news 24/7

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Ειδήσεις και πληροφορίες για τις Πανελλήνιες εξετάσεις. Το πρόγραμμα, θέματα και απαντήσεις και όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε.

Τελική ευθεία για τις βάσεις - Πού αναμένεται άνοδος και πού πτώση, πότε ανακοινώνονται

Τελική ευθεία για τις βάσεις - Πού αναμένεται άνοδος και πού πτώση, πότε ανακοινώνονται

Ποιο αναμένεται να είναι το τμήμα με την υψηλότερη βάση εισαγωγής - Η ανακοίνωση των βάσεων αναμένεται φέτος με μικρή καθυστέρηση όπως ανακοινώνει το υπουργείο Παιδείας - Δείτε αναλυτικό πίνακα

Στιγμιότυπο από την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων για τους μαθητές των ΕΠΑΛ

Πανελλήνιες 2018: Τι "έδειξαν" τα αποτελέσματα των ειδικών μαθημάτων για τις επιδόσεις των υποψηφίων

Τις καλύτερες επιδόσεις είχαν συνολικά οι μαθητές των ΓΕΛ που εξετάστηκαν στα Ισπανικά, με το 35,57% εξ αυτών να έχουν επίδοση μεταξύ 15 και 18 - Κάτω από τη βάση η συντριπτική πλειονότητα των υποψηφίων στα ΕΠΑΛ.

Εικόνα αρχείου. Αποτελέσματα πανελλαδικών εξετάσεων 2018.

Πανελλήνιες 2018: Πώς πρέπει να συμπληρώσει ένας μαθητής το μηχανογραφικό για τα Πανεπιστήμια

Ο σύμβουλος επαγγελματικού προσανατολισμού, Σπύρος Μιχαλούλης, δίνει βασικές οδηγίες για την λογική και τα μυστικά της συμπλήρωσης μηχανογραφικού από τους μαθητές της Γ'Λυκείου, μετά την έκδοση της βαθμολογίας στις Πανελλήνιες.

Ανακοινώθηκαν οι βάσεις για τα Γενικά Λύκεια της χώρας

Πανελλήνιες 2018: Πτωτικές τάσεις στις βάσεις για Πολυτεχνεία και Ιατρικές - "Θολό" το τοπίο στο 1ο πεδίο

Πού αναμένεται να κινηθούν οι φετινές βάσεις, ανά επιστημονικό πεδίο. Τι δείχνει η στατιστική ανάλυση της βαθμολογίας. Σε ποιες σχολές και τμήματα αναμένεται "γκρέμισμα", που εκτιμάται ότι θα υπάρξουν μικρές αυξομοιώσεις στις βάσεις.

Στιγμή από την ανακοίνωση των βάσεων για τα Γενικά Λύκεια της χώρας. (EUROKINISS/ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ)

Τι κι αν δεν πέτυχες υψηλές βαθμολογίες; Ιδού το "έξυπνο" plan B με τμήματα και σχολές

Από ποια σχολή όταν αποφοιτάς, βρίσκεις άμεσα δουλειά; Το News24/7 παρουσιάζει τη λίστα με σχολές και τμήματα χαμηλών μορίων, αλλά υψηλών προοπτικών, με τη συμβολή του Δρ. Κ. Κότιου και της επιστημονικής ομάδας Employ. Αναλυτικά, οι ευκαιρίες στο "πλούσιο" μηχανογραφικό που ίσως δεν γνώριζες.

Στιγμιότυπο από εξέταση κατά τη διάρκεια των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Πανελλήνιες 2018: Φινάλε με 4 μαθήματα στα ΕΠΑ.Λ. – Δείτε τα θέματα

Με τέσσερα μαθήματα ειδικότητας για τους υποψηφίους των ΕΠΑ.Λ., κλείνει ο κύκλος της εξεταστικής περιόδου για τις Πανελλήνιες 2018. Πότε αναμένεται η ανακοίνωση των βαθμολογιών. Αύριο ξεκινούν οι εξετάσεις στα ειδικά μαθήματα.

Οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Ανατροπές στις βάσεις για ΑΕΙ - ΤΕΙ

Τι πραγματικά σημαίνει η «γενναία» αύξηση των εισακτέων φέτος και πώς επηρεάζει τις βάσεις εισαγωγής 2018. Το «στίγμα» από τα βαθμολογικά κέντρα, η «ανατροπή» του νέου ΠΔΑ και της κατάργησης του 4ου Πεδίου, αλλά και οι πρώτες εκτιμήσεις ανά Επιστημονικό Πεδίο. Που θα σημειωθεί αύξηση και πού «βουτιά» στα μόρια εισαγωγής. Αναλύει στο News24/7 ο Στ. Στρατηγάκης.

Στιγμιότυπο από εξεταστικό κέντρο στο 3ο Λύκειο Αγίας Παρασκευής

Πανελλήνιες 2018: Οι απαντήσεις στη Βιολογία Γενικής Παιδείας και Κατεύθυνσης

Με τα θέματα της Βιολογίας για την Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Γενικής Παιδείας, ολοκληρώνονται οι Πανελλήνιες για τον μεγαλύτερο όγκο υποψηφίων. Αναλυτικά οι απαντήσεις από τα φροντιστήρια "ΣΤΟΧΟΣ" και "ΘΕΣΜΟΣ". Τι σχολιάζουν εκπαιδευτικοί και ΟΕΦΕ. Ποιες οι περσινές επιδόσεις στα ίδια μαθήματα.

Στιγμιότυπο από εξεταστικό κέντρο στο 3ο Λύκειο Αγίας Παρασκευής

Πανελλήνιες 2018: Τα θέματα στη Βιολογία Γενικής Παιδείας και Κατεύθυνσης

Με τα θέματα της Βιολογίας για την Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Γενικής Παιδείας, ολοκληρώνονται οι Πανελλήνιες για τον μεγαλύτερο όγκο υποψηφίων. Συνέχεια με ειδικά μαθήματα. Μείνετε συντονισμένοι στο News24/7 για τις απαντήσεις, σε συνεργασία με τα φροντιστήρια "ΘΕΣΜΟΣ".

Συνέχεια των Πανελλαδικών εξετάσεων για τα Γενικά Λύκεια (ΓΕΛ).Στιγμιότυπα από εξεταστικό κέντρο στο 3ο Λύκειο Αγίας Παρασκευής

Πανελλήνιες 2018: Τα θέματα σε Λατινικά, Χημεία και Αρχές Οικονομικής Θεωρίας

Αναλυτικά τα θέματα στα τρία μαθήματα Ομάδων Προσανατολισμού που θα καθορίσουν τις φετινές βάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Μείνετε συντονισμένοι στο News24/7 για τις απαντήσεις

Στιγμιότυπο από εξεταστικό κέντρο στο 3ο Λύκειο Αγίας Παρασκευής

Πανελλήνιες 2018: Οι απαντήσεις σε Ιστορία, Φυσική και Ανάπτυξη Εφαρμογών

Τις επιπτώσεις της ενσωμάτωσης των προσφύγων στην κοινωνία, εξέταζε το ζητούμενο με τα περισσότερα μόρια στην Ιστορία. Πιο απαιτητικά σε σχέση με πέρυσι, τα θέματα σε Φυσική και Ιστορία. Το σύνολο των κεφαλαίων εξετάστηκε στην Ανάπτυξη Εφαρμογών. Τι σχολιάζουν εκπαιδευτικοί στο News24/7. Αναλυτικά, οι απαντήσεις.

Ανακοινώθηκαν οι βάσεις για τα Γενικά Λύκεια της χώρας. Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017(EUROKINISSI/ ΛΥΔΙΑ ΣΙΩΡΗ)

Πανικός στην Κω: Μηδένισαν γραπτό μαθήτριας και συνέλαβαν την αδερφή της

Προσωρινή διακοπή στις Πανελλήνιες εξετάσεις σε Λύκειο της Κω. Μηδένισαν γραπτό υποψήφιας των Ανθρωπιστικών Σπουδών και συνέλαβαν την αδερφή της. Το Colpo Grosso που "έστησαν" για αντιγραφή. Πώς έγιναν αντιληπτές

Φωτογραφίες αρχείου

Πανελλήνιες 2018: Τα θέματα σε Ιστορία, Φυσική και Ανάπτυξη Εφαρμογών

Με τρία κρίσιμα μαθήματα των τριών Ομάδων Προσανατολισμού συνεχίζονται σήμερα οι Πανελλήνιες 2018 για τα Ενιαία Λύκεια. Δείτε αναλυτικά τι έπεσε στους μαθητές. Μείνετε συντονισμένοι στο News24/7 για τις απαντήσεις

Πανελλήνιες 2018: Σε Ιστορία, Φυσική και Ανάπτυξη Εφαρμογών διαγωνίζονται τα ΓΕΛ

Πανελλήνιες 2018: Σε Ιστορία, Φυσική και Ανάπτυξη Εφαρμογών διαγωνίζονται τα ΓΕΛ

Με τρία κρίσιμα μαθήματα των τριών Ομάδων Προσανατολισμού συνεχίζονται σήμερα οι Πανελλήνιες 2018 για τα Ενιαία Λύκεια. Τι πρέπει να προσέχουν οι υποψήφιοι. Αναλυτικά το πρόγραμμα και για τα ΕΠΑ.Λ.

Στιγμιότυπο από την έναρξη των Πανελλαδικών εξετάσεων

Πανελλήνιες 2018: Τα θέματα στα πέντε μαθήματα των ΕΠΑ.Λ.

Σε πέντε μαθήματα εξετάστηκαν σήμερα Τρίτη οι υποψήφιοι από τα Επαγγελματικά Λύκεια για εισαγωγή στην τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Αναλυτικά τα θέματα. Συνέχεια αύριο με μαθήματα Προσανατολισμού για τα ΓΕΛ

Στιγμιότυπο από την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων για τους μαθητές των ΕΠΑΛ την Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018, στον Πύργο Ηλείας.  (EUROKINISSI/ILIALIVE.GR/ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ)

Πανελλαδικές ΕΠΑΛ: Συνέχεια σήμερα με τέσσερα μαθήματα

Οι υποψήφιοι των γενικών λυκείων επιστρέφουν στα εξεταστικά τους κέντρα αύριο, Τετάρτη, με τα μαθήματα της Ιστορίας, της Φυσικής και της Ανάπτυξης Εφαρμογών σε Προγραμματισμένο Περιβάλλον.

Στιγμιότυπο από την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων για τους μαθητές των ΕΠΑΛ την Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018, στον Πύργο Ηλείας. 
(EUROKINISSI/ILIALIVE.GR/ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ)

Πανελλήνιες 2018: Οι απαντήσεις σε Αρχαία και Μαθηματικά

Χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία, τα θέματα στην Αρχαία Ελληνική Γλώσσα. Κλιμακούμενης δυσκολίας και με πολλές πράξεις, τα ζητούμενα στα Μαθηματικά. Αναλυτικά οι απαντήσεις από τα φροντιστήρια «ΣΤΟΧΟΣ» και «ΘΕΣΜΟΣ» στα ερωτήματα που δυσκόλεψαν και σε εκείνα που απαιτούσαν γνώσεις προηγούμενων ετών

Έναρξη σήμερα των Πανελλαδικών εξετάσεων για τα Γενικά Λύκεια

Απαιτητικά τα θέματα στη Νέα Ελληνική Γλώσσα για τα Ενιαία Λύκεια

Σε κείμενο του Δ. Μαρωνίτη και με ζητούμενο τους τρόπους ενίσχυσης του παιδευτικού ρόλου του σχολείου "εγκαινιάστηκαν" οι Πανελλήνιες 2018 για τα Ενιαία Λύκεια. Τι σχολιάζει η φιλόλογος Π. Τόλια. Αναλυτικά τα θέματα και οι απαντήσεις

Έναρξη των Πανελλαδικών εξετάσεων για τα Γενικά Λύκεια

Πανελλήνιες 2018: Τα θέματα και οι απαντήσεις στη Νεοελληνική Γλώσσα για τα Ενιαία Λύκεια

Με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας ανοίγει σήμερα η αυλαία για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις των υποψηφίων των ΓΕΛ. Δείτε αναλυτικά τα θέματα και τις απαντήσεις, σε συνεργασία με τα φροντιστήρια "ΣΤΟΧΟΣ"

Μαθητές στο 46ο Λύκειο Αθηνών στα Εξάρχεια στην έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Πανελλήνιες 2018: "Αυλαία" για τα Ενιαία Λύκεια με Νεοελληνική Γλώσσα

Μετά τα κείμενα των Κωστή Παπαγιώργη και Γιουβάλ Νόα Χαράρι για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ, σειρά παίρνουν τα Ενιαία Λύκεια στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας για τις Πανελλήνιες 2018. Μείνετε συντονισμένοι στο News24/7 για τα θέματα και τις απαντήσεις σε όλα τα μαθήματα, σε συνεργασία με τα φροντιστήρια "ΣΤΟΧΟΣ και "ΘΕΣΜΟΣ"

Πανελλήνιες 2018: Πρεμιέρα για τα ΕΠΑΛ στο μάθημα της Έκθεσης

Πανελλήνιες 2018: Πρεμιέρα για τα ΕΠΑΛ στο μάθημα της Έκθεσης

Περίπου 16.000 υποψήφιοι από Ημερήσια και Εσπερινά ΕΠΑΛ ανοίγουν την «αυλαία» των Πανελληνίων 2018. Εξετάζονται στην Ελληνική Γλώσσα. Γενικές οδηγίες για τους μαθητές. Αναλυτικά το μήνυμα Γαβρόγλου

Πανελλαδικές εξετάσεις

Πανελλήνιες 2018: Πρεμιέρα την Πέμπτη με 104.040 υποψηφίους για 74.692 θέσεις

Μειωμένος κατά 2.000 ο αριθμός των υποψηφίων των ΕΠΑΛ φέτος σε σχέση με πέρυσι. Σε πλήρη ετοιμότητα ο μηχανισμός των Πανελλήνιων με 858 εξεταστικά κέντρα για τα ΓΕΛ και 145 για τα ΕΠΑΛ. Αναλυτικά το πρόγραμμα

Στιγμιότυπο από Πανελλήνιες

Πανελλήνιες: Αυτές είναι οι σχολές με προοπτική που μπορείς να επιλέξεις

Πώς συνδέονται οι Ανθρωπιστικές Σπουδές με τον αναπτυσσόμενο κόσμο των smartphones; Ποιο επάγγελμα γνωρίζει έλλειψη σε εξειδικευμένα στελέχη σε όλη την Ευρώπη; Και ποια η σχολή – «διαμάντι» στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής; Το News24/7 παρουσιάζει σχολές με προοπτικές ανά Επιστημονικό Πεδίο

Πανελλαδικές

Πανελλήνιες: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την "αξία" των μονάδων κάθε μαθήματος

Δεν είναι μόνο το διάβασμα, η σωστή προετοιμασία, ή ο βαθμός δυσκολίας των θεμάτων που καθορίζουν την επιτυχία των υποψηφίων στις Πανελλήνιες. Διαβάστε έναν οδηγό με χρήσιμες συμβουλές για τον υπολογισμό των μορίων και την "αξία" των μονάδων κάθε μαθήματος που θα σας βοηθήσουν πριν από τις εξετάσεις.