‘Όχι’ από το Άγιο Όρος στα νέα Θρησκευτικά

‘Όχι’ από το Άγιο Όρος στα νέα Θρησκευτικά

Απόσυρση του φακέλου του μαθητή στα Θρησκευτικά και επιστροφή στα παλιά βιβλία, ζητά η κοινότητα του Αγίου Όρους. Ποια η αιτία διαφωνίας. Αναλυτικά η ανακοίνωση προς τον υπουργό Παιδείας και Δικαιοσύνης

Την απόσυρση των Φακέλων Μαθήματος και επαναφορά των παλιών βιβλίων στα Θρησκευτικά, ζητά  η Κοινότητα του Αγίου Όρους με επιστολή προς τον  υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, τον υπουργό Δικαιοσύνης Σ.Κοντονή και σε σειρά επιπλέον βουλευτών, διότι όπως τονίζει:

– Οι ορθόδοξοι μαθητές με τους φακέλους μαθήματος που τους διανεμήθηκαν θα διδάσκονται ένα πανθρησκειακό μάθημα, το οποίο εντέχνως θα ενσταλάζει στις ψυχές την ιδέα ότι «όλες οι θρησκείες είναι λίγο πολύ το ίδιο» και εν τέλει θα τους οδηγεί στον αγνωστικισμό και την αθεΐα.

– Μάλιστα, η παραπάνω υποχρέωση ισχύει μόνο για τους πλειοψηφούντες ορθοδόξους μαθητές, ενώ οι μειοψηφούντες ετερόδοξοι και ετερόθρησκοι θα έχουν το δικαίωμα να διδάσκονται ομολογιακό μάθημα, σύμφωνα με την πίστη τους.

«Κατόπιν τούτων πως είναι δυνατόν να μην σταθούμε στο πλευρό των γονέων που αναγκάζονται να επιστρέψουν τους απαράδεκτους φακέλους; Παρακαλούμε όπως αποσύρητε τους ανωτέρω φακέλους και επιτρέψετε την προσωρινή χρήση των υπαρχόντων βιβλίων έως την οριστική διευθέτηση του περιεχομένου του μαθήματος», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα