Πάτρα: 24ωρη απεργία του Εργατικού Κέντρου μετά την κατάρρευση της γέφυρας

Πάτρα: 24ωρη απεργία του Εργατικού Κέντρου μετά την κατάρρευση της γέφυρας
Κατάρρευση τμήματος γέφυρας στην Πάτρα INTIME NEWS

Σε 24ωρη απεργία προχωρά το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, μετά το δυστύχημα με την κατάρρευση της γέφυρας στην πόλη. Η ανακοίνωση του σωματείου.

Σε 24ωρη Παμπατραϊκή απεργία προχωρά τη Δευτέρα (24/07) το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, στον απόηχο του δυστυχήματος με την κατάρρευση τμήματος γέφυρας.

Στην ανακοίνωσή της η διοίκηση του σωματείου χαρακτηρίζει το εν λόγω δυστύχημα ως “έγκλημα”, ενώ τονίζει για την απεργία ότι θα πραγματοποιηθεί, καθώς το περιστατικό συνέβη μεσημεριανές ώρες, όταν και υπήρχε απαγόρευση για εργασίες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου:

Με 40 βαθμούς, ημέρα Κυριακή, δουλεύουν οι εργάτες με ευθύνη κρατική

Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πάτρας προκηρύσσει 24ωρη Παμπατραϊκή απεργία για αύριο Δευτέρα 24 Ιουλίου ως απάντηση στο νέο εργοδοτικό έγκλημα κράτους και εργοδοσίας που έγινε σήμερα στα έργα της περιμετρικής Πατρών στα Μποζαΐτικα.

Το έγκλημα αυτό, με νεκρούς και πολλούς τραυματίες -εργάτες και Ρομά- έγινε τις μεσημεριανές ώρες, χωρίς να τηρείται κανένα μέτρο ασφαλείας για τις εργασίες, και ενώ υπήρχε απαγόρευση για εργασίες εκείνες τις ώρες.

Απαιτούμε να εξακριβωθεί, ποιος έδωσε άδεια την ώρα που εκτελούνταν εργασίες, να υπάρχει από κάτω κόσμος και να ξεχωρίζει τα σίδερα από τα μπάζα, την ώρα που όλοι οι υπεύθυνοι γνώριζαν την επικινδυνότητα για κατάρρευση της γέφυρας.

Το έγκλημα αυτό δεν θα συγκαλυφθεί. Οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν στον Πατραϊκό λαό. Είναι βαριές οι ευθύνες για το σημερινό έγκλημα τόσο της εταιρίας που έχει αναλάβει το έργο, όσο και του κράτους.

Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας.

Καλούμε τον πατραϊκό λαό να δώσει αγωνιστικό παρόν στην απεργιακή συγκέντρωση τη Δευτέρα 24 Ιουλίου, στις 9:30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα