ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2023

Όλα τα νέα και οι ειδήσεις για την Πανελλήνιες εξετάσεις 2023. Το πρόγραμμα, ανακοινώσεις του Υπουργείου Παιδείας, θέματα και απαντήσεις και όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις πανελλαδικές εξετάσεις. Για τα γενικά λύκεια οι Πανελλήνιες θα ξεκινήσουν στις 2 Ιουνίου 2023 και θα ολοκληρωθούν στις 12 Ιουνίου 2023. Για τα ΕΠΑΛ θα ξεκινήσουν την 1η Ιουνίου 2023 ως τις 16 Ιουνίου 2023.

Πανελλήνιες 2023

Πανελλήνιες 2023 - ΓΕΛ: Οι αντιδράσεις για το κείμενο της Κανόν περί "νεοφεμινισμού" και το ουσιαστικό πρόβλημα

Η επιλογή του κειμένου της Μπελίντα Κανόν με τίτλο "Φεμινισμός και Νεοφεμινισμός" στις Πανελλήνιες Εξετάσεις, ξεσήκωσε έντονες αντιδράσεις, οι οποίες εστιάζουν στη διατύπωση περί "πάθους για θυματοποίηση".

Πανελλήνιες Εξετάσεις 2023

Πανελλήνιες 2023 - ΓΕΛ: Οι απαντήσεις σε Γλώσσα και Λογοτεχνία - Φεμινισμός και έμφυλη ισότητα στα θέματα

Με τα Νέα Ελληνικά ξεκίνησαν τις Πανελλήνιες Εξετάσεις οι υποψήφιοι των ΓΕΛ. Δείτε τις απαντήσεις στα θέματα που έπεσαν, από τα Φροντιστήρια Παπαδέα. Οι μαθητές εξετάστηκαν σε κείμενο του Χρήστου Οικονόμου.

Πανελλήνιες εξετάσεις

Πανελλήνιες 2023: Προκαταρκτική της Εισαγγελίας Βόλου για το phising σε υποψήφιο από τα ΕΠΑΛ

Την απόπειρα απόκτησης πρόσβασης στο σύστημα των πανελληνίων ερευνούν οι αρχές, μετά από τηλεφώνημα σε μαθητή στο Βόλο, όπου αυτόματος τηλεφωνητής τον ενημέρωνε πως αλλάζει εξεταστικό κέντρο.

Χαλαρός μαθητής στις Πανελλήνιες: "Για την εμπειρία ήρθα - Το Σάββατο δεν θα δώσω, πάω για δουλειά"

Χαλαρός μαθητής στις Πανελλήνιες: "Για την εμπειρία ήρθα - Το Σάββατο δεν θα δώσω, πάω για δουλειά"

"Ωραία εμπειρία" χαρακτήρισε την σημερινή εξέταση των Πανελληνίων στο μάθημα των Νέων Ελληνικών ένας υποψήφιος από το ΕΠΑΛ Καλαμαριάς. Οι αυθόρμητες δηλώσεις του.

Δημήτρης Κουτσούμπας

Κουτσούμπας για Πανελλήνιες: "Καλή δύναμη - Τις πιο όμορφες μέρες σας, δεν τις έχετε ζήσει ακόμη"

Το μήνυμα του Δημήτρη Κουτσούμπα προς τους υποψηφίους των Πανελληνίων και η πρόταση του ΚΚΕ για δυνατότητα κατοχύρωσης της βαθμολογίας σε μαθήματα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Πανελλήνιες 2023: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αυτοσαρκάζεται στο TikTok

«Οι συνεργάτες μου μού είπαν ότι καλή επιτυχία πρέπει να εύχομαι μόνο στους αντιπάλους» αναφέρει ο πρόεδρος της ΝΔ σε βίντεο που απευθύνεται στους διαγωνιζόμενους στις Πανελλήνιες Εξετάσεις.

Πανελλήνιες 2023

Πανελλήνιες 2023 - ΕΠΑΛ: Το ποίημα του Μπρεχτ που έπεσε στα Νέα Ελληνικά και η απάντηση στο θέμα

Η πρώτη δοκιμασία των Πανελλαδικών για τους υποψήφιους των ΕΠΑΛ ήταν αυτή των Νέων Ελληνικών ενώ κλήθηκαν να απαντήσουν για τα οφέλη του εθελοντισμού και να αναλύσουν ένα εμβληματικό ποίημα του Μπρεχτ.

Πανελλήνιες εξετάσεις

Γεν. Γραμματέας Υπουργείου Παιδείας: Απολύτως διασφαλισμένη η διενέργεια των Πανελληνίων

Ο Αλέξανδρος Κόπτσης επέμεινε στο αφήγημα των "κυβερνοεπιθέσεων" για την Τράπεζα Θεμάτων και δεσμεύτηκε ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα στις Πανελλήνιες Εξετάσεις.

Πανελλήνιες εξετάσεις

Πανελλήνιες: Τι απαγορεύεται να έχουν μαζί τους οι διαγωνιζόμενοι - Πότε μηδενίζεται το γραπτό

Με την ημερομηνία των Πανελλαδικών Εξετάσεων να βρίσκεται σε απόσταση «αναπνοής», οι υποψήφιες και οι υποψήφιοι προετοιμάζονται για τα «do's» και «do not's» κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.

Μαθητές σε διάδρομο σχολείου (φωτογραφία αρχείου)

Αγωνία για τις Πανελλήνιες: Παρέμβαση Ντογιάκου για την κατάρρευση της Τράπεζας Θεμάτων

Η δεύτερη διαδοχική κατάρρευση του συστήματος της Τράπεζας Θεμάτων προκάλεσε την άμεση παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισιδώρου Ντογιάκου. Ζήτησε τη συνδρομή του τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Πανελλήνιες Εξετάσεις

Πανελλήνιες 2023: Επίδομα 350 ευρώ σε μαθητές που θα δώσουν εξετάσεις - Οι δικαιούχοι

Το επίδομα των 350 ευρώ προορίζεται για την κάλυψη εξόδων μετακίνησης, διαμονής και διατροφής. Ποιοι μαθητές το δικαιούνται και υπό ποιες προϋποθέσεις. Η αίτηση και τα δικαιολογητικά. Όλη η εγκύκλιος.

Πανελλήνιες εξετάσεις

Πανελλήνιες 2023: Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση - Οι αλλαγές και το πρόγραμμα

Με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας στις 2 Ιουνίου ξεκινούν οι Πανελλήνιες εξετάσεις για το 2023. Οι αλλαγές στη βαθμολογία, η υποβολή μηχανογραφικού και το αναλυτικό πρόγραμμα.

Αίθουσα σχολείου

Σχολεία: Αυτό είναι το πρόγραμμα μετά το Πάσχα - Τα τελευταία μαθήματα και η ημερομηνία των Πανελλαδικών

Δείτε αναλυτικά τις ημερομηνίες-ορόσημα για το πρόγραμμα των σχολείων μετά τις διακοπές του Πάσχα. Πότε θα πραγματοποιηθούν τα τελευταία μαθήματα και η ημερομηνία έναρξης των Πανελλαδικών εξετάσεων για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ.

Κυριάκος Μητσοτάκης, Υπουργικό Συμβούλιο (28/3/2023)

Μητσοτάκης στο υπουργικό: Εκλογές στις 21 Μαΐου, οι δεύτερες στις 2 Ιουλίου

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε στο υπουργικό συμβούλιο την ημερομηνία των εκλογών, τονίζοντας ότι οι δεύτερες κάλπες θα στηθούν το αργότερο αρχές Ιουλίου ώστε να μην πέσουν πάνω στις πανελλαδικές ή στην καρδιά της τουριστικής περιόδου

Πανελλήνιες 2022

Πανελλήνιες 2023: Την 1η Ιουνίου ξεκινούν οι εξετάσεις, όπως ανακοίνωσε η Νίκη Κεραμέως

Την ημερομηνία έναρξης των πανελλαδικών εξετάσεων γνωστοποίησε η Υπουργός Παιδείας σε τηλεοπτική της συνέντευξη. Τι είπε για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.

Νίκη Κεραμέως

Κεραμέως: "Μέχρι 5 οι απουσίες λόγω γρίπης που δεν θα μετρούν"

Διευκρινίσεις για τις απουσίες των μαθητών που νοσούν με γρίπη έδωσε η υπουργός Παιδείας. Τι θα πρέπει να προσκομίσουν. Τι είπε για το φοιτητικό επίδομα και τους διορισμούς εκπαιδευτικών.