Πεύκη: Ο δήμαρχος Πύργου, έδωσε tablet με σύνδεση στους μαθητές

Πεύκη: Ο δήμαρχος Πύργου, έδωσε tablet με σύνδεση στους μαθητές
ilialive.gr

Τα παιδιά προκειμένου να κάνουν τα μαθήματά τους πήγαιναν στο καφενείο του χωριού που είναι το μοναδικό μέρος που έχει ίντερνετ - Λύση από τον δήμαρχο Πύργου μετά την πολιτική κόντρα.

Την Πεύκη του δήμου Πύργου, επισκέφθηκε το πρωί της Παρασκευής ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος, για να δώσει ουσιαστική λύση στο πρόβλημα που προέκυψε με την τηλεκπαίδευση και να καλύψει τα κενά που άφησε το Κράτος στους πολίτες.

ilialive.gr

 

Όπως αναφέρει το Ilialive, ο κ. Αντωνακόπουλος και ο δήμος Πύργου, με άμεσες ενέργειες εξασφάλισαν άμεσα 11 τάμπλετ με σύνδεση για να τα προσφέρουν στους μαθητές του χωριού και να μπορούν να παρακολουθήσουν την τηλεκπαίδευση από την ζεστασιά του σπιτιού τους, όπως οι περισσότεροι μαθητές της χώρας.

ilialive.gr

Πολιτική αντιπαράθεση

Για το ζήτημα προηγήθηκε πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ Κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ. Μετά τη δημοσιοποίηση του προβλήματος από τον κοινοτάρχη, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μίλησε για κατάντια του κ. Μητσοτάκη και της κ. Κεραμέως.

Ακολούθησε ανακοίνωση της ΝΔ που ανέφερε πως “ο Δήμαρχος Πύργου στον οποίο ανήκει η συγκεκριμένη κοινότητα, ουδέποτε ενημερώθηκε από τον Κοινοτάρχη για τις ελλείψεις, τις οποίες πληροφορήθηκε σήμερα απο τα ΜΜΕ”.

Σε σημερινή του ανακοίνωση – απάντηση στη ΝΔ ο  ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, σε συνέχεια της εικόνας των παιδιών που έκαναν μάθημα στο καφενείο του χωριού,καλεί την κυβέρνηση να προμηθεύσει τους μαθητές με τα απαραίτητα.

“Η ΝΔ έβγαλε χθες δισέλιδη ανακοίνωση για να πει πως τα πέντε παιδιά που προσπαθούσαν να κάνουν μάθημα στο καφενείο του χωριού μέσα από δύο κινητά τηλέφωνα ήταν fake news που έστησε ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Δυστυχώς για τη ΝΔ και την κατάντια της κας Κεραμέως και του κ. Μητσοτάκη, η απάντηση ήρθε από τον ίδιο τον κοινοτάρχη Πεύκης: Είναι στέλεχος της ΝΔ», αναφέρει ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καλεί την κυβέρνηση να «αφήσει λοιπόν τις γελοίες δικαιολογίες και να αντιληφθεί ότι χιλιάδες οικογένειες σε όλη τη χώρα αδυνατούν να αντεπεξέλθουν παράλληλα στις ανάγκες τηλεκπαίδευσης και τηλεργασίας». «Το ελάχιστο που έχει να κάνει, σήμερα κιόλας, είναι να προμηθεύσει τους μαθητές με τα απαραίτητα μέσα”, καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα