Οριοθετήθηκε η φωτιά στη Μάνη-Υπό μερικό έλεγχο στην Πελλάνα

Οριοθετήθηκε η φωτιά στη Μάνη-Υπό μερικό έλεγχο στην Πελλάνα
Στιγμιότυπο από φωτιά Eurokinissi

Στο σημείο παραμένουν και επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής μέχρι να τεθεί εντελώς υπό έλεγχο και υπό τον φόβο τυχόν αναζωπυρώσεων

Οριοθετήθηκε μετά από 3 ημέρες ασταμάτητων προσπαθειών η φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή Λαγκαδά του Δήμου Ανατολικής Μάνης Λακωνίας και εξαπλώθηκε σχεδόν σε ολόκληρο τον ορεινό όγκο ανάμεσα σε Γύθειο και Αρεόπολη.

Στο σημείο παραμένουν και επιχειρούν μέχρι να τεθεί εντελώς υπό έλεγχο και υπό τον φόβο τυχόν αναζωπυρώσεων, 239 άντρες της Πυροσβεστικής με 12 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 67 οχήματα, δύο αεροσκάφη και 9 ελικόπτερα μέχρι να πέσει το σκοτάδι. Τις προσπάθειες κατάσβεσης συνδράμουν άντρες του Στρατού και υδροφόρες ΟΤΑ.

Παράλληλα με τις προσπάθειες κατάσβεσης, έχει ξεκινήσει έρευνα από κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ), για τη διερεύνηση των συνθηκών κάτω από τις οποίες ξέσπασε αυτή η πυρκαγιά στην Ανατολική Μάνη.

Πρόσθετα, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε και η άλλη φωτιά που ξέσπασε σήμερα σε αγροτοδασική έκταση στη Δ.Ε. Πελλάνας Λακωνίας

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα