Πάτρα: Γυναίκα πήδηξε από το μπαλκόνι για να σωθεί, μετά τον ξυλοδαρμό της

Διαβάζεται σε 2'
Κακοποίηση
Κακοποίηση ISTOCK

Θύμα ενδοοικογενειακής βίας έπεσε μία ακόμα γυναίκα, αυτή τη φορά στην Πάτρα, από τον σύντροφό της.

Στον απόηχο της γυναικοκτονίας της 28χρονης Κυριακής Γρίβα έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων, ένα νέο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας ήρθε στη δημοσιότητα, αυτή τη φορά στην Πάτρα.

Μία πόλη, στην οποία σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι καταγγελίες για κακοποίηση και ενδοοικογενειακή βία παρουσιάζουν ανησυχητικές διαστάσεις. Αναφέρεται χαρακτηριστικά πως από το βράδυ της Πέμπτης (4/4), οι τοπικές Αρχές κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν πέντε νέα περιστατικά, εκ των οποίων τα τρία ήταν ιδιαίτερα σοβαρά.

Όπως αυτό που σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης (4/4) στην οδό Ασημάκη Φωτήλα στην αχαϊκή πρωτεύουσα. Σύμφωνα με το thebest.gr, μία γυναίκα έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της, και προκειμένου να γλιτώσει, πήδηξε από το παράθυρο του σπιτιού της.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι γείτονες άκουσαν τις φωνές της γυναίκας, και μία φίλη της η οποία διαμένει σε διαμέρισμα ημιορόφου, έτρεξε προς το σημείο. Οι φωνές συνεχίζονταν και τελικά η γυναίκα πήδηξε στο πεζοδρόμιο από το παράθυρο, για να ξεφύγει από τα χέρια του συντρόφου της.

Όπως περιγράφει το flamis.gr, “ήταν τόσο μεγάλος ο τρόμος που βίωνε, που ούτε καν παπούτσια δεν φορούσε”. Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Αστυνομίας, αλλά ο δράστης είχε καταφέρει να διαφύγει. Το πρωί της Παρασκευής (5/4), όμως, οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη του δράστη, στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Αφέθηκε ελεύθερος λίγη ώρα μετά, και το μεσημέρι της ίδιας ημέρες ξαναπήγε στο σπίτι της γυναίκας, ζητώντας της χρήματα, τα οποία ισχυριζόταν ότι είχε ξοδέψει σε ψώνια. Επί τόπου έφτασαν πάλι δυνάμεις της ομάδας ΔΙΑΣ και τον συνέλαβαν εκ νέου.

Σε μία άλλη περίπτωση, συνελήφθη ένας 44χρονος σε κέντρο της Πάτρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για ενδοοικογενειακή βία και παράνομη βία, εναντίον της 44χρονης συζύγου του. Μετά τον σχηματισμό της δικογραφίας, ο 41χρονος αφέθηκε ελεύθερος.

Ακόμη, συνελήφθη ένας 48χρονος, διότι σύμφωνα με την Αστυνομία, πήγε έξω από το σπίτι της 39χρονης εν διαστάσει συζύγου του, την οποία εξύβρισε και απείλησε λεκτικά. Στην συνέχεια ο 48χρονος υπέβαλε μήνυση εναντίον της 39χρονης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα