Παρέλαση 25ης Μαρτίου: Για πρώτη φορά τεθωρακισμένα Marder και μαχητικά F-16 Viper

Παρέλαση 25ης Μαρτίου: Για πρώτη φορά τεθωρακισμένα Marder και μαχητικά F-16 Viper
Στρατιωτική παρέλαση 25ης Μαρτίου στην Αθήνα ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Τι ώρα θα πραγματοποιηθεί η στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα και πού θα δείτε live. Ποια τμήματα θα λάβουν μέρος.

Παρουσία της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας θα πραγματοποιηθεί και φέτος η στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα. Η παρέλαση θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί και θα μεταδοθεί live από την ΕΡΤ, ενώ θα μπορείτε να την παρακολουθήσετε και online μέσω του Ertflix και της ΕΡΤ.

Η προετοιμασία της στρατιωιτκής παρέλασης ολοκληρώθηκε την Τετάρτη (22/03) με τη γενική δοκιμαστική παρέλαση, η οποία πραγματοποιήθηκε στην αεροπορική βάση Δεκέλειας στο Τατόι και την παρακολούθησε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Ποιοι συμμετέχουν στην παρέλαση 25ης Μαρτίου στην Αθήνα

Στην παρέλαση, θα λάβουν μέρος φάλαγγες πεζοπόρων τμημάτων του Στρατού Ξηράς, μηχανοκίνητα τμήματα του Στρατού Ξηράς, όπου μεταξύ άλλων θα παρελάσουν για πρώτη φορά στην Αθήνα τα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης Marder 1A3, φάλαγγες πεζοπόρων τμημάτων και μηχανοκίνητο τμήμα της Πολεμικής Αεροπορίας με αντιαεροπορικά συστήματα «Patriot» και «Βέλος», φάλαγγες πεζοπόρων τμημάτων του Πολεμικού Ναυτικού, φάλαγγες πεζοπόρων τμημάτων σπουδαστών και σπουδαστριών των στρατιωτικών σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και μηχανοκίνητα τμήματα και φάλαγγες πεζοπόρων τμημάτων των Σωμάτων Ασφαλείας.

Επίσης, κατά την διάρκεια της παρέλασης θα πραγματοποιηθούν διελεύσεις αεροπορικών μέσων και πιο συγκεκριμένα, ελικοπτέρων Apache, NH-90, Kiowa Warrior, UH-1H και Chinook του Στρατού Ξηράς, Sikorsky S-70 Aegean Hawk του Πολεμικού Ναυτικού, ελικοπτέρων των Σωμάτων Ασφαλείας αλλά και μαχητικών αεροσκαφών Rafale, Mirage 2000-5, F-4E και Spitfire MJ755 ενώ για πρώτη φορά θα γίνει διελεύσεις μαχητικών F-16 Viper Fighting Falcon και εκπαιδευτικών T-6A Texan II 120.

Γιατί δεν θα δούμε την Ίλη Ιππικού

Η Ίλη Ιππικού δεν θα συμμετάσχει στη στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου, διότι κρίθηκε σκόπιμο να δοθεί περισσότερος χρόνος για την εξοικείωση των ίππων. Η εκπαίδευση της Ίλης συνεχίζεται κανονικά.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα