news 24/7

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Ειδήσεις και πληροφορίες για τις Πανελλήνιες εξετάσεις. Το πρόγραμμα, θέματα και απαντήσεις και όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε.

Φωτό αρχείου από Πανελλαδικές εξετάσεις.

Πανελλήνιες 2019: Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα για τα ΓΕΛ - ΕΠΑΛ

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα με τις ημερομηνίες και τα μαθήματα για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Στις 6 και 7 Ιουνίου οι πρώτες εξετάσεις, αρχή με Νέα Ελληνική Γλώσσα.

Φωτό αρχείου από Πανελλαδικές εξετάσεις.

Αλλαγές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση: Έρχονται τα τμήματα Ελεύθερης Πρόσβασης

Πρόκειται για την βασικότερη καινοτομία του νομοσχεδίου για την εκπαίδευση. Το "πρώτο" μηχανογραφικό που θα κληθούν να συμπληρώσουν φέτος όσοι φοιτούν στην Β' Λυκείου.

Στιγμιότυπο από την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Αυτό είναι το νέο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια και το σχέδιο για τη Γ' Λυκείου

Ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοίνωσε σήμερα το τελικό κείμενο για τη νέα Γ΄ Γενικού Λυκείου, καθώς και για το νέο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση - Τι θα ισχύσει για το απολυτήριο, τον τρόπο εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και τις σχολές ελεύθερης πρόσβασης.

Στιγμιότυπο από τις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Πανελλήνιες: Οι βασικοί πυλώνες των "νέων" εξετάσεων

Εν αναμονή του νομοσχεδίου που θα φέρει σύντομα στη Βουλή το Υπουργείο Παιδείας, επιχειρούμε να καταγράψουμε τις επικείμενες αλλαγές - Τι θα ισχύσει με τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, το απολυτήριο λυκείου και τα τμήματα ελεύθερης πρόσβασης.

Σχολική αίθουσα

Πανελλαδικές: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι υποψήφιοι για Ειδικά Μαθήματα και εισαγωγή σε συγκεκριμένα τμήματα

Τι αναφέρει εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας - Δείτε το ΦΕΚ στον παρακάτω σύνδεσμο - Σε ποιο τμήμα θα γίνεται εισαγωγή χωρίς εξέταση σε ειδικό μάθημα

Στιγμιότυπο από την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Πανελλήνιες: Αλλαγές στην εισαγωγή στα ΑΕΙ - Τι είναι οι "πράσινες" και οι "κόκκινες" σχολές

Σύμφωνα με τον υπουργό, Κ. Γαβρόγλου για τις Σχολές ΑΕΙ που δεν έχουν μεγάλη ζήτηση, οι υποψήφιοι δεν θα δίνουν εξετάσεις, αλλά θα εισέρχονται σε αυτές με το Εθνικό Απολυτήριο Λυκείου - Εξετάσεις θα δίνουν όσοι υποψήφιοι επιθυμούν να εισέλθουν σε Σχολές με παραδοσιακά υψηλές βάσεις.

Ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου

Αποκάλυψη Γαβρόγλου: Δήλωναν τη Μάνδρα ως πρώτη κατοικία, για να μπουν στα Πανεπιστήμια

Ο υπουργός Παιδείας αποκάλυψε από το βήμα της Βουλής, ότι ορισμένοι δήλωσαν ως πρώτη κατοικία τη Μάνδρα, για να επωφεληθούν των ευνοϊκών διατάξεων του νόμου για την εισαγωγή μαθητών των πληγεισών περιοχών στα πανεπιστήμια.

Στιγμιότυπα Πανελλαδικών εξετάσεων από εξεταστικό κέντρο

Μητσοτάκης: Το νέο σύστημα αμφισβητεί το αδιάβλητο των εξετάσεων

Την απόσυρση του νομοσχεδίου Γαβρόγλου ζητά ο πρόεδρος της ΝΔ, διαφωνώντας με την αλλαγή στις πανελλαδικές και τις σχολές ελεύθερης πρόσβασης. Δήλωσε όμως ότι ως πρωθυπουργός δε θα αλλάξει το σύστημα για δύο χρόνια και πως θα κρατήσει τον ίδιο υπουργό Παιδείας για μία τετραετία

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας

Τσίπρας: Σημαντικό βήμα για την αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου

Τις ανακοινώσεις του υπουργείου Παιδείας για το νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σχολίασε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι ανοίγει ο δρόμος της ελεύθερης πρόσβασης για 10 χιλιάδες παιδιά, ενώ για τους υπόλοιπους ενισχύεται η κριτική γνώση έναντι της παπαγαλίας

Το σύμβολο του ΚΚΕ στον Περισσό

ΚΚΕ: Οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για το λύκειο θέτουν εμπόδια και διλήμματα σε νέα παιδιά

Σύμφωνα με το ΚΚΕ, «το κύριο είναι ότι το σχολείο που ετοιμάζουν βρίσκεται σε κραυγαλέα αντίθεση με τις σύγχρονες ανάγκες για ένα σχολείο που θα μορφώνει ολόπλευρα και δεν θα εξοντώνει, για ουσιαστική και ποιοτική αύξηση του ελεύθερου χρόνου των εφήβων.

Συνέντευξη Τύπου του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου για το Λύκειο και το σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση  ΦΩΤΟ //ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI

Πανελλήνιες: Έρχονται σχολές ελεύθερης πρόσβασης - Τι αλλάζει στις εξετάσεις για το απολυτήριο

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου καταργούνται τα Λατινικά τα οποία αντικαθίστανται από την Κοινωνιολογία, ενώ η κατάθεση μηχανογραφικού θα γίνεται πριν την έναρξη της Γ' λυκείου - Αναλυτικά τι αλλάζει στο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Φωτογραφία αρχείου

Αρχαία: Τέλος η μετάφραση του γνωστού κειμένου στις Πανελλήνιες

Πλέον θα δίνεται παράλληλο κείμενο στη νέα ελληνική, διδαγμένο ή αδίδακτο, από την αρχαία ή νεότερη ελληνική γραμματεία, και οι μαθητές θα καλούνται να απαντήσουν σε ερώτηση ερμηνευτική σύγκρισης με το παράλληλο πρωτότυπο κείμενο.

Τελική ευθεία για τις βάσεις - Πού αναμένεται άνοδος και πού πτώση, πότε ανακοινώνονται

Τελική ευθεία για τις βάσεις - Πού αναμένεται άνοδος και πού πτώση, πότε ανακοινώνονται

Ποιο αναμένεται να είναι το τμήμα με την υψηλότερη βάση εισαγωγής - Η ανακοίνωση των βάσεων αναμένεται φέτος με μικρή καθυστέρηση όπως ανακοινώνει το υπουργείο Παιδείας - Δείτε αναλυτικό πίνακα

Στιγμιότυπο από την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων για τους μαθητές των ΕΠΑΛ

Πανελλήνιες 2018: Τι "έδειξαν" τα αποτελέσματα των ειδικών μαθημάτων για τις επιδόσεις των υποψηφίων

Τις καλύτερες επιδόσεις είχαν συνολικά οι μαθητές των ΓΕΛ που εξετάστηκαν στα Ισπανικά, με το 35,57% εξ αυτών να έχουν επίδοση μεταξύ 15 και 18 - Κάτω από τη βάση η συντριπτική πλειονότητα των υποψηφίων στα ΕΠΑΛ.

Εικόνα αρχείου. Αποτελέσματα πανελλαδικών εξετάσεων 2018.

Πανελλήνιες 2018: Πώς πρέπει να συμπληρώσει ένας μαθητής το μηχανογραφικό για τα Πανεπιστήμια

Ο σύμβουλος επαγγελματικού προσανατολισμού, Σπύρος Μιχαλούλης, δίνει βασικές οδηγίες για την λογική και τα μυστικά της συμπλήρωσης μηχανογραφικού από τους μαθητές της Γ'Λυκείου, μετά την έκδοση της βαθμολογίας στις Πανελλήνιες.

Ανακοινώθηκαν οι βάσεις για τα Γενικά Λύκεια της χώρας

Πανελλήνιες 2018: Πτωτικές τάσεις στις βάσεις για Πολυτεχνεία και Ιατρικές - "Θολό" το τοπίο στο 1ο πεδίο

Πού αναμένεται να κινηθούν οι φετινές βάσεις, ανά επιστημονικό πεδίο. Τι δείχνει η στατιστική ανάλυση της βαθμολογίας. Σε ποιες σχολές και τμήματα αναμένεται "γκρέμισμα", που εκτιμάται ότι θα υπάρξουν μικρές αυξομοιώσεις στις βάσεις.

Στιγμή από την ανακοίνωση των βάσεων για τα Γενικά Λύκεια της χώρας. (EUROKINISS/ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ)

Τι κι αν δεν πέτυχες υψηλές βαθμολογίες; Ιδού το "έξυπνο" plan B με τμήματα και σχολές

Από ποια σχολή όταν αποφοιτάς, βρίσκεις άμεσα δουλειά; Το News24/7 παρουσιάζει τη λίστα με σχολές και τμήματα χαμηλών μορίων, αλλά υψηλών προοπτικών, με τη συμβολή του Δρ. Κ. Κότιου και της επιστημονικής ομάδας Employ. Αναλυτικά, οι ευκαιρίες στο "πλούσιο" μηχανογραφικό που ίσως δεν γνώριζες.

Στιγμιότυπο από εξέταση κατά τη διάρκεια των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Πανελλήνιες 2018: Φινάλε με 4 μαθήματα στα ΕΠΑ.Λ. – Δείτε τα θέματα

Με τέσσερα μαθήματα ειδικότητας για τους υποψηφίους των ΕΠΑ.Λ., κλείνει ο κύκλος της εξεταστικής περιόδου για τις Πανελλήνιες 2018. Πότε αναμένεται η ανακοίνωση των βαθμολογιών. Αύριο ξεκινούν οι εξετάσεις στα ειδικά μαθήματα.

Οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Ανατροπές στις βάσεις για ΑΕΙ - ΤΕΙ

Τι πραγματικά σημαίνει η «γενναία» αύξηση των εισακτέων φέτος και πώς επηρεάζει τις βάσεις εισαγωγής 2018. Το «στίγμα» από τα βαθμολογικά κέντρα, η «ανατροπή» του νέου ΠΔΑ και της κατάργησης του 4ου Πεδίου, αλλά και οι πρώτες εκτιμήσεις ανά Επιστημονικό Πεδίο. Που θα σημειωθεί αύξηση και πού «βουτιά» στα μόρια εισαγωγής. Αναλύει στο News24/7 ο Στ. Στρατηγάκης.

Στιγμιότυπο από εξεταστικό κέντρο στο 3ο Λύκειο Αγίας Παρασκευής

Πανελλήνιες 2018: Οι απαντήσεις στη Βιολογία Γενικής Παιδείας και Κατεύθυνσης

Με τα θέματα της Βιολογίας για την Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Γενικής Παιδείας, ολοκληρώνονται οι Πανελλήνιες για τον μεγαλύτερο όγκο υποψηφίων. Αναλυτικά οι απαντήσεις από τα φροντιστήρια "ΣΤΟΧΟΣ" και "ΘΕΣΜΟΣ". Τι σχολιάζουν εκπαιδευτικοί και ΟΕΦΕ. Ποιες οι περσινές επιδόσεις στα ίδια μαθήματα.