ΟΣΕ-ΕΡΓΟΣΕ: Παραμένουν στην θέση τους οι επικεφαλής, παρά την δήλωση Μητσοτάκη

ΟΣΕ-ΕΡΓΟΣΕ: Παραμένουν στην θέση τους οι επικεφαλής, παρά την δήλωση Μητσοτάκη
Σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη ΚΥΔΩΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/ΙΝΤΙΜΕ ΝΕWS

Στην θέση τους παραμένουν οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι του ΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ, παρά την ανακοίνωση των παραιτήσεων τους από τον πρωθυπουργό. Συνεχίζουν να λαμβάνουν και να υπογράφουν αποφάσεις.

Ο τέως υπουργός Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής είναι ο μοναδικός παραιτηθείς για την πολύνεκρη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, μέχρι και την Κυριακή 5/3 και παρά την δήλωση του πρωθυπουργού την επαύριο του δυστυχήματος για παραίτηση των επικεφαλής του ΟΣΕ και τις ΕΡΓΟΣΕ.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, αναλαμβάνοντας την αντικειμενική πολιτική ευθύνη, υπέβαλε αμέσως την παραίτηση του. Το ίδιο και οι επικεφαλής του ΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ“, ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην δήλωσή του την Τετάρτη.

Η αναφορά του πρωθυπουργού στο 1:01 του βίντεο

Υπ. Μεταφορών: “Κατόπιν απόφασης του Προέδρου Σπύρου Πατέρα”

Με μία λιτή ανακοίνωση το πρωί της Κυριακής το υπουργείο Μεταφορών έκανε γνωστό ότι τίθεται σε αργία “ο Επιθεωρητής Νικολάου Δημήτριος του Παναγιώτη μέχρι την διεξοδική διερεύνηση της καταλληλότητας και επιλογής του Σταθμάρχη Σαμαρά Βασιλείου για υπηρεσία στον στ. Λάρισας”.

Στην ίδια ανακοίνωση, λίγο πριν, αναφέρεται ότι η αργία του επιθεωρητή έρχεται “κατόπιν απόφασης του Προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του Οργανισμού κ. Σπ. Πατέρα“.  Ο Σπύρος Πατέρας, υπηρετεί στην θέση του προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΣΕ από την 1/10/2020, ενώ σύμφωνα με την δήλωση του πρωθυπουργού, παραιτήθηκε από την θέση του την Τετάρτη 1 Μαρτίου, επαύριο της πολύνεκρης σύγκρουσης στα Τέμπη.

Το ερώτημα που προκύπτει εδώ είναι, τι πραγματικά ισχύει για τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ;  Ισχύει η παραίτησή του όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός ή επρόκειτο για ακόμη ένα επικοινωνιακό σχήμα του Κυριάκου Μητσοτάκη; Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του ΟΣΕ, ο κ. Πατέρας παραμένει στην θέση του.

 

Ενώ και η σελίδα του στο Linkedin, μέχρι αυτή την ώρα, δεν δείχνει κάτι άλλο.

ΕΡΓΟΣΕ: Στην θέση του και ο Χ. Βίνης

Αντίστοιχη φαίνεται πως είναι και η εικόνα στην ΕΡΓΟΣΕ με την παραίτηση που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός να μην έχει λάβει χώρα ποτέ.

 

Ο κ. Βίνης, ο οποίος βρίσκεται στην θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Εταιρείας, από τον Οκτώβριο του 2019 όχι απλώς εμφανίζεται ακόμη ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΡΓΟΣΕ και στο προφίλ που διατηρεί στο Linkedin αλλά έχει υπογράψει και σειρά αποφάσεων από την θέση αυτή, μετά την ανακοίνωση της παραίτησής του από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

 

Τελικά, ισχύει η παραίτηση των δύο επικεφαλής των οργανισμών όπως ανακοινώθηκαν από τον πρωθυπουργό, δεν έγιναν δεκτές από τον νέο υπουργό Μεταφορών, Γιώργο Γεραπετρίτη, ή ανακλήθηκαν στο μεταξύ, χωρίς κανείς να ενημερώσει τον πρωθυπουργό;

ΝΔ: Παραμένουν στις θέσεις τους μέχρι να αντικατασταθούν

Αργά το βράδυ της Κυριακής η ΝΔ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία επιτίθεται στον Νίκο Παππά και υπογραμμίζει ότι οι δύο Διευθύνοντες Σύμβουλοι έχουν παραιτηθεί και παραμένουν στις θέσεις τους μέχρι να αντικατασταθούν.

«Το τελευταίο πράγμα που μπορεί να κάνει ο αμετάκλητα καταδικασμένος για παράβαση καθήκοντος κ. Παππάς, τον οποίο ο κ. Τσίπρας κρατά στα ψηφοδέλτιά του, είναι υποδείξεις. Ας φροντίζει τουλάχιστον να μην προκαλεί» αναφέρει και καταλήγει «οι διευθύνοντες σύμβουλοι του ΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ έχουν παραιτηθεί, οι παραιτήσεις έχουν γίνει αποδεκτές και παραμένουν στη θέση τους μέχρι να οριστούν νέοι».

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα