news 24/7

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Ειδήσεις και πληροφορίες για τις Πανελλήνιες εξετάσεις. Το πρόγραμμα, θέματα και απαντήσεις και όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε.

Μαθητές Λυκείου σε σχολική τάξη (Φωτογρφία αρχείου)

Αλλαγές στο Λύκειο: Από το 2020-2021 η εφαρμογή της τράπεζας θεμάτων

Η υπουργός Παιδείας, Ν. Κεραμέως, αναφέρθηκε στις αλλαγές που εφαρμοστούν από το επόμενο σχολικό έτος, με στόχο τη διασφάλιση της αξιοπιστίς και της αντικειμενικότητας στη βαθμολόγηση των μαθητών.

Πίνακες με τις βαθμολογίες των πανελληνίων εξετάσεων σε Λύκειο της Αθήνας

Τελευταία μέρα σήμερα για τις εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών

Οι πρωτοετείς φοιτητές μπορούν να εγγραφούν μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής του υπουργείου Παιδείας στις Σχολές και τα Τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Λήγει σήμερα η προθεσμία. Ποια η διαδικασία.

Ανακοίνωση των Βάσεων και των μορίων εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ σε Λύκειο της Αθήνας

Βάσεις 2019: Ατομική προσπάθεια, ποιοτικό διάβασμα και ένα μήνυμα σε όσους δεν τα κατάφεραν

Μαθητές που ξεπέρασαν τα 18.000 μόρια και τα 19.000 μόρια. Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας; Καταφέρνει κανείς να γράψει τόσο καλά και να έχει και ελεύθερο χρόνο; Αριστούχοι μιλούν στο News 24/7.

Βάσεις 2019: Πολύτεκνη μητέρα από την Κοζάνη πρώτη στο τμήμα Εργοθεραπείας στη Δυτική Μακεδονία

Βάσεις 2019: Πολύτεκνη μητέρα από την Κοζάνη πρώτη στο τμήμα Εργοθεραπείας στη Δυτική Μακεδονία

Η 44χρονη Σωτηρία Τσίτσαρη Τριανταφύλλου, μητέρα τεσσάρων παιδιών, επέλεξε το τμήμα Εργοθεραπείας στην Πτολεμαΐδα προκειμένου να βρίσκεται κοντά στα παιδιά της. Ήθελε επίσης να καταφέρει ό,τι δεν μπόρεσε στην νεανική της ηλικία.

Ανακοίνωση των βάσεων για τις φετινές Πανελλήνιες

Βάσεις 2019: Τα μόρια εισαγωγής για τους Έλληνες του εξωτερικού

Ανακοινώθηκαν σήμερα, Τρίτη, οι βάσεις εισαγωγής στα τμήματα και της σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Δείτε τα αποτελέσματα για τους Έλληνες του Εξωτερικού, των χωρών εντός ή εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αποτελέσματα πανελλαδικών

Βάσεις 2019: Τα μόρια εισαγωγής σε όλα τα ΑΕΙ - Δείτε τα αποτελέσματα

Αγωνία τέλος για τους υποψηφίους που συμμετείχαν στις φετινές Πανελλήνιες. Αναλυτικά τα μόρια για όλα τα τμήματα και σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Πώς θα αποκτήσετε πρόσβαση στα αποτελέσματα.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Ν. Κεραμέως: Καθοδικά κινούνται οι βάσεις εισαγωγής - Κάτω από τη βάση το 25%

Σύμφωνα με την Νίκη Κεραμέως, το 23% των υποψηφίων εισάγεται στην σχολή της πρώτης προτίμηση τους. Οι γυναίκες έχουν πάλι την πρωτιά, καθώς σημειώνουν επιτυχία στο 53,48% και οι άνδρες ακολουθούν με 46%.

Αποτελέσματα πανελλαδικών

Βάσεις 2019: Άνοιξε η πλατφόρμα για τα αποτελέσματα

Τα αποτελέσματα για τις Πανελλήνιες 2019 θα αποσταλούν ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους για να εκτυπωθούν καταστάσεις των επιτυχόντων.

Πίνακες με τις βαθμολογίες των πανελληνίων εξετάσεων σε Λύκειο της Αθήνας 
(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)

Μηχανογραφικά 2019: Λήγει σήμερα η προθεσμία υποβολής

Η προθεσμία της 17ης Ιουλίου 2019 είναι οριστική και μετά την παρέλευσή της δεν θα γίνει δεκτή καμία αλλαγή στα μηχανογραφικά δελτία, έπειτα η εφαρμογή θα κλειδώσει. Ποιοι μπορούν να υποβάλουν μηχανογραφικό και πού χρειάζεται προσοχή.

Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων την Παρασκεύη 12 Ιουλίου 2019.
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Μητσοτάκης: Σύμμαχοι μας οι εκπαιδευτικοί- Κεραμέως: Δε θα αλλάξουμε σύστημα πανελλαδικών

Από το Παιδείας ξεκίνησε τον κύκλο επαφών στα υπουργεία ο πρωθυπουργός. Ποιες προτεραιότητες έθεσε η νέα υπουργός Παιδείας. Τι είπε για τις προσλήψεις εκπαιδευτικών και τη δίχρονη προσχολική αγωγή. Δεν θα ιδρυθεί 4η Νομική στην Πάτρα. Κατάργηση ασύλου

Ανακοίνωση βάσεων σε λύκειο του Άργους

Πανελλήνιες 2019: Πτώση στις βάσεις του 1ου, 2ου και 3ου πεδίου - Οριακές αυξομειώσεις στο 4ο

Εμφανή μείωση του αριθμού των αριστούχων δείχνουν τα στοιχεία, που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας, πέντε μέρες πριν τη διορία οριστικοποίησης του μηχανογραφικού δελτίου.

Σχολικό προαύλιο

Καταγγελία-Πανελλαδικές: Φιλόλογος και μουσικός βαθμολογούν γραπτά υποψηφίων της ιταλικής και εξετάζουν φυσικώς αδυνάτους

Για «σκάνδαλο» στις Πανελλήνιες Εξετάσεις κάνει λόγο ο Πανελλήνιος Σύλλογος Καθηγητών Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας.

Ο Νίκος Δαμασκόπουλος

Πανελλήνιες 2019: Ο αριστούχος από την Ηλεία που θέλει να μπει στην Πυροσβεστική

Ο Νίκος Δαμασκόπουλος, που συγκέντρωσε 19.554 μόρια στις πανελλήνιες εξετάσεις, μιλάει για την επιτυχία του και στέλνει και ένα μήνυμα στα παιδιά που δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα.

Πίνακες με τις βαθμολογίες των πανελληνίων εξετάσεων σε Λύκειο

Δύο μαμάδες σε Κοζάνη και Βόλο "σάρωσαν" στις Πανελλήνιες

Χτύπησε "ταβάνι" στην Ιατρική, Βολιώτισσα οικογενειάρχης, εργαζόμενη και συνδικαλίστρια - Στην Κοζάνη μητέρα τεσσάρων παιδιών συγκέντρωσε 19.125 μόρια και από ότι φαίνεται θα μπορεί να επιλέξει μια από τις σχολές της αρεσκείας της.

Ανακοινώθηκαν οι βάσεις για τα Γενικά Λύκεια της χώρας

Πανελλήνιες 2019: Το Βατερλώ της Χημείας - Σε ποιες σχολές θα σημειωθεί πτώση των βάσεων

Ο εκπαιδευτικός αναλυτής Χρήστος Κάτσικας μίλησε στο ραδιόφωνο News 24/7 στους 88,6 και έκανε μία πρώτη εκτίμηση για το πού ενδέχεται να υπάρξει πτώση των Βάσεων. Πρώτες στη λίστα οι Πολυτεχνικές και Οικονομικές Σχολές. Ακολουθούν το Μαθηματικό, το Φυσικό και οι σχολές Πληροφορικής.

Υποψήφιος κοιτάζει τις βάσεις εισαγωγής στις σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (φωτογραφία αρχείου)
(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)

Πανελλήνιες 2019: Πτώση των βάσεων σε Πολυτεχνικές και Ιατρική

Πολυτεχνικές σχολές κάτω από τα 18000 μόρια ακόμη και σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και "σπάσιμο" προς τα κάτω του φράγματος των 19.000 μορίων της Ιατρικής, εκτιμά ο πρόεδρος του ΟΕΦΕ, Γιάννης Βαφειαδάκης.

Πανελλήνιες 2019

Πανελλήνιες 2019 - ΓΕΛ: Οι απαντήσεις στα θέματα Βιολογίας ΓΠ και ΟΠ

Με το μάθημα της Βιολογίας "κλείνουν" οι φετινές Πανελλήνιες. Διαβάστε τις προτεινόμενες απαντήσεις των θεμάτων στη Βιολογία Γενικής Παιδείας και Βιολογίας ΟΠ Θετικών Σπουδών.

Πανελλήνιες 2019

Πανελλήνιες 2019 - ΓΕΛ: Οι απαντήσεις σε Λατινικά, ΑΟΘ και Χημεία

Με τα μαθήματα των Ομάδων Προσανατολισμού συνεχίστηκαν το πρωί της Παρασκευής 14/6 οι πανελλήνιες για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων. Δείτε τις προτεινόμενες απαντήσεις για το μάθημα των Λατινικών, Χημείας και των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας.

Πανελλήνιες 2019

Πανελλήνιες 2019 - ΕΠΑΛ: Τα θέματα που "έπεσαν" στα μαθήματα ειδικότητας

Συνέχεια στις πανελλήνιες σήμερα με τα μαθήματα ειδικότητας για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ. Δείτε τα θέματα σε Ανατομία-Φυσιολογία ΙΙ / Στοιχεία Ανατομίας-Φυσιολογίας ΙΙ, Ηλεκτροτεχνία 2 / Ηλεκτροτεχνία, Ιστορία σύγχρονης τέχνης / Ιστορία των τεχνών-Έργα και δημιουργοί, Αρχιτεκτονικό σχέδιο.

Πανελλήνιες 2019

Πανελλήνιες 2019 - ΕΠΑΛ: Σε μαθήματα ειδικότητας εξετάζονται σήμερα οι υποψήφιοι

Συνέχεια στις πανελλήνιες εξετάσεις σήμερα με τα μαθήματα ειδικότητας για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ. Εξετάζονται σε Ανατομία-Φυσιολογία ΙΙ / Στοιχεία Ανατομίας-Φυσιολογίας ΙΙ, Ηλεκτροτεχνία 2 / Ηλεκτροτεχνία, Ιστορία σύγχρονης τέχνης / Ιστορία των τεχνών-Έργα και δημιουργοί, Αρχιτεκτονικό σχέδιο.

Πανελλήνιες εξετάσεις (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Πανελλήνιες 2019: ΕΕΦΕΕ για φυσική - "Εξετάσεις ή τεστ αντοχής;"

Ανακοίνωση της Ελληνικής Εταιρείας Φυσικής για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις στο μάθημα της Φυσικής - "Διαπιστώνεται ότι φέτος οι εξετάσεις Φυσικής κατέληξαν σε εξετάσεις αντοχής, με θέματα τεχνητά κατασκευασμένα και υπερβολικά φορτωμένα με μαθηματικές πράξεις" σημειώνει