά τους κανονικά στις 20 Ιουλίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα