Πανελλήνιες 2020: Κρατούμενοι στις φυλακές πέρασαν και σπουδάζουν στα ΑΕΙ

Πανελλήνιες 2020: Κρατούμενοι στις φυλακές πέρασαν και σπουδάζουν στα ΑΕΙ
Φυλακές Κορυδαλλού Eurokinissi

Κρατούμενοι των φυλακών Κορυδαλλού που έβαλαν σκοπό να διαβάσουν και να δώσουν πανελλήνιες μέσα από το κελί. "Το διάβασμα μας βοηθάει να ανασάνουμε, να ξεφύγει το μυαλό μας", δήλωσε ένας κρατούμενος.

Μία νέα σελίδα στη ζωή τους έβαλαν στόχο να γυρίσουν κρατούμενοι φυλακών διευρύνοντας τις σπουδές τους και πετυχαίνοντας – κάποιοι από αυτούς- την εισαγωγή τους στο πανεπιστήμιο.

Η κάμερα του Ant1 βρέθηκε στην αίθουσα φοιτητών στις Φυλακές Κορυδαλλού και μίλησε με κρατούμενους που επιχείρησαν να κάνουν αυτό το βήμα.

“Είναι οξυγόνο για εμάς τους κρατούμενους αυτό. Και μόνο που φεύγουμε από τις πτέρυγες και ερχόμαστε για να διαβάσουμε στην αίθουσα των φοιτητών, ανασαίνουμε, ξεφεύγει το μυαλό μας. Άνοιξε ένας νέος δρόμος για εμένα και τελικά θα περάσω κάπου και θα κάνω αυτό που ήθελα τόσα χρόνια να κάνω και που δεν το είχα κάνει, δηλαδή να σπουδάσω. Έδωσα εξετάσεις στον Οικονομικό Προσανατολισμό και θα ακολουθήσω αυτό που ήθελα εδώ και καιρό. Έγραψα πάρα πολύ καλά. Σκεφτείτε καμιά φορά ο συγκρατούμενός μου με διάβαζε για να με βοηθήσει“, δήλωσε ο Πέτρος.

Αρχικά ήθελα απλά να ξεφύγω από την κατάσταση της φυλακής, να βγω λίγο έξω από το κελί και σιγά σιγά είδα ότι το μυαλό μου άρχισε να ξεφεύγει προς το καλύτερο. Άρχισα να διαβάζω. Είναι κάτι που προέκυψε εδώ. Μακάρι να το είχα κάνει νωρίτερα, αλλά ποτέ δεν είναι αργά“, είπε ο Γιώργος.

Σύμφωνα με διεθνείς μελέτες η εκπαιδευτική διαδικασία εντός καταστήματος κράτησης βοηθάει στην ομαλή επανένταξη, τη μείωση των παραβατικών συμπεριφορών, καθώς και στον περιορισμό της εγκληματικότητας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα