Όχι στην σύσκεψη αρχηγών από το ΚΚΕ

Όχι στην σύσκεψη αρχηγών από το ΚΚΕ
Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΝΗΘΑ.ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΜΙΚΡΕΣ ΕΣΤΙΕΣ ΑΝΑΖΩΠΥΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΝΑ ΕΠΕΚΤΑΘΕΙ.ΣΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ. (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/ EUROKINISSI) EUROKINISSI

Αντιπροτείνει διακομματική σύσκεψη με συνδικαλιστές, δασοπυροσβέστες, δασολόγους και πυροσβέστες

“Δεν πρόκειται να προσφέρει μια σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων” θεωρεί το ΚΚΕ, καθώς όπως τονίζει το Πολιτικό Γραφείο του κόμματος, δεν θα παρευρίσκονται σε αυτήν οι αρμόδιοι φορείς, δηλαδή οι πυροσβέστες και οι δασικές υπηρεσίας. Παρά την αντίθεσή του με την σύσκεψη αυτή όμως, τονίζει πως αν συγκληθεί από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα συμμετάσχει για να κάνει γνωστές τις ξεκάθαρες θέσεις του, τις οποίες και παρουσίασε πρόσφατα σε συνέντευξη Τύπου.

Το ΚΚΕ, από την πλευρά του, προτείνει διακομματική κοινοβουλευτική σύσκεψη με την παρουσία, όμως, συνδικαλιστικών οργανώσεων των δασοφυλάκων δασολόγων αλλά και πυροσβεστών, στους οποίους αν μη τι άλλο, χρειάζεται να δοθεί βήμα. 

Άλλωστε, όπως αναφέρει το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας “κοινά πορίσματα, τα οποία ουδέποτε εφαρμόστηκαν, υπάρχουν”

Τέλος, ο Περισσός καλεί την κυβέρνηση, να πάρει άμεσα μέτρα στην κατεύθυνση της ενίσχυσης του Πυροσβεστικού Σώματος, να εξοπλίσει τις δασικές υπηρεσίες με σύγχρονα μέσα αλλά και εξειδικευμένο εκπαιδευμένο προσωπικό, ενώ βάζει για μια ακόμη φορά θίγει το σοβαρότατο ζήτημα της μονιμοποίησης των εποχιακώς απασχολούμενων.

Μεταξύ άλλων το ΚΚΕ ζητά: 

– Να καταργηθούν όλοι οι αντιδασικοί νόμοι, ο 998 της ΝΔ του ΄79 που αποχαρακτήρισε 25 εκατομμύρια στρέμματα δάσους και τα χαρακτήρισε χορτολιβαδικά ,καθώς και του ΠΑΣΟΚ το 1987, που αποχαρακτήρισε 45 εκατομμύρια στρέμματα δάσους και τα χαρακτήρισε βοσκοτόπια. 

– Nα ανοίξει ο «φάκελος Πεντέλη», επίσης της Ιπποκρατείου Πολιτείας, ώστε να καταγραφεί όλη η διαδικασία με την οποία οικοπεδοποιήθηκαν οι περιοχές. 

– Να γίνουν δημόσια ιδιοκτησία, ακόμα και με την μορφή της δήμευσης, ιδιοκτησίες που έχουν αποκτηθεί με διάφορους τρόπους από οικοδομικούς συνεταιρισμούς ή άλλες εταιρίες, επίσης και από την Εκκλησία”.

 -Να ακυρωθούν όλες οι αποφάσεις που πάρθηκαν για κάποια μεγάλα έργα που δεσμεύουν ελεύθερη γη που μπορεί να μετατραπεί σε πράσινο.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα